A-, M-, ja L-junien lähtö- ja tulolaitureihin muutoksia 27.10.

A-, M- ja L-lähijunien liikennöintisuunta vaihdetaan oikeanpuoleisesta vasemmanpuoleiseksi sunnuntaina 27. lokakuuta. Suunnanvaihto aiheuttaa muutoksia junien lähtö- ja tulolaitureihin. Liikennöintisuunnan vaihtaminen ennakoi Kehäradan käyttöönottoa kesällä 2015.

Asemilla, joilla on niin sanottu keskilaituri, muutos on matkustajien kannalta pieni. Junan lähtöraide vaihtuu sen kulkusuunnassa vasemmalle puolelle laituria. Kun taas reunalaituriasemilla oikea laituri tulee valita jo ennen laiturialueelle siirtymistä. Tiedon lähtölaiturista voi tarkistaa aseman sähköiseltä näytöltä.

Muutos astuu voimaan sunnuntaina 27.10. aamujunien aloittaessa liikennöinnin. Ensimmäiset vasemmanpuoleisina ajettavat junavuorot ovat M-juna Helsingistä klo 6.04 ja M-juna Vantaankoskelta klo 6.02 sekä L-juna Helsingistä klo 6.08 ja L-juna Kirkkonummelta klo 6.02. Lauantain ja sunnuntain välinen yöliikenne sen sijaan ajetaan vielä nyt käytössä olevalla tavalla. L-junan osalta raiteet muuttuvat vain välillä Helsinki – Leppävaara.

VR:n laiturioppaat opastavat matkustajia uusille lähtölaitureille Pohjois-Haagan, Kannelmäen, Malminkartanon sekä Myyrmäen asemilla sunnuntaina 27. lokakuuta ja maanantaina 28. lokakuuta.

Kehärata yhdistää pääradan ja Vantaankosken radan, jonka vuoksi liikennöintisuunnan on oltava sama molemmilla radoilla. Tällä hetkellä pääradan, eli Helsinki-Kerava-välin, lähiliikennettä liikennöidään vasemmanpuoleisena ja Vantaankosken radan lähiliikennettä oikeanpuoleisena.