Autoilu

Autoile autotta

Jos joukkoliikenne tai polkypyörä ei aina täytä liikkumistarpeitasi, voit silti pärjätä hyvin ilman omaa autoa. Satunnaiseen auton tarpeeseen riittää hyvin yhteiskäyttöauto tai vuokra-auto. Yhteiskäyttöautoa voit käyttää vaikka vain tunnin kerrallaan ja noutopaikkoja löytyy ympäri pääkaupunkiseutua. Jos tarvitset autoa vähintään vuorokaudeksi, on auton vuokraaminen usein edullisempi vaihtoehto. HSL:n matkakorttiasiakkaat saavat etuja sekä yhteiskäyttöautoyritysten että autovuokraamoiden palveluista.

Autoiluopas autottomalle


Autoile taloudellisesti - myös ympäristö kiittää

Taloudellinen ajotapa säästää kustannuksia, hermoja ja ympäristöä. Esimerkiksi suunnittelemalla ajosi, huollattamalla autosi, huolehtimalla oikeista rengaspaineista ja ajamalla ennakoivasti ajat taloudellisemmin ja turvallisemmin. Testaa Autoliiton testin avulla, millainen autoilija olet.

 


Autohotelli

Autohotelli on Helsingin kaupungin järjestämä ajoneuvojen talvisäilytyspalvelu. Autohoteli on aidattu, valaistu ja ympärivuorokautisessa videovalvonnassa oleva alue. Laita autosi talveksi säilöön ja käytä auton sijaan joukkoliikennettä tai satunnaisiin tarpeisiin yhteiskäyttö- tai vuokra-autoja!

Tattarisuon autohotelli: Tattarisuolla (Jäähdytintie 12) sijaitseva ajoneuvojen säilytyspalvelu on tarkoitettu helsinkiläisille yksityishenkilöille. Säilytyssopimus tehdään kerrallaan 30–180 vuorokaudeksi, ja ajoneuvon säilytys autohotellissa maksaa 35 euroa kuukaudessa.

Lisätietoa autohotelleista (Helsingin kaupunki)


Autonvuokraus

Alla mainitut autovuokraamot tarjoavat etuja HSL:n asiakkaille. Edun voi lunastaa verkosta kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella: www.hsl.fi/asiakasedut.

Hertz

 • alennusta jopa 15 % normaaleista hinnoista pääkaupunkiseudun toimipisteissä.

Avis

 • 10 % alennus normaaleista loma- ja viikonloppuhinnoista HSL-alueen vuokraamoista.

Europcar

 • Economy-luokan auto viikonlopuksi 95 eurolla.

Sixt

 • 25 euroa alennusta viikonloppuvuokrauksista pääkaupunkiseudulla.

Autojen yhteiskäyttö

Yhteiskäyttöautot sopivat hyvin satunnaiseen auton tarpeeseen. Yhteiskäyttöautopalveluyrityksillä on tarjolla erilaisia automalleja ympäri pääkaupunkiseutua lähellä käyttäjien koteja ja työpaikkoja. Autojen käyttöoikeuden saa, kun yritys on hyväksynyt sen nettisivulla täytetyn jäsenhakemuksen. Auton varaus tapahtuu samoin netin kautta ja auton ovet avautuvat mobiilisti. Helppoa!

24Rent

24Rentillä on toimintaa pääkaupunkiseudun lisäksi myös monilla muilla paikkakunnilla. Tarjolla on paljon pakettiautoja, mutta myös henkilöautoja.

HSL:n matkakorttiasiakkaat saavat seuraavat edut:

 • Maksuton liittyminen jäseneksi (norm. 15 euroa)
 • Kuukausimaksu perusjäsenyydelle -50 % listahinnoista (ei sovelleta mahdollisiin ajomääriä sisältäviin paketteihin tai yritysjäsenyyksiin)

Toimi näin:

 1. Täytä liittymislomake 24Rentin sivuilla
 2. Kirjoita matkakortin 18-merkkinen numero (kortin takapuolella) sille varattuun kohtaan
 3. Varaa auto. HSL-jäsenalennukset aktivoituvat ensimmäisen vuokrauksen jälkeen.

Lisätietoa eduista HSL:n asiakkaille (24Rent)

City Car Club

City Car Club tarjoaa yhteiskäyttöautoja yli sadassa eri paikassa Helsingin seudulla. Jäsenten käytössä on runsaasti erityyppisiä autoja, myös hybridi- ja pakettiautoja. 

HSL:n matkakorttiasiakkaat saavat seuraavat edut:

 • S-paketti 7,50 euroa/kuukausi (norm. 10 euroa/kuukausi)
 • M-paketti 22,50 euroa/kuukausi (norm. 30 euroa/kuukausi)
 • L-paketti 37,50 euroa/kuukausi (norm. 50 euroa/kuukausi)

Toimi näin:

 • Täytä liittymislomake City Car Clubin sivuilla
 • Kirjoita matkakortin 18-merkkinen numero (kortin takapuolella) sille varattuun kohtaan
 • Autot ovat käytössäsi, kun City Car Club on ilmoittanut hakemuksesi vastaanottamisesta ja olet saanut lyhyen perehdytyksen palvelun käytöstä

Lisätietoa ja liittymislomake (City Car Club)

EkoRent

EkoRent tarjoaa ensimmäisenä Suomessa edullista, helppokäyttöistä ja päästötöntä täyssähköautojen lyhytaikaista käyttöpalvelua.

HSL:n matkakorttiasiakas saa valita haluamansa edun, joko A- tai B-paketin:

 • A-paketti: liittymismaksu 0 euroa (normaalisti 5 euroa), tuntihinta 11 euroa sisältäen rajattomat kilometrit, vakuutukset, auton lataukset sekä pysäköinnin kaikilla vapailla EkoRent-asemilla.
 • B-paketti: ensimmäiset kolme kuukautta ilman kuukausimaksua, arvo 24 euroa. Hyvitys lahjakortilla kolmen kuukauden jäsenyyden jälkeen. B-paketin kuukausimaksu on 8 euroa ja tuntihinta 8 euroa sisältäen rajattomat kilometrit, vakuutukset, auton lataukset sekä pysäköinnin kaikilla vapailla EkoRent-asemilla.

Toimi näin:

 • Rekisteröidy käyttäjäksi Ekorentin nettisivulla ja täytä matkakortin 18-merkkinen numero (kortin takapuolella) sille varattuun kohtaan.
 • Tutustu ennen auton käyttöä ”Kysymykset ja vastaukset” –osioon sekä ”Palveluehtoihin”.
 • Varaa auto haluamaltasi palvelupisteeltä ja nauti hiljaisesta ajosta.
 • Jos olet valinnut B-paketin, saat ensimmäisen kolmen kuukauden jälkeen sähköpostitse kolmen kuukauden jäsenyyttä (3 x 8 = 24 euroa) vastaavan lahjakortin. Lunastat lahjakortin syöttämällä lahjakortin numeron Oma Ekorent -sivulla kohdassa "Arvoseteli".

Kimppakyyti

Kimppakyydit vähentävät liikennettä, liikenteen päästöjä ja ruuhkia. Lain mukaan kyydin tarjoaja voi pyytää korvauksen polttoainekuluista, mutta toiminta ei saa olla ammattimaista. Kimppakyytien välityspalveluita löytyy myös netistä. Esimerkiksi Greenriders välittää kimppakyytejä sekä yksityisille että yrityksille räätälöityjä palveluita.


Liityntäpysäköinti

Voit jättää autosi liityntäpysäköintiin, jos teet osan matkasta joukkoliikenteellä. Osa pysäköintipaikoista on maksullisia. Matkan voi maksaa matkakortilla. Lipun voi ostaa myös automaatista, kuljettajalta tai konduktööriltä.

Pysäköintipaikat kartalla ja lisätietoja

Katso myös

Edut matkakortilla
Takaisin ylös