Blogi 7: Kommentoi luonnoksia Kehä I:n bussilinjoista

Olemme laatineet kaksi luonnosta Kehä I:n bussilinjoista elokuusta 2025 alkaen. Asiakaspalautteissa ja useissa aiemmissa linjastosuunnitelmissa on noussut esiin toive Kehä I:n joukkoliikennepalvelun kehittämisestä.

Kehä I:stä palvelevien bussilinjojen 54, 523 (8/2023 alkaen) ja 553(K) sopimusten päättyessä on hyvä hetki suunnitella muutoksia linjoihin. Olemme kuunnelleet alueen asukkaiden ja alueella liikkuvien toiveita ja näkemyksiä bussien reittiehdotuksia suunnitellessamme.

Vastausaika kyselyyn päättyi 13.3. Ryhdymme seuraavaksi analysoimaan tuloksia. Hallitus päättänee uusista linjoista keväällä 2023. Mahdolliset muutokset toteutuvat arviolta vuonna 2025.

Palautetta on mahdollista jättää myös palautejärjestelmämme tai asiakaspalvelumme (puhelimitse tai palvelupisteellä) kautta.

Kehä I:n bussilinjat

Esittelemme seuraavaksi kaksi luonnosta Kehä I:n bussilinjoista noin syksylle 2025. Karttakuvien alta voit tutustua ehdotettuihin muutoksiin linjakohtaisesti.

 

Kommentoi bussilinjaluonnoksia vastaamalla blogipostauksen lopusta löytyvään kyselyyn! Kommentointiaikaa on 13.3. asti.

Kehä I:n uudet bussilinjat, luonnos A

Luonnos A Kehä I:n bussilinjoista elokuusta 2025 alkaen. Linjojen 54, 523 ja 553 reitit pysyvät elokuun 2023 tilanteen mukaisina. Linjat 54 ja 553 liikennöisivät myös viikonloppuisin ja ilta-aikaan ja viikonloppuisin kulkenut linja 553K lakkautettaisiin.

 

luonnos A versio 2.png

Luonnos A, muutosehdotukset

Kehä I:n uudet bussilinjat: luonnos B

Luonnos B kehä I:n uusista bussilinjoista elokuusta 2025 alkaen. Uusi linja 541 kulkisi Kehä I:stä pitkin Itäkeskuskesta Westendinasemalle ja linjalle 553 tulisi reittimuutos. Linjat 54, 523ja 553K lakkautettaisiin ja korvattaisiin linjoilla 541 ja 553.

 

Blogi 7. Kehä In uudet bussilinjat, luonnos B (2).png

Luonnos B, muutosehdotukset

Miltä eri reittiluonnoksemme sinusta vaikuttavat?

Kerro mielipiteesi Kehä I:n bussilinjaluonnoksista! Kysely aukeaa 8.3. ja Kommentointiaikaa on 13.3. asti. Linkki kyselyyn 

Miksi teemme muutoksia?

1. Asiakkaamme ovat toivoneet Kehä I:n joukkoliikennepalvelun kehittämistä
2. Haluamme suunnitella alueelle mahdollisimman monelle toimivat joukkoliikenneyhteydet ja houkutella uusia matkustajia joukkoliikenteen pariin
3. Kehä I:stä nykyään palvelevien bussilinjojen sopimukset ovat päättymässä mikä mahdollistaa muutosten toteuttamisen linjastoon

Näin asiakkaat ovat osallistuneet

• Vastaamalla liikkumiskyselyyn, jossa selvitettiin liikkumistottumuksia ja toiveita
• Osallistumalla matkapäiväkirjatutkimukseen, haastatteluihin ja asiakastyöpajoihin, millä syvennettiin ymmärrystä liikkumisesta Kehä I:n ympäristössä
• Kommentoimalla blogitekstejä
• Lähettämällä palautteita palautejärjestelmään