HSL:n liikenne vappuna

HSL:n liikenteessä on vappuaattona lauantaina 30.4. ja vappupäivänä sunnuntaina 1.5. runsaasti lisälähtöjä bussi-, metro- ja lähijunaliikenteessä. Keskustan raitiolinjoilla on vappuaattoiltana poikkeusliikennettä.

Vappuyönä busseilla sekä lähijunilla on lisälähtöjä ja metro liikennöi kaksi tuntia normaalia arki-iltaa pidempään. Metron liityntälinjat 85B ja 86B liikennöivät vappuyönä Herttoniemen metroasemalta Laajasalon suuntaan kaksi tuntia normaalia pidempään. Muut metron liityntälinjat lopettavat liikennöinnin normaaliin aikaan.

Linjalla 102 on Kampin ja Otaniemen välillä lisälähtöjä vappuaatosta noin klo 15.00 alkaen vappuyöhön noin klo 02.00 asti.

Metron viimeiset lähdöt vappuaattona
Bussien vappuaaton lisälähdöt

Lähijunaliikenteessä kulkevat vappuyönä seuraavat lisäjunat: L-junat Helsinki-Kirkkonummi klo 4.59 sekä Kirkkonummi-Helsinki klo 1.04, 2.04, 3.04 ja 4.04 sekä  N-junat Helsinki-Kerava klo 3.44 ja 4.44.

Lähijunien vappuyön ja vapunpäivän aikataulut
 

Raitiolinjoilla poikkeusreittejä vappuaattoiltana

Kauppatorin kautta kulkevat raitiolinjat liikennöivät vappuaattona poikkeusreittejä noin klo 16.00 alkaen Mantan lakituksen takia.

  • Raitiolinja 2 ajaa Simonkadulta Mannerheimintien, Bulevardin ja Fredrikinkadun kautta Eiraan linjan 1A päätepysäkille. Rautatieasema, Mikonkatu, Aleksanterinkatu ja Kauppatori jäävät ajamatta.
  • Raitiolinja 3 kulkee Fredrikinkadulta Eiraan linjan 1A päätepysäkille. Tehtaankadun itäpää jää ajamatta.

Raitiolinjoja 2 ja 3 korvaa bussi 3X, joka ajaa Etelärannan ja Viiskulman väliä 10 minuutin välein klo 16.00 - 1.20.

Kartta lisäbussin 3x reitistä

Myös Aleksanterinkatu rauhoitetaan jalankulkijoille vappuaattona noin klo 16.00 alkaen.

  • Raitiolinjat 4 ja 4T ajavat poikkeusreittiä  Kruununhaan ja Rautatieaseman kautta. Aleksanterinkatu Senaatintorin ja Ylioppilastalon välisellä osuudella jää ajamatta.
  • Raitiolinjat 7A ja 7B ajavat Rautatieaseman kautta. Aleksanterinkadun ja Kruununhaan kautta ei ajeta.
     

Vappupäivänä lisälähtöjä

Vappupäivänä 1.5. on voimassa sunnuntaiaikataulut. Bussi-, raitio- ja lähijunaliikenteessä on lisälähtöjä.

Bussien vappupäivän lisälähdöt

Kaivopuistoon vie lisäbussi 18V, joka kulkee 10 - 15 minuutin välein Eiran, Kampin ja Meilahden väliä. Lähdöt Eirasta ovat klo 8.48 - 20.13 ja Meilahden klinikoilta klo 8.23 - 19.46.

Raitiolinja 3X liikennöi molempiin suuntiin reittiä Rautatieasema-Kauppatori-Olympiaterminaali-Kaivopuisto-Eira-Bulevardi-Rautatieasema klo 9 - 20. Raitiolinja 10X kulkee väliä Kirurgi-Lasipalatsi-Ooppera klo 9 - 19.

E-juna liikennöi 30 minuutin välein Helsingistä klo 9.27 - 21.27 ja Kauklahdesta klo 9.36 - 21.36. Lähijunissa on myös lisäkalustoa: I, P ja K-junat ajetaan kahden Flirt -junayksikön pituisina noin klo 9 - 20. A- ja E-junat ajetaan poikkeuksellisesti kahden korkealattiaisen junayksikön pituisina.

Lähijunien vapunpäivän aikataulut

Lisäksi vappupäivänä vappumarssi ja kulkueet aiheuttavat puolenpäivän jälkeen viivästyksiä liikennöinnissä.