Runoräppi nappasi voiton Tokaluokkalaisten energiakilpailussa

Vuoden 2013 Tokaluokkalaisten energiakilpailun voiton vei Runoräppi energiasta. Lemin koulukeskuksen toinen luokka otti räpillään kantaa myös energiantuotantoon. Räpin lisäksi luokan oppilaat olivat piirtäneet ajatuksiaan siitä, miten energiaa voidaan säästää. Piirustuksista kävi ilmi, että energia-asioita oli käsitelty monipuolisesti oppitunneilla.

Kilpailun ja palkintomatkan tukijoista koostuva raati, johon kuuluvat edustajat VR:stä, Helsingin Seudun Liikenteeltä, Tiedekeskus Heurekasta, Korkeasaaren eläintarhasta, Lasten Keskuksesta ja Motivasta kiteytti perustelunsa: ”Lastenlaulumaisuus, ”nykytaide- räppi” ja ”perinteinen taidepiirustus” kohtasivat voittajatyössä muodostaen oivan kokonaisuuden.”

Teemaviikko huipentuu energiakilpailuun

Monet energiayhtiöt järjestävät alueellaan kilpailun, joiden voittajatyöt osallistuvat valtakunnalliseen kilpailuun Palkintona voittajaluokka matkaa VR:n kuljettamana Helsinkiin, missä HSL kuljettaa heidät tutustumaan Heurekan ja Korkeasaaren ihmeisiin.

”Voitto oli aivan mahtava juttu ja siitä täysin kunnia Lemin tokaluokkaisille ja heidän opettajalleen. Siellä oltiin selvästi todella innostuneita asiasta ja se näkyi myös tekemisessä ja tuloksessa. Tietenkin liputamme tätä lemiläisten hienoa saavutusta kaikin mahdollisin keinoin seudullamme ja parhaillaan järjestämme voittajille palkitsemistilaisuutta, jossa mainion räpin kautta saamme huomion oivallisesti sen tekijöihin ja sen voitokkaaseen viestiin. Toivomme sillä kannustavamme kaikenikäisiä koululaisia tutustumaan energia-asioihin,” Sampo jatkaa.

”Oppilaat, luokkamme avustaja ja minä olemme todella innoissamme menestyksestä. Oppilaat odottavat jo kuumeisesti palkintojenjakotilaisuutta ja varsinkin Helsingin matkaa. Vanhemmat ja koko koulun väki ovat myös olleet erittäin iloisia tästä menestyksestä,” Paula-Maija kertoo iloisesti.

Kuten aiempinakin vuosina, kilpailu oli tiukka. Voittajatyön lisäksi raati palkitsi kaksi työtä kunniamaininnalla:

1. Kunniamaininta: Uusiutuva Energia – Joulukalenteri
Tekijä: Liminganlahden yhtenäiskoulun 2C luokka , tukijayhtiö: Oulun seudun sähkö

”Mukava ja varmasti lapsia itseään puhutteleva tapa nostaa päivittäin arkipäivän neuvoja esiin. Kauniilla piirustuksilla kuvitettu kestävä, roskaton ja uudelleen käytettävä tuote.”

2. Kunniamaininta: Sämpylän tarina – jyvästä sämpyläksi
Tekijä: Panelian koulun 2. luokka, tukijayhtiö: Paneliankosken Voima Oy

”Hyvä tarina, jossa paikallishistoria mukavasti otettu huomioon. Selkeä toteutus.”

Palkittujen töiden kuvat löytyvät Motivan verkkopalvelusta osoitteesta: www.motiva.fi/ajankohtaista/kuvapankki/lasten_energiakilpailu_2013

Voittajaluokan nauhoitettua räppiä pääsee kuuntelemaan Motivan osastolla 7c41Educa2014 tapahtumassa 24.–25.1.2014 Helsingin Messukeskuksessa.