Kirkkonummen ja Sipoon sisäisessä bussiliikenteessä ongelmia torstaiaamuna – koulumatkat voivat hankaloitua

Kirkkonummen ja Sipoon sisäisissä yhteyksissä sekä joillain muilla HSL-alueen bussilinjoilla on käytössä poikkeusjärjestelyjä torstaiaamuna 28. tammikuuta teiden heikon ajokunnon vuoksi. Tämä vaikuttaa etenkin koululaisten yhteyksiin, ja vaikeuksien ennakoidaan jatkuvan torstain ja perjantain ajan.

Erityisesti ongelma koskee bussilinjoja, jotka kulkevat pienillä ja kohtalaisen vähän liikennöidyillä teillä, jotka ovat lauhtuneen ja sateisen sään jäljiltä äärimmäisen liukkaita. Tämä aiheuttaa ongelmia etenkin bussiliikenteelle. Teiden kunnon vuoksi jotkin koulut saattavat jäädä ilman joukkoliikennepalvelua, sillä teillä ajaminen ei ole riittävän turvallista. Joissain tilanteissa se on bussilla jopa mahdotonta.

Sipoo ja Kirkkonummi

Sipoossa ja Kirkkonummella ongelmia saattaa esiintyä kaikilla kuntien sisäisillä linjoilla.

Sipoossa etenkin Söderkullan suunnan linjat ovat olleet kelin takia vaikeuksissa. Ongelmat ovat koskeneet eritoten linjoja 992, 993, 993K ja 994, joiden lähdöistä suuri osa jouduttiin keskiviikkona perumaan teiden huonon kunnon vuoksi.

Myös Kirkkonummella on ajettu monin paikoin poikkeusreiteillä, ja osa vuoroista on jouduttu perumaan. Erityisesti ongelmissa ovat olleet linjat 903, 903K, 906, 907, 908 ja 909.

Ongelmia voi kuitenkin esiintyä myös muilla linjoilla teiden kunnosta riippuen.

Espoo ja Vantaa

Teiden huono kunto vaikeuttaa liikennettä myös pienimmillä teillä Espoossa ja Vantaalla.

Espoossa ongelmia on odotettavissa etenkin linjoille 28 ja 70. Linja 28 kulkee Brobackantien kautta, mutta koska tie on ollut ajokelvoton, linjan lähtöjä on keskiviikkona jouduttu ajamaan K-version mukaisesti Nupurintietä ja Siikajärventietä pitkin. Pohjois-Espoossa linjalla 70 ei ole voitu ajaa Velskolantietä pitkin.

Vantaalla poikkeusjärjestelyjä on ollut käytössä Vestran ja Kivistön välillä kulkevalla linjalla 443, jonka K-versiota ei ole voitu ajaa keskiviikkona lainkaan. Linjalla 588 ei ole voitu ajaa Kehä III:n ja Länsisalmen välistä osuutta.

Ajantasaisin tieto liikenteen poikkeusreiteistä löytyy Poikkeusinfo-palvelusta. Tiedotamme tilanteen kehittymisestä myös verkkosivuillamme. HSL:n liikennetarkastajat ovat maastossa tarkastamassa bussireittien ajettavuutta torstaina aamuvarhaisella.