Liput ja hinnat - Usein kysytyt kysymykset ja vastaukset

Mistä voin ostaa junalipun, kun konduktöörit eivät myy lippuja?

Voit ostaa kertalipun HSL-sovelluksella, HSL-kortin arvolla, automaatista tai etukäteen R-kioskista. R-kioskista ostettu lippu tulee voimaan, kun leimaat sen kortinlukijalla ensimmäisen kerran.

Saanko lipun hinnan takaisin, jos bussi on myöhässä? 

Liikennehäiriö, esimerkiksi vuoron puuttuminen, etuajassa tai myöhässä tuleminen, ei oikeuta matkalippujen takaisin maksamiseen.

Kuka voi saada työsuhdematkalipun? 

Päätöksen työsuhdematkalipun myöntämisestä tekee aina työnantaja. Työnantaja voi maksaa työntekijän lipun joko kokonaan tai osittain. Lisätietoa löydät osoitteesta www.hsl.fi/työsuhdematkalippu

Voiko työsuhdematkalippua käyttää vapaa-ajalla? 

Voi. Työsuhdematkalipun kelpoisuusalue kuitenkin määräytyy asuin- ja työpaikan mukaan. Esimerkiksi henkilö, joka asuu ja käy työssä Espoossa, ei voi saada työsuhdematkalipuksi ABC-lippua.

Miten käytän kertakorttia? 

Osta kertakortti etukäteen esim. palvelupisteestä, R-kioskista tai Stockmannilta. Ensimmäisellä käyttökerralla, näytä korttia kortinlukijalle liikennevälineeseen astuessasi tai metron laiturilla. Lippu tulee voimaan ensimmäisestä leimauksesta, ja se pitää käyttää kahden vuoden kuluessa ostohetkestä. Kertakortti kannattaa ottaa pois lompakosta leimauksen ajaksi. Jos lompakossa on muita kertakortteja tai matkakortti kortinlukija ei osaa leimata oikeaa korttia lompakon sisältä. Säilytä kortti siten, ettei se taitu, repeä tai kastu, jottei kortin sisällä oleva etäluettava siru ja/tai antenni vioitu. Huolimattomasti säilytettyä vikaantunutta kertakorttia ei hyvitetä. Kertakorttia ei lunasteta takaisin eikä hävinneestä kortista saa korvausta.

Miten tiedän mikä lippu kertakortilla on? 

Kertakortin pinnalla ei lue kortille ladattua lippua, vaan se näkyy ostokuitilla. Voit kirjoittaa ostamasi lipun kortin takana kirjoittamiselle varattuun tilaan. Lipun tiedot tulostetaan valmiiksi näkyviin isoille ryhmille ennakkoon tilatuille korteille.

Onko armeijassa oleville tai siviilipalvelusta suorittavilla oikeutta alennukseen HSL:n matkoilla? 

Varusmies- tai siviilipalvelusta varten ei ole olemassa erillisiä alennuslippuja. Eli matkat tulee maksaa esimerkiksi omaan HSL-korttiin ladatulla arvolla. Varuskunnasta saa litteroita tai kertalippuja palvelukseen kuuluvien matkojen tekemiseen.

 

Takaisin ylös