Raitiolinjat poikkeusreiteillä sambakulkueen ajan 6.6.

Helsinki Samba Carnaval -kulkue vie keskustan raitiolinjoja poikkeusreiteille lauantaina 6.6. noin klo 14.45 – 17.30. Kulkueen aikana raitiovaunut eivät voi ajaa Aleksanterinkadulla välillä Senaatintori – Mannerheimintie. Eteläisessä kantakaupungissa raitiolinjat 2 ja 3 ajavat vain yhteen suuntaan.

Kulkue etenee Senaatintorilta Pohjoisesplanadin kautta Mannerheimintielle ja edelleen Aleksanterinkatua Mikonkadulle. Paikalle odotetaan edellisten vuosien tapaan runsaasti yleisöä.

Raitiolinjat 2, 3, 4, 4T, 7A ja 7B käyttävät poikkeusreittejä kulkueen ajan noin klo 14.45 – 17.30.

Linja 2 ajaa Kampista tullessaan Simonkadulta Mannerheimintietä Bulevardille ja linjan 3 reittiä Olympiaterminaalille. Olympiaterminaalilta linjan 2 raitiovaunut ajavat Kauppatorin, Kruununhaan ja Kaisaniemen kautta Rautatieasemalle ja edelleen omalle reitilleen Simonkadulle.

Linja 3 ajaa Hakaniemestä normaalireittiään Rautatieaseman ja Bulevardin kautta Olympiaterminaalille ja jatkaa siltä Kauppatorin ja Kruununhaan kautta Hakaniemeen omalle reitilleen.

Linjat 2 ja 3 ajavat siis eteläisen lenkin vain vastapäivään eli suuntaan Mannerheimintie – Bulevardi – Eira – Kauppatori – Kruununhaka. Vaunut vaihtavat linjatunnuksia Olympiaterminaalilla.
 
Linjat 4 ja 4T
kiertävät Rautatieaseman, Liisankadun ja Snellmaninkadun kautta. Aleksanterinkadun reittiosuus Mannerheimintien ja Snellmaninkadun välillä jää ajamatta.

Linjat 7A ja 7B ajavat Rautatieaseman kautta, joten niiltä jää ajamatta Kruununhaan reittiosuus.

Raitiolinjojen 2, 3, 4/4T, 7A/7B poikkeureitit kartalla