Jouko-linjat vaihtuvat uusiin lähilinjoihin

Helsingin Jouko-kaupunginosalinjat korvataan vuoden 2014 alusta alkaen lähilinjoilla, jotka liikennöivät samoilla alueilla ja tarjoavat pääosin samat yhteydet. Paikoin vuoroja tulee lisää ja liikennöintiajat pitenevät.

Linjan J37 korvaa uusi seutulinja 237, ja reitti pitenee lännessä Mäkkylään ja Leppävaaraan ja idässä Pirkkolan urheilupuistoon. Samalla seutulinjan 231 K-vuorot lakkautetaan ja kaikki lähdöt ajetaan perusreittiä. Lisäksi Espoon palvelulinjan P20 reitiltä poistuu osuus Mäkkylän Sotarovastintielle.

Uusien linjojen reiteillä on tiheästi pysäkkejä. Linjoja ajetaan pikkubusseilla, jotka voivat liikennesääntöjen puitteissa pysähtyä muuallakin kuin merkityillä pysäkeillä.
 
Linjoilla kelpaavat samat liput kuin muissakin HSL:n busseissa. Niiltä voi vaihtaa muille linjoille ja vaihtoaika on 60 minuuttia.
 
Lauttasaaren alueen Jouko-linjat J20 ja J21 lakkautetaan eikä niitä korvata uusilla. Lauttasaaressa kulkevat linjat 20, 21V, 65A ja 66A muodostavat alueelle varsin tiheän bussiverkoston ja Jouko-linjoilla on ollut hyvin vähän käyttäjiä.

HSL on tuottanut lähilinjoista aluekohtaiset reittiesitteet, joita on jaossa muun muassa Rautatientorin ja Itäkeskuksen palvelupisteissä sekä Jouko-busseissa.

Lue lisää uusista lähilinjoista