Kausilipun hyvittäminen veturinkuljettajien työnseisauksen ajalta

Kausilipun hyvittäminen työnseisauksen ajalta

Jos matkustajalla on perjantain 1.11. työnseisauksen aikana voimassa oleva HSL:n kausilippu, hänelle voidaan myöntää hyvitystä enintään yhdeltä päivältä. Kausilipun hyvitys myönnetään harkinnan mukaan, jos matkustaja ei ole voinut työnseisauksen aikana käyttää joukkoliikennettä tavanomaisilla matkoillaan. Hyvitys annetaan matkakortille ladattavana kautena tai arvona hyvityshakemuksen perusteella työnseisauksen päätyttyä.

Hyvityshakemuksen voi tehdä HSL:lle kahden kuukauden kuluessa työnseisauksen päättymisestä. Hakemuslomakkeen voi tulostaa alla olevasta linkistä tai noutaa matkakortin palvelupisteistä.

Lomake hyvityksen hakemista varten

 Ohjeet hyvityksen hakemiseen

---------------------------------------------------------

Joitakin lähijunavuoroja ajetaan perjantai-iltana

Päivitetty 1.11. klo 14.15

Helsingin seudun lähijunaliikenne on ollut pysähdyksissä perjantaina 1.11. veturimiesten työnseisauksen vuoksi. Työnseisauksen vaikutukset näkyvät aina puoleen yöhön asti. Illan aikana ajetaan joitakin pääradan junavuoroja. Iltapäivän työmatkaruuhkaan HSL järjestää lisäbusseja.

Taajamajuna (H 235, Z-juna) Helsinki-Kouvola klo 16.41 ajetaan normaalisti. Juna pysähtyy Pasilassa, Tikkurilassa ja Keravalla. Noin klo 19.30 alkaen lähijunia kulkee pääradalla noin kaksi kertaa tunnissa. Kerran tunnissa kulkeva T-juna (klo 19.31alkaen) pysähtyy kaikilla asemilla. Lisäksi R- ja Z-junilla pääsee Pasilaan, Tikkurilaan ja Keravalle klo 21.19 alkaen.

Tiedot ajettavista junavuoroista VR:n sivuilla

HSL:n lipuilla saa matkustaa perjantaina myös kaukoliikenteen junassa HSL-alueella. Lähijunaliikenne sujuu normaalisti vasta lauantaina 2.11.

Korvaavaa bussiliikennettä

HSL järjestää ylimääräistä bussiliikennettä. Lisäbusseilla pystytään kuitenkin korvaamaan vain osa matkustustarpeista. Reittioppaasta kannattaa hakea yhteyksiä niin, että poistaa rastin juna-kuvakkeen kohdalta.

Lisäliikennettä on perjantaina iltapäivällä seuraavilla bussilinjoilla:

-Keravalle 738X Rautatientorilta lait. 9
-Korsoon 731X Rautatientorilta lait. 10
-Tikkurilaan Rautatientorilta linja 699X, Rautatientorilta lait. 3, noin 10 minuutin vuorovälein klo 14.40 alkaen
-Puistolaan 75 Rautatientorilta lait. 5
-Martinlaaksoon 453X Elielinaukiolta lait. 33 
-Myyrmäkeen 452X Elielinaukiolta lait. 32 Linjojen 452X ja 453X reitti
-Kannelmäkeen 42 Kampista lait. 71
-Pohjois-Haagaan 40 Elielinaukiolta lait. 22

Espoossa lisäliikennettä on reiteillä:
-Leppävaaraan linjalla 205X Elielinaukiolta lait. 21
-Kauniaisiin 212X Elielinaukiolta lait. 35

Lisävuoroja ajetaan iltapäivällä noin klo 14 - 18. X-reitit ajetaan mahdollisimman suoraa reittiä pääteasemalle. HUOM! Kaikkien lisäbussien etukilvissä ei näy oikeaa linjanumeroa, vaan bussi voi ajaa myös 000-tunnuksella. Kannattaa siis viittoa pysäkillä myös tällaiselle bussille. Jos bussi ei pysähdy, se on siirtoajossa.

Bussien lisäliikenteen vuoksi ruuhkavuoroja jää ajamatta joiltakin Helsingin ja Vantaan bussilinjoilta sekä seutulinjoilta.