Unioninkadun ja Kaisaniemenkadun ratatyöt aiheuttavat raitiovaunuille poikkeusreittejä 5.-12.7.

Unioninkadun ja Kaisaniemenkadun kiskotyöt aiheuttavat poikkeusreittejä keskustan raitioliikenteelle 5.-12.7. Järjestelyt vaikuttavat linjoihin 3, 6, 6T, 7A, 7B ja 9. Töitä tehdään Unioninkadulla 5.- 6.7. ja Kaisaniemenkadulla 6.-12.7., joten poikkeusreitit muuttuvat, kun kiskotyöt vaihtavat paikkaa. Raitiovaunuja korvaavat Unioninkadun töiden aikana bussit 3X ja 9X

Poikkeusliikenne su 5.7.n. klo 2 – ma 6.7. klo 5  

Linjat 3, 6 ja 6T liikennöivät Mannerheimintien ja Helsinginkadun kautta. Kolmoselta jää ajamatta reitti Kaivokadun ja Hakaniemen kautta Helsingin Urheilutalolle ja linjoilta 6 sekä 6T osuus Kaivokatu - Hämeentie.  

Linja 7A lähtee Pasilasta Ratapihantieltä ja jatkaa Mäkelänkatua Sturenkadun kautta Helsinginkadulle ja edelleen Ruusulankadun kautta Mannerheimintietä pohjoiseen. 7B ajaa saman reitin toiseen suuntaan. Seiskoilta jää ajamatta reittiosuus Mannerheimintie - Aleksi – Kruunuhaka – Hämeentie - Mäkelänkatu Sturenkadun risteykseen asti.

Linja 9 ajaa molempiin suuntiin Simonkadulta Kaivokadun kautta Kauppatorille, joten yhdeksikkö ei liikennöi Kaisaniemenkadun ja Pasilan välillä.
 

Korvaavat bussit 3X ja 9X ajavat 5.-6.7.

Bussi 3X liikennöi Kalliosta Hakaniemen kautta Kampiin reittiä Läntinen Brahenkatu – Kallio – Kaisaniemenkatu – Kaivokatu – Fredrikinkatu. Kampin päässä bussi lähtee Malmirinteestä ja palaa samaa reittiä Kallioon.  

9X kulkee Pasilasta Ratapihantieltä linjan 7B pysäkiltä Teollisuuskatua Kallioon ja jatkaa Kamppiin samaa reittiä bussin 3X kanssa.

Kumpikin bussilinja käyttää Hakaniemestä päin tullessaan Rautatientorin pysäkkiä 2056, joka on paras paikka vaihtaa raitiolinjoille 3 ja 6.

Kartat poikkeusliikenteestä 5.-6.7. klo 5

Linja 3

Linjat 6/6T

Linjat 7A/7B

Linja 9

Korvaava bussi 3X

Korvaava bussi 9x

 

Poikkeusliikenne ma 6.7. klo 5 - su 12.7. liikenteen loppuun


Raitiolinjat 3,6,6T ja 9 liikennöivät maanantaiaamusta 6.7 alkaen sunnuntaihin 12.7. asti Kaisaniemenkadun sijasta Kruununhaan kautta reittiä Liisankatu-Snellmaninkatu-Aleksanterinkatu. Linjat 3,6 ja 6T jatkavat Aleksanterinkatua Mannerheimintielle ja edelleen omille reiteilleen. Linja 9 palaa Aleksilta Mikonkatua pitkin Kaivokadulle.

Kaikilta linjoilta jäävät pois käytöstä Kaisaniemenkadun pysäkkiparit ”Varsanpuistikko” (0305 ja 0306) sekä ”Kaisaniemi” (0303 ja 0304). Linjoilta 3, 6 ja 6T jäävät pois käytöstä myös Kaivokadun pysäkit ”Rautatieasema” (0301) sekä ”Kaivokatu” (0302).
 

Kartta poikkeusliikenteestä 6.-12.7.

 

Kiskotyöt tuovat ruuhkia Kaisaniemeen
 

Myös autoilijoiden, pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden on syytä varautua ratatöiden vuoksi liikenteen poikkeusjärjestelyihin ja ruuhkiin 4.-17.7.2015. Järjestelyt ovat voimassa Unioninkadulla välillä Liisankatu – Pitkäsilta sekä Kaisaniemenkadulla välillä Vilhonkatu – Liisankatu.

Autoilijoiden kannattaa käyttää mahdollisuuksien mukaan korvaavia kiertoreittejä.

Moottoriajoneuvot: Kaisaniemenrannasta ja Siltasaarenrannasta tultaessa pakollinen ajosuunta on oikealle. Työmaan kohdalla katu kapenee paikoitellen yksikaistaiseksi.

Polkupyöräilijät ja jalankulkijat: Suojatiet suljetaan työmaan kohdalla ja kevyt liikenne ohjataan viereisten suojateiden kautta.

Unioninkadun ja Kaisaniemenkadun kiskonvaihtotyöt ovat jatkoa viime kesän urakoille. Työn tilaa HKL ja urakoitsijana toimii Lemminkäinen.

Urakoisija pahoittelee töistä aiheutuvaa mahdollista haittaa.