Tulevaisuuden liput

Olemme uudistamassa lippuja ja matkan maksamista siten, että ne vastaisivat nykyistä paremmin asiakkaiden liikkumistarpeisiin. Tavoitteena on matkan teon helppous ja sujuvuus.

Katso video tulevaisuuden tilipohjaisesta matkustamisesta.

Liput käyttäjätilillä pilvessä

Lippujen ostaminen ja käyttäminen uudistuu, kun tieto matkustusoikeudesta tallennetaan jatkossa käyttäjätilillesi, ei enää HSL-kortille tai HSL-sovellukseen. Kun nouset kyytiin, tieto matkan aloittamisesta siirtyy taustajärjestelmään, jossa matkallesi lasketaan hinta.

Tunnisteena kortti tai puhelin

Tunniste voi jatkossa olla paitsi HSL-kortti tai älypuhelin myös pankki- tai luottokortti. Näytät tunnistetta lukijalle, kun nouset kyytiin. Tulevaisuudessa tunniste voidaan myös etälukea automaattisesti ilman, että sinun tarvitsee näyttää sitä lukijalaitteelle lainkaan.

Osallistu ja vaikuta

Teemme uuden palvelun suunnittelua ja kehitystyötä asiakkaiden tarpeet ja toiveet keskiössä. Sinulla on mahdollisuus osallistua palvelun suunnitteluun ja testaukseen työn eri vaiheissa. Seuraa uudistuksen etenemistä ja osallistumismahdollisuuksia tällä sivulla.

Kysyimme tammikuussa 20 000 asiakkaaltamme sähköpostitse, mitä meidän pitää uudistuksessa ottaa huomioon. Saimme 1 700 vastausta. Lue lisää

Miksi uudistus tehdään?

Haluamme kehittää lippuja, maksamista ja lippujen hinnoittelua siten, että ne vastaavat asiakkaiden liikkumistarpeisiin nykyistä paremmin ja joustavammin. Matkustusoikeuden hankkimisen pitää olla helppoa ja sujuvaa, jotta joukkoliikenteen käyttäminen on vaivatonta.

Miten uudistus etenee?

  • Lippujen ja maksamisen tapojen uudistaminen on usean vuoden hanke.
  • Olemme aloittaneet uuden palvelun rakentamisen suunnittelemalla palvelukokonaisuutta ja sen toimintaperiaatteita.
  • Syksyllä 2021 aloitamme laajat asiakastestaukset, joissa arvioimme yhdessä käyttäjien kanssa vaihtoehtoisia tapoja uudistaa lippuja sekä niiden hinnoittelua ja maksutapoja.
  • Käyttöönoton suunnittelu alkaa siltä pohjalta vuonna 2022, ja käyttöönotto käynnistyy siitä parin vuoden kuluttua.
  • Alkuvaiheessa uusi tilipohjainen malli tulee käyttöön nykyisillä vyöhykkeillä ja lipuilla.