Pasilan väliaikainen asema avataan 3.4., kulku reunimmaisille laitureille muuttuu

Pasilan väliaikainen asema avataan maanantaina 3. huhtikuuta, ja aseman kulkureitteihin tulee muutoksia. Samalla aseman reunimmaisten laiturien (raiteet 1, 2, 8 ja 9) liukuportaat vanhalle asemalle suljetaan, joten A-, I-, K-, L-, N-, P- ja T-junien matkustajien on Pasilassa kuljettava väliaikaisen aseman kautta 3.4. alkaen.

Väliaikainen asema palvelee matkustajia syksyyn 2019 asti, jolloin uusi Pasilan asema ja Tripla-kauppakeskus valmistuvat. Väliaikainen asema sijaitsee nykyisen aseman pohjoispuolella ja koostuu rautatien ja Ratapihantien välissä sijaitsevasta asemarakennuksesta sekä Ratapihantien ja raiteet ylittävästä sillasta.

Asemalta on porras- ja hissiyhteys laitureille. Lisäksi asemalta pääsee esteettömästi Opastinsillalle, Ratapihantien varteen ja Itä-Pasilan Veturitorille. Väliaikaisen aseman sillalla Ratapihantien päässä sijaitsevat myös HSL:n ja VR:n lippuautomaatit.

Kesällä 2017 vanha asema suljetaan matkustajilta kokonaan, minkä jälkeen kaikki liikenne kulkee väliaikaisen aseman kautta. Samassa yhteydessä myös bussien ja raitiovaunujen pysäkit muuttuvat. Vielä keväällä pysäkkeihin ei tule muutoksia, mutta linja 506 Meilahden suuntaan alkaa 3.4. alkaen pysähtyä Pasilan asemalla myös Ratapihantien varressa.

Pasilan aseman pohjoinen alikulku on käytössä normaalisti myös uuden aseman rakennustöiden ajan.

Kulkureitit ja pysäkit Pasilan asemalla 3.4.2017 alkaen