Autoilu

Autoile autotta

Jos joukkoliikenne tai polkypyörä ei aina täytä liikkumistarpeitasi, voit silti pärjätä hyvin ilman omaa autoa. Satunnaiseen auton tarpeeseen riittää hyvin yhteiskäyttöauto tai vuokra-auto. Yhteiskäyttöautoa voit käyttää vaikka vain tunnin kerrallaan ja noutopaikkoja löytyy ympäri pääkaupunkiseutua. Jos tarvitset autoa vähintään vuorokaudeksi, on auton vuokraaminen usein edullisempi vaihtoehto. HSL:n asiakkaat saavat etuja sekä yhteiskäyttöautoyritysten että autovuokraamoiden palveluista.

 


Autonvuokraus

Alla mainitut autovuokraamot tarjoavat etuja HSL:n asiakkaille. Tarkista edun lunastustapa asiakasedun kuvauksesta: www.hsl.fi/asiakasedut.

  Budget

  • Budget Minileasing. Auto tarpeeseen – loma-auto alk. 14,99€/vrk

  Europcar

  • Economy-luokan auto viikonlopuksi 95 eurolla.

  Hertz

  • alennusta jopa 15 % normaaleista hinnoista pääkaupunkiseudun toimipisteissä.

  Sixt

  • 25 euroa alennusta viikonloppuvuokrauksista pääkaupunkiseudulla.

   


  Autojen yhteiskäyttö

  Yhteiskäyttöautot sopivat hyvin satunnaiseen auton tarpeeseen. Yhteiskäyttöautopalveluyrityksillä on tarjolla erilaisia automalleja ympäri pääkaupunkiseutua lähellä käyttäjien koteja ja työpaikkoja. Autojen käyttöoikeuden saa, kun yritys on hyväksynyt sen nettisivulla täytetyn jäsenhakemuksen. Auton varaus tapahtuu samoin netin kautta ja auton ovet avautuvat mobiilisti. Helppoa!

  Tarkista edun lunastustapa asiakasedun kuvauksesta: www.hsl.fi/asiakasedut.

  24Rent

  24Rentillä on toimintaa pääkaupunkiseudun lisäksi myös monilla muilla paikkakunnilla. Tarjolla on nykyaikaisia henkilö- ja pakettiautoja kaikkiin tarpeisiin.

  HSL-tunnuksella saa 25 % alennuksen varauksista.

  City Car Club

  City Car Club tarjoaa yhteiskäyttöautoja yli sadassa eri paikassa Helsingin seudulla. Jäsenten käytössä on runsaasti erityyppisiä autoja, myös hybridi- ja pakettiautoja. 

  HSL-asiakkaat saavat seuraavat edut:

  • S-paketti 7,50 euroa/kuukausi (norm. 10 euroa/kuukausi)
  • M-paketti 22,50 euroa/kuukausi (norm. 30 euroa/kuukausi)
  • L-paketti 37,50 euroa/kuukausi (norm. 50 euroa/kuukausi)

  Toimi näin:

  • Täytä liittymislomake City Car Clubin sivuilla
  • Kirjoita HSL-kortin 18-merkkinen numero (kortin takapuolella) sille varattuun kohtaan
  • Autot ovat käytössäsi, kun City Car Club on ilmoittanut hakemuksesi vastaanottamisesta ja olet saanut lyhyen perehdytyksen palvelun käytöstä

  Lisätietoa ja liittymislomake (City Car Club)

  DriveNow

  DriveNow tarjoaa kenelle tahansa mahdollisuuden vuokrata yhteiskäyttöön tarkoitetun kaupunkiauton vaivattomasti pelkän mobiilisovelluksen avulla. Käyttäjä voi varata lähimmän auton, ottaa sen käyttöönsä ja jättää auton maksutta lähes mille tahansa Helsingin kaupungin pysäköintipaikalle.

  HSL:n asiakkaana liityt palveluun ilmaiseksi (norm. 30€) ja saat 15 € ilmaista kredittiä.

   


  Autoile taloudellisesti - myös ympäristö kiittää

  Taloudellinen ajotapa säästää kustannuksia, hermoja ja ympäristöä. Esimerkiksi suunnittelemalla ajosi, huollattamalla autosi, huolehtimalla oikeista rengaspaineista ja ajamalla ennakoivasti ajat taloudellisemmin ja turvallisemmin. Testaa Autoliiton testin avulla, millainen autoilija olet.

   


  Autohotelli

  Autohotelli on Helsingin kaupungin järjestämä ajoneuvojen talvisäilytyspalvelu. Autohoteli on aidattu, valaistu ja ympärivuorokautisessa videovalvonnassa oleva alue. Laita autosi talveksi säilöön ja käytä auton sijaan joukkoliikennettä tai satunnaisiin tarpeisiin yhteiskäyttö- tai vuokra-autoja!

  Tattarisuon autohotelli: Tattarisuolla (Jäähdytintie 12) sijaitseva ajoneuvojen säilytyspalvelu on tarkoitettu helsinkiläisille yksityishenkilöille. Säilytyssopimus tehdään kerrallaan 30–180 vuorokaudeksi, ja ajoneuvon säilytys autohotellissa maksaa 35 euroa kuukaudessa.

  Lisätietoa autohotelleista (Helsingin kaupunki)

   


  Kimppakyyti

  Kimppakyydit vähentävät liikennettä, liikenteen päästöjä ja ruuhkia. Lain mukaan kyydin tarjoaja voi pyytää korvauksen polttoainekuluista, mutta toiminta ei saa olla ammattimaista. Kimppakyytien välityspalveluita löytyy myös netistä.

   


  Liityntäpysäköinti

  Voit jättää autosi liityntäpysäköintiin, jos teet osan matkasta joukkoliikenteellä. Osa pysäköintipaikoista on maksullisia. Matkan voi maksaa matkakortilla. Lipun voi ostaa myös automaatista, kuljettajalta tai konduktööriltä.

  Pysäköintipaikat kartalla ja lisätietoja

  Katso myös

  Edut matkakortilla
  Takaisin ylös