Kesäaikataulut voimaan 16.6.

HSL:n joukkoliikenne siirtyy kesäaikatauluihin maanantaina 16.6. Bussien, raitiovaunujen, lähijunien ja metron kesäaikataulut on jo julkaistu hsl.fi-sivustolla. Ne löytyvät myös Reittioppaasta, kun haku kohdistuu kesäkaudelle. Myös tulostettavat kesän aikataulut on julkaistu hsl.fi-sivustolla.

Kesän aikataulut
HUOM! Vantaan linjan 53 kesäaikatauluissa on virhe; suunnassa Myyrmäestä Peijakseen aikataulusta puuttuu osuus Tuupakkaan asti.

Pysäkkikohtaiset kesäaikataulut

Huomaa, että kunkin linjan kesäaikatauluihin ja pysäkkikohtaisiin kesäaikatauluihin pääsee vain suoraan ko. sivuilta. Siirtyssäsi sivulta toiselle tarkista, ettet ole siirtynyt talviaikataulusivulle. Takaisin kesän tietoihin pääset yllä olevien linkkien kautta.

Kesän tulostettavat pdf-aikataulut (sivun lopussa)

Lähijunaliikenteen muutokset kesällä (tiedote VR:n sivuilla)
 

Muutoksia bussilinjoilla 16.6.

Runkolinja 550 ajaa poikkeusreittiä koko kesäkauden. Bussit ajavat 16.6.–10.8. Maaherrantien sijasta Viikintietä ja Oulunkyläntietä, koska Maaherrantiellä poistetaan vanhoja ratakiskoja. Käpylän ja Koskelan alueella reitti kulkee lännen suuntaan Kunnalliskodintietä ja itään päin Käpyläntietä ja Koskelantietä.

Lisätietoa ja poikkeusreitti kartalla

Myyrmäen bussiterminaalin laiturit 1–6 suljetaan kesäaikataulukauden ajaksi laiturialueen peruskorjauksen takia. Bussit käyttävät 16.6.–10.8. Jönsaksentien varrella olevia laitureita 7–10. Bussin 452 päätepysäkki on kesän ajan Raappavuorentien kääntöpaikalla. Alueen aikataulunäytöillä ja pysäkeillä sekä internetissä on laiturikartta, johon on merkitty bussien lähtölaiturit kesällä.

Lisätietoa ja laiturikartta

Espoon palvelulinjan P41 reitti muuttuu 16.6. siten, että bussi ajaa palvelukeskus Puistokartanon kautta.

Keravalla linjan 973 K-vuorot lakkautetaan ja kaikki vuorot siirretään kesän ajaksi linjan perusreitille. Keravan aseman ja terveyskeskuksen väliltä poistuvia K-vuoroja korvaa kesän ajan Keravan kutsutaksi 8T, jonka reittiä jatketaan Keravan asemalta terveyskeskukselle. Elokuussa myös perus- ja L-reitit ajavat terveyskeskukselle saakka.

Seuraavia bussilinjoja ei liikennöidä kesäkaudella:

  • Helsingin bussilinjat 39B, 52V, 67V, 71V, 91, 91K ja 94V
  • Espoon bussit 20, 70 ja 71
  • Vantaan bussilinjat 37, 38, 44, 54, 57, 60, 73, 75 ja 88 sekä
  • seutulinja 364
  • Myöskään koululaislinjoja (Helsingissä 91, Espoossa 70 ja 71, Vantaalla 37, 38, 44, 75 ja 88) ei liikennöidä kesällä. Koululaislinjat palaavat liikenteeseen talviaikataulukauden alussa 11.8.

 

HSL ei julkaise kesäaikataulukirjoja

HSL ei julkaise aikataulukirjoja tänäkään kesänä. Kesäliikennekausi kestää vain kahdeksan viikkoa, sillä syysaikatauluihin siirrytään jo 11.8. Lisäksi yhä useampi matkustaja etsii aikataulutiedon verkko- ja mobiilipalveluista, joita on tarjolla runsaasti.

Paperisia linjakohtaisia irtoaikatauluja saa busseista ja raitiovaunuista sekä HSL:n Rautatientorin, Itäkeskuksen ja Pasilan palvelupisteistä. Espoon ja Vantaan yhteispalveluissa on saatavilla alueellinen valikoima irtoaikatauluja. U-linjojen aikatauluja saa kunkin linjan bussista.