Joukkoliikenteellä jääkiekon nuorten MM-kisoihin

Helsingissä pelataan jääkiekon nuorten MM-kisat 26.12.2015–5.1.2016 ja joukkoliikenne on varteenotettava vaihtoehto kulkuneuvoksi otteluita katsomaan. HSL on kisojen virallinen pääyhteistyökumppani.

Kaikki Suomen pelit pelataan Hartwall Arenalla, jonne pääsee kätevimmin junalla. Kaikki kauko- ja lähiliikenteen junat pysähtyvät Pasilan asemalla, mistä on ottelupaikalle kävelymatka alikulkutunnelia pitkin. Lentoasemalta Pasilaan pääsee parhaiten P-junalla. Myös I-juna kuljettaa lentokentältä Pasilaan, mutta matka kestää muutaman minuutin P-junaa kauemmin.

Helsingin keskustasta Hartwall Arenalle kuljettavat myös bussit 23 ja 69 sekä raitiovaunut 7A, 7B ja 9, jotka pysähtyvät Messukeskuksen luona.

HSL järjestää Suomen otteluiden jälkeen lisäliikennettä Hartwall Arenalta busseilla 30 ja 50B. Linjan 30 bussit lähtevät Veturitieltä ja ajavat reittiä Areena - Ruskeasuo - Töölön tulli, josta ne palaavat areenalle.

Linja 50B lähtee Hakamäentien pysäkiltä "Veturitie” ja ajaa reittiä Arena - Pasila - Herttoniemi (M). Lisäliikennettä ajetaan Suomen otteluiden jälkeen ja niiden finaaliotteluiden jälkeen, joissa Suomi mahdollisesti pelaa.

Loppuottelun jälkeen tiistaina 5.1. ajetaan Pasilasta Helsingin päärautatieasemalle lisäjuna. Juna lähtee Pasilan raiteelta 5b noin klo 23.30.

 

Hartwall Arenan ja Helsingin jäähallin lisäliikenteen lähtöajat


Osta vuorokausilippu tai lataa mobiililippusovellus kännykkään


Kisaturistin, joka kulkee pääasiassa joukkoliikenteellä, kannattaa hankkia vuorokausilippu, jonka voi ostaa 1-7 vuorokautta varten. Vuorokausilipun voi ostaa paikan päällä esimerkiksi HSL:n palvelupisteestä Rautatieasemalta ja pääkaupunkiseudun R-kioskeilta.

Mobiililippusovelluksen voi ladata android-puhelimiin ja sillä voi ostaa kertalipun, joka kelpaa kaikissa liikennevälineissä. Lippumaksu veloitetaan seuraavan puhelinmaksun yhteydessä. HSL:n verkkokaupasta mobiililippusovelluksen voi toistaiseksi ladata ilmaiseksi.