Aloitamme Kehä I:n joukkoliikenteen kehittämisen

Tarkoituksemme on parantaa ymmärrystämme Kehä I:n käyttäjien ja tien ympäristössä asuvien liikkumisesta ja siihen liittyvistä tarpeista. Kartoitamme myös siitä, kuinka nykyiset joukkoliikennepalvelut Kehä I:n ympäristössä toimivat. 

Tavoitteenamme on luoda Kehä I:lle houkuttelevaa ja kustannustehokasta joukkoliikennettä. 

Tarvitsemme sinua suunnittelutyöhön, joten tule mukaan vaikuttamaan!

Kuvassa on esitetty Kehä I:n linjastotarkastelun projektin eteneminen kaaviossa. Vasemmalta oranssia osiota edeten projektin luonnoksen suunnitteluvaiheessa asukkailla on mahdollisuus osallistua suunnitteluun vastaamalla liikkumiskyselyyn, kommentoimalla blogiin sekä osallistumalla matkapäiväkirjojen tekoon ja työpajoihin. Luonnosvaihe kestää syksyn 2022 ajan.   Oikealla sinisellä osiolla edetään projektin asiantuntijavetoiseen vaiheeseen, missä asukkaiden kommenttien jälkeen luonnos viimeistellään alkuvuodesta 2023 suunnitelmaksi ja se etenee päätettäväksi HSL:n hallitukselle. Linjaston uudet reitit ja suunnitelman käytäntöön asettaminen tapahtuu 2025

Kuvassa on esitetty Kehä I:n linjastotarkastelun projektin eteneminen kaaviossa. Vasemmalta oranssia osiota edeten projektin luonnoksen suunnitteluvaiheessa asukkailla on mahdollisuus osallistua suunnitteluun vastaamalla liikkumiskyselyyn, kommentoimalla blogiin sekä osallistumalla matkapäiväkirjojen tekoon ja työpajoihin. Luonnosvaihe kestää syksyn 2022 ajan.

Oikealla sinisellä osiolla edetään projektin asiantuntijavetoiseen vaiheeseen, missä asukkaiden kommenttien jälkeen luonnos viimeistellään alkuvuodesta 2023 suunnitelmaksi ja se etenee päätettäväksi HSL:n hallitukselle. Linjaston uudet reitit ja suunnitelman käytäntöön asettaminen tapahtuu 2025.

7. blogi: Kommentoi luonnoksia Kehä I:n bussilinjoista

Kyselyn eri vaihtoehdoista Kehä I:n uusiksi bussilinjoiksi oli avoinna 13.3. asti. Kiitos kaikille vastaajille!   

Miten voit osallistua?

Osallistumisen mahdollisuuksia tulee suunnittelun aikana useita. Tätä sivustoa seuraamalla pysyt parhaiten perillä siitä, miten pääset osallistumaan ja vaikuttamaan.

Kommentointi ja keskustelu

Kerro mielipiteesi ja keskustele kanssamme blogitekstien yhteydessä. Helmikuun 2023 aikana julkaisemme linjastoluonnoksia kommentoitaviksi.

Verkkokyselyt

Toteutimme liikkumiskyselyn loka- ja marraskuussa 2022 ja siihen vastasi noin 9 400 henkeä. 

Työpajat ja matkapäiväkirjat

Kahteen työpajaan osallistui yhteensä 18 henkeä. Matkapäiväkirjaa piti 18  asiakasta. Toteutimme työpajat ja matkapäiväkirjat vuoden 2022 lopulla. 

 

 

Palautetta netissä tai soittamalla

Voit aina lähettää meille palautetta osoitteessa hsl.fi/palaute tai soittaa asiakaspalveluumme numeroon 09 4766 4000.

Näin suunnittelu etenee

Teemme suunnittelua yhteistyössä asiakkaiden ja pääkaupunkiseudun kaupunkien kanssa. Aluksi lisäämme ymmärrystämme alueen liikkumistarpeista, mihin tarvitsemme asukkaiden ja alueella liikkuvien apua.

Kun olemme keränneet ymmärrystä asiakkaiden tarpeista, tiedämme, miten Kehä I:n suuntaista joukkoliikennettä olisi hyvä kehittää. Jos asiakasymmärryksen koostamisen yhteydessä nousee esiin tarve Kehä I:n joukkoliikennepalvelun kehittämiselle, laadimme luonnoksen tietä palvelevista bussilinjoista.

Luonnoksen tehtyämme keräämme kommentteja bussilinjojen muutoksista, ja muokkaamme tarvittaessa linjoja kommenttien pohjalta, jotta pystymme toteuttamaan asiakkaita parhaiten palvelevan bussilinjaston.

Työn on tarkoitus valmistua keväällä 2023, jolloin lopulliset ratkaisut viedään HSL:n hallituksen päätettäväksi. Mahdolliset muutokset toteutuvat arviolta vuonna 2025.