Helsinkiin kulkevat junat eivät pysähdy Ilmalassa 26.4.

Helsingin suuntaan kulkevat junat (A-, M- ja L-junat) eivät pysähdy Ilmalassa lauantain 25.4. klo 23.00 ja maanantain 27.4. klo 4.00 välisenä aikana siltatyömaan töiden takia.

Ilmalaan pääsee poikkeusliikenteen aikana kätevimmin vaihtamalla Pasilassa vastakkaiseen suuntaan menevään junaan. Ilmalasta Helsinkiin tai Pasilaan kannattaa mennä siten, että vaihtaa Huopalahdessa Helsingin suuntaan menevään junaan.

HUOM! Lauantain 25.4. L-junien aikatauluihin oli valitettavasti jäänyt pari virhettä Reittioppaaseen:

  • Aamulla Kirkkonummelta klo 5.22–7.22 lähtevät L-junat eivät näy Reittioppaassa. Ne ajetaan kuitenkin normaalisti.
  • Kirkkonummelta la 25.4. –  su 26.4 välisenä yönä klo 23.47 ja 00.47 lähtevät junat eivät pysähdy Ilmalassa, vaikka Reittiopas niin näyttää.


Myös Pasilassa on raidemuutoksia: kaikki Kirkkonummen ja Vantaankosken suuntaan kulkevat junat lähtevät raiteelta 9. Kirkkonummen ja Vantaankosken suunnasta Helsinkiin kulkevat junat lähtevät raiteelta 6.

Lisäksi monet rantaradan junat ja M-junat saattavat myöhästyä aikataulustaan, koska raiteita on käytössä tavallista vähemmän. Tämän vuoksi Vantaankoskelle menevien M-junien, joiden lähtöaika on sunnuntaina 26.4. Helsingistä klo 10.39–22.39, on odotettava Martinlaaksossa Vantaankosken raiteen vapautumista noin 10 minuuttia.

Siltatyömaa Hakamäentiellä vaikuttaa junien kulkuun Pasilassa ja Ilmalassa kevään aikana. Toinen Ilmalan seisakkeen päällä sijaitsevista Hakamäentien silloista puretaan ja korvataan uudella sillalla. Työ alkaa keväällä 2015 ja uusi silta valmistuu syksyllä 2016. Siltatyömaa aiheuttaa arkiöinä ja muutamana viikonloppuna muutoksia junien kulkuun Ilmalassa ja Pasilassa.

Lisätietoja VR:n ratatyöt-sivulla