HLJ - Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelma

Ajankohtaista liikennejärjestelmäsuunnittelussa

Tutustu liikkujatarinoihin ja kerro, mitä sinä toivot tulevaisuuden liikenteeltä ja yhdyskuntarakenteelta

Autoton perhe keskustassa, pyörää ja joukkoliikennettä käyttävä eläkeläinen sekä toisaalta haja-asutusalueella asuva, autoileva perhe liikkuvat eri tavoin ja toivovat erilaisia asioita tulevaisuuden liikenteeltä. Liikkujatarinoissa he kertovat, miten he nyt liikkuvat ja millaisia toiveita heillä on tulevaisuuden liikkumiselle ja yhdyskuntarakenteelle.

Tutustu tarinoihin ja kerro, mitä sinä toivot liikkumiselta ja alueiden kehittämiseltä. Valitse tarinoista omaa tai perheesi liikkumista parhaiten kuvaava tarina ja kerro omista toiveistasi huhtikuun aikana. Osallistuneiden kesken arvotaan viisi vuorokausilippua HSL:n joukkoliikenteeseen. Lippu on voimassa yhden vuorokauden ja kelpaa bussissa, ratikassa, metrossa, lähijunassa ja Suomenlinnan lautalla.

Palautetta käytetään Helsingin seudun maankäyttösuunnitelman, asumisen strategian ja liikennejärjestelmäsuunnitelman valmistelussa. Suunnittelu on paraikaa käynnissä, ja suunnitelmien luonnokset valmistuvat lokakuussa 2014.  Suunnitelmat ulottuvat vuoteen 2050 ja kattavat 14 kuntaa: Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Kirkkonummi, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo, Tuusula ja Vihti

Tutustu tarinoihin ja kerro omasi

Lue lisää:
Metropolialueen maankäytön, asumisen ja liikenteen suunnittelu hyvässä vauhdissa


Maankäytön ja liikennejärjestelmän yhteinen yleisötilaisuus Heurekassa 1.4.

Heurekaan kokoontui huhtikuun ensimmäisenä päivänä viitisenkymmentä kuulijaa, joita kiinnosti metropolialueen tuleva yhdyskuntarakenne. Ohjelmassa oli rautaisannos maankäyttösuunnitelmaa ja liikennejärjestelmää. Keskeinen viesti oli, etteivät asuminen ja liikenne tunne kuntarajoja, joten yhteistä suunnittelua seudulla tarvitaan.

Katso videotallenne yleisötilaisuudesta

Yleisötilaisuuden esitykset

Helsingin seudun maankäyttösuunnitelma


Tilaa HLJ-uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan ajankohtaisista liikennejärjestelmäsuunnitelmaan liittyvistä asioista. Tilaa uutiskirje lähettämällä pyyntö osoitteeseen hlj@hsl.fi.

Viimeisin HLJ-uutiskirje

Takaisin ylös