Liikenne itsenäisyyspäivänä

HSL-liikenteen bussit ajavat itsenäisyyspäivänä sunnuntaina 6.12. normaalien pyhäpäivän aikataulujen mukaan. Keskustan raitioliikenteessä on poikkeusreittejä ja viiveitä Ylioppilaiden soihtukulkueen ja Linnan juhlien vuoksi. 

Ylioppilaiden soihtukulkue

Raitiolinja 2 ajaa Ylioppilaiden soihtukulkueen ajan n. klo 17-17.30 reittiä Ooppera - Mannerheimintie - Lasipalatsi - Kaivokatu.
Runeberginkadun ja Kampin reittiosuus jää ajamatta.

Bussilinjan H24 lähdöt Merikadulta klo 16.45 ja 17.05 ajetaan reittiä Pietarinkatu - Kapteeninkatu - Tehtaankatu - Laivurinkatu - Fredrikinkatu
- Pohjoinen Rautatiekatu - Mechelininkatu. Reittiosuus Korkeavuorenkadun, Mannerheimintien ja Arkadiankadun kautta jää ajamatta.
Lähdöt Seurasaaresta klo 16.45 ja 17.05 ajetaan reittiä Mechelininkatu - Hietalahdenranta - Bulevardi – Yrjönkatu
Pohjoisen ja Eteläisen Rautatiekadun, Arkadiankadun ja Mannerheimintien reittiosuus jää ajamatta.
Bussit pysähtyvät kaikilla poikkeusreitin varrella olevilla pysäkeillä.

Kulkue saattaa myös aiheuttaa viiveitä Helsingin sisäisille linjoille 14, 18, 21V, 39, 41, 42, 45 ja 65A.


Linnan juhlat
 

Raitiolinjat 2, 3, 4/4T ja 7A/B ajavat poikkeusreittejä n. klo 17.30–21.30 Linnan juhlien vuoksi. Eirassa ja Katajanokalla raitioliikennettä korvataan busseilla.

Raitiolinjat 2 ja 3 ajavat linjan 1A päätepysäkille Pursimiehenkadulle. Ajamatta jäävää Eiran reittiosuutta korvaa bussi 3X, joka kulkee Etelärannan ja Viiskulman väliä. Bussi lähtee Etelärannasta pysäkiltä ”Eteläranta” (0433). Päätepysäkkinä toimii ”Viiskulma” (1174) Pursimiehenkadulla.

Raitiolinjat 4 ja 4T liikennöivät Kolmikulmaan. Lasipalatsin ja Katajanokan välinen osuus jää ajamatta ja sen korvaavat bussilinjat 4X ja 4TX, jotka lähtevät Postikadun pysäkiltä ”Postitalo” 2038.
Bussit ajavat reittiä Postikatu – Kaivokatu – Kaisaniemenkatu – Liisankatu – Pohjoisranta – Kanavakatu – Satamakatu – Kruunuvuorenkatu, josta linja 4X jatkaa Merisotilaantorille ja 4TX Katajanokan terminaalille.

Raitiolinjat 7A ja 7B ajavat Kaivokadun ja Kaisaniemenkadun kautta. Aleksanterinkatu, Snellmaninkatu ja Liisankatu jäävät ajamatta.

Kartta raitiolinjojen poikkeusreiteistä