Omat tiedot HSL-kortilla

Voit tarkastaa HSL-kortillasi olevat liput ja tiedot pitämällä korttia paikallaan kortinlukijan lukualueella.

Noin 5 sekunnin kuluttua näytössä näkyvät vuorotellen seuraavat tiedot:

  • kortilla oleva saldo
  • kausilippu ja viimeinen voimassaolopäivä, jos kortilla on kausilippu
  • voimassa oleva arvolippu/-liput ja
  • arvolipun vaihto-oikeuden päättymisaika.

Kortin tiedot on mahdollista saada myös bussin kuljettajalta tulosteena. Tarkemman erittelyn latauksista ja arvon käyttötapahtumista noin puolen vuoden ajalta saa palvelupisteistä.

Myös haltijakohtaiselle kortille voidaan tallentaa henkilötiedot tai yrityksen Y-tunnus kortin katoamisen varalle. Tieto voidaan tallentaa vain kortin oston yhteydessä matkakortin palvelupisteissä. Tiedon tallentaminen eli kortin personointi mahdollistaa arvon tai kauden siirron uudelle kortille, jos HSL-kortti katoaa.


Osoitteenmuutos ja muut asiakastietojen muutokset

Osoitteenmuutoksen voi tehdä missä tahansa HSL-kortin palvelupisteessä. Koska muuttuneet tiedot tallennetaan kortille, sen on oltava mukana. Tämän vuoksi osoitteenmuutosta ei voi tehdä kirjallisesti tai puhelimitse.

Jos sinulla on HSL-kortti, joka oikeuttaa alennushintaisten lippujen ostamiseen ja alennusperusteeseen tulee muutoksia, esimerkiksi opiskelusi päättyy tai Kela lakkaa maksamasta sinulle kansaneläkettä, sinun tulee asioida palvelupisteessä päivittämässä tieto HSL-kortillesi.

HSL-kortin tietojen tarkistaminen

Voit tarkistaa HSL-kortillasi olevat tiedot matkapuhelimen Oma matkakortti –sovelluksella. Sen voi ladata NFC-ominaisuudella varustettuihin Android- matkapuhelimiin Play-kaupasta tai Windows-puhelimiin Microsoft Storesta. Jotta HSL-kortin kortin tiedot voi sovelluksella tarkistaa, se on päivitettävä uuteen versioon. Voit tarkistaa korttisi tiedot myös monilippuautomaatilla.