Hämeenlinnanväylän ja Vihdintien linjasto

HSL on aloittanut Hämeenlinnanväylän ja Vihdintien linjastosuunnitelmatyön

Linjastosuunnitelmatyö kattaa Länsi-Vantaan ja osan Pohjois-Espoon alueista. Suunnitelman tavoitteena on parantaa alueiden joukkoliikennepalveluja sekä kehittää liikennöinnin täsmällisyyttä ja luotettavuutta. Lisäksi tavoitteena on mahdollistaa sujuvat vaihtoyhteydet ja helpottaa joukkoliikenteen päivittäistä käyttöä.

Linjastoluonnos on julkaistu – kommentoi 9.12. mennessä!

Hämeenlinnanväylän ja Vihdintien linjastosta on nyt julkaistu blogissa luonnos. Linjastoluonnoksessa on kuvattu, millaisia joukkoliikenteen muutoksia Länsi-Vantaan ja Pohjois-Espoon alueille olisi tulossa vuonna 2022. Tutustu luonnokseen tästä ja kommentoi blogiin! 

Kommentointiaikaa on 9.12.2018 asti. Kommentit toivotaan ensisijaisesti blogiin, mutta jos ei halua kommentoida julkisesti blogissa, niin voi kertoa oman mielipiteensä joko lähettämällä palautteen, soittamalla HSL:n asiakaspalveluun tai käymällä HSL:n palvelupisteessä. Tai voi tulla asukastilaisuuteen.

Tässä PDF-kartta, jossa näkyvät kaikki linjastoluonnoksen linjat:  Hämeenlinnanväylän ja Vihdintien linjastoluonnos.pdf

Tervetuloa asukastilaisuuksiin!

HSL järjestää kolme asukastilaisuutta, joissa esitellään Hämeenlinnanväylän ja Vihdintien linjastosta tehtyä luonnosta. Suunnittelualueen asukkailla ja alueella työskentelevillä on mahdollisuus kommentoida linjastosuunnitelmaluonnosta ja esittää kysymyksiä tilaisuudessa. Luonnos on kommentoitavana blogissa eli oman mielipiteensä voi kertoa vaihtoehtoisesti siellä.

Asukastilaisuudet:

Ke 21.11.2018 kello 18:00-19:30 Myyrmäen kirjasto, Paalutori 3, Vantaa  Myyrmäen asukastilaisuuden esitys.pdf
To 22.11.2018 kello 18:00-19:30 Ylästön kotiseututalo, Sienestäjänkuja 5, Vantaa  Ylästön asukastilaisuuden esitys.pdf
To 29.11.2018 kello 18:00-19:30 Kalajärven Ruskatalo, Ruskaniitty 4, Espoo  Kalajärven asukastilaisuuden esitys.pdf

Tilaisuudet alkavat kello 18:00 HSL:n joukkoliikennesuunnittelijoiden esityksellä. Tämän jälkeen on varattu aikaa yhteiseen keskusteluun.

Asukasvuorovaikutus linjastosuunnitelmatyössä

Suunnittelutyön etenemistä voi seurata ja kommentoida linjastosuunnitelman blogissa, joka toimii asukasvuorovaikutuksen pääkanavana. Blogin kautta voi myös olla yhteydessä HSL:n joukkoliikennesuunnittelijoihin. Muista osallistumistavoista kerrotaan myöhemmin blogissa ja HSL:n omissa kanavissa. Blogi löytyy osoitteesta hameenlinnanvaylavihdintie.blogspot.com.

HSL kartoitti kyselyn avulla Länsi-Vantaan ja Pohjois-Espoon alueilla kulkevien liikkumistottumuksia. HSL:n liikkumiskysely oli auki 25.9.-21.10.2018. Annettuja vastauksia käytetään suunnittelutyön lähtötietoina.

Suunnitelma laaditaan Vantaan, Espoon ja Helsingin kaupunkien ja HSL:n asiantuntijoiden yhteistyönä. Linjastosuunnitelmatyön on tarkoitus valmistua alkuvuodesta 2019.