Matkailijalle

Tutustu Helsingin seudun nähtävyyksiin bussilla, junalla, ratikalla tai metrolla. Kertalippujejn ja vuorokauslippujen hinnat löydät Liput ja hinnat -sivulta.


Sama lippu kelpaa kaikissa kulkuvälineissä

Helsingin seudun joukkoliikenteessä on käytössä yhtenäiset matkaliput. Liput kelpaavat Helsingin, Espoon, Kauniaisten, Vantaan, Kirkkonummen, Siuntion, Keravan, Sipoon ja Tuusulan joukkoliikenteessä. Lipuilla saa matkustaa bussissa, raitiovaunussa, metrossa, lähijunissa sekä Suomenlinnan lautalla. Lippuihin sisältyy myös vaihto-oikeus kulkuvälineestä toiseen.

Vuorokausilippu on Helsingin seudulla vierailevan liikkumisen avain. Kertakortille ladattavalla lipulla matkustat edullisesti ja huolettomasti 1–7 päivän ajan.

Kertalippuja voi ostaa automaateista ja HSL-sovelluksella, sekä ennakkoon R-kioskista tai useista muista myyntipaikoista. Myös bussinkuljettajat myyvät kertalippuja.


Helsingin seutu haltuun joukkoliikenteellä

Helsingin parhaat nähtävyydet ovat bussi-, metro- tai ratikkamatkan varrella.

Matka Linnanmäelle, Seurasaareen tai vaikkapa Aino Acktén huvilalle taittuu kätevästi joukkoliikenteellä.

Bussi 16 ajaa Rautatientorilta laiturista 17 Mustikkamaalle, josta kulkee silta Korkeasaaren eläintarhaan.

HSL:n lipulla matkustat Suomenlinnan linnoitussaarille lautalla Kauppatorilta ja Katajanokalta. Päivän matkan teet kätevästi Suomenlinna-lipulla.

Myös satamiin pääset helposti joukkoliikenteellä. Katso tarkemmin sivulta Satamat.

Espooseen vie juna tai metro

WeeGee-taloon ja sen modernin taiteen museoon Emmaan pääset metrolla. Myös Gallen-Kallelan museoon ja Espoon tuomiokirkkoon sekä Sellon ja Iso Omenan kauppakeskuksiin on hyvät yhteydet joukkoliikenteellä. Luukkaan, Oittaan ja Nuuksion ulkoilualueille kulkee bussi.

Vantaalle pääset junalla ja bussilla

Tiedekeskus Heurekaan pääset näppärästi lähijunilla I, K, N, R, T ja Z. Viihdekeskus Flamingoon ja Jumboon pääset bussilla ja Myyrmanniin myös junalla. Helsinki-Vantaan lentoasemalle kulkevat lähijunat I ja P, jotka lähtevät Helsingin päärautatieasemalta. Helsingin ja lentoaseman välisillä matkoilla tarvitset ABC-lipun. Lisätietoja