Hakaniemen raitiolinjoille uudet poikkeusreitit 17.6. alkaen

Hakaniemen raitiovaunupysäkkien uudistuksessa käynnistyy toinen vaihe maanantaina 17.6. Työt alkavat Eläintarhanlahden puoleisella pysäkkialueella ja raitiovaunut siirtyvät ajamaan Hämeentietä. Poikkeusjärjestelyt kestävät syyskuun loppuun.

Töiden toisessa vaiheessa raideyhteys Hakaniemen torilta Ympyrätalon ja Porthaninkadun suuntaan suljetaan, joten raitiolinjat 1, 1A, 3 ja 9 ajavat poikkeusreittejä Hämeentien kautta. Kaikki linjat pysähtyvät Hakaniemen torin puoleisilla pysäkeillä, joille kulku on edelleen vain alueen eteläpäästä.

Linjat 3 ja 9 kiertävät omille reiteilleen Helsinginkadun ja Läntisen Brahenkadun kautta. Helsinginkadulle lähelle Hämeentien risteystä tulee raitiovaunuille tilapäinen pysäkkipari.

Linjat 1 ja 1A ajavat Hämeentietä Mäkelänkadulle.

Kalliossa ja Sturenkadulla ei ole raitioliikennettä. Lisäksi linjan 9 reitiltä jää pois Fleminginkadun osuus ja osa Aleksis Kiven katua. Hakaniemestä pääsee Karhupuistoon arkisin ja lauantaisin liikennöivällä bussilla 51.

Bussilinjat 23, 51 ja 03N jatkavat Hakaniemessä samoilla poikkeusreiteillä, joille ne siirtyivät töiden alkaessa.

Poikkeusjärjestelyt Hakaniemessä kestävät pysäkkialueen töiden valmistumiseen eli syyskuun loppuun saakka.

Pysäkkialueen kiskot uusitaan

Hakaniemen pysäkkialueella vaihdetaan kesän aikana raitiovaunukiskot ja niiden alla oleva metroaseman lippuhallin kannen vedeneristys ja tärinäeristys. Uusittava ratalinja sijaitsee osittain Hakaniemen metroaseman lippuhallin päällä.

Hanke on jaettu kahteen työvaiheeseen. Maanantaina 17.6. alkavan toisen työvaiheen aikana uusitaan kiskot, radan alusrakenteet ja pysäkit sekä metroaseman lippuhallin kannen vesieristys Eläintarhanlahden puoleisella raitiovaunupysäkkialueella. Tämä työvaihe kestää kesäkuulta syyskuun loppuun asti. Hakaniemen torin puoleiset kiskot ja pysäkit sekä aseman kannen vesieristys uusittiin ensimmäisessä työvaiheessa, joka alkoi huhtikuussa.