HSL:n liikenne kulkee kesäaikatauluin 19.6. alkaen

HSL:n liikenteessä siirrytään kesäaikatauluihin maanantaina 19.6. Samana päivänä tapahtuu muutoksia joidenkin bussilinjojen reiteissä Helsingissä ja Vantaalla. Kesän aikataulut ovat voimassa 13.8.2017 asti.

Katso myös joukkoliikenne juhannuksena

Helsingin bussiliikenne

Linjan 18N päätepysäkki muutetaan kesäliikenteen alusta Eirasta Hernesaareen alueen kasvaneiden matkustajamäärien vuoksi. Muutos palvelee erityisesti Löylyn ja Hernesaaren Rannan asiakkaita.

Linjan 18N kartta

Linja 58,B muutetaan Pasilan aseman ja Pasilansillan työmaajärjestelyiden vuoksi kulkemaan Teollisuuskadun ja Itä-Pasilan kautta reittiä Junatie - Teollisuuskatu - Jämsänkatu - Kumpulantie - Ratamestarinkatu - Asemapäällikönkatu - Pasilansilta. Linjalle tulee pysäkki Asemapäällikönkadulle, josta on kävely-yhteys Pasilan tilapäiselle rautatieasemalle.

Linjan 58,B kartta

Vantaan bussiliikenne

Linjan 335 liikennöinti lauantaisin ja sunnuntaisin välillä Myyrmäki - Linnainen lakkautetaan. Reittiosuudella on ollut viikonloppuisin matkustajia vain satunnaisesti. Korvaavia yhteyksiä Linnaisiin tarjoavat Rajatorpantietä kulkevat linjat 321 ja 565. Vapaalaan liikennöi linja 332.

Linja 562 palaa normaalireitilleen Peltolantielle. Huhtikuussa 2016 alkanut Peltolantien remontti Tikkurilassa on edennyt siihen vaiheeseen, että linja 562 voi palata normaalireitilleen Tikkurilantieltä.


Linja 612 Tikkurila - Tammisto lakkautetaan. Linjalla on ollut hyvin vähän matkustajia. Tammiston ja Tikkurilan välillä on tiheät vaihdolliset yhteydet esimerkiksi Jumbon pysäkillä tai Aviapoliksen asemalla vaihtaen.

Linjan 724 poikkeusreitti muuttuu. Uusi poikkeusreitti kulkee Kuusikon asuinalueen läpi reittiä Kuusikontie - Sammaltie - Kyytitie.

LInjan 724 kartta

Lähijunat

Lähiliikenteen D-juna Helsinki - Riihimäki pysähtyy myös Tikkurilassa.

Kesän aikataulut

HSL:n julkaisemia muutaman linjan yhdistelmäaikatauluja ei jaeta enää liikennevälineissä, aikataulut ovat jaossa vain palvelupisteissä. Myöskään aikataulukirjaa ei enää julkaista.

Aikataulut ovat muuttuneet jo 5.6. U-linjoilla 190, 280, 632, 635, 638, 640, 848, 962 ja 963.

Reittioppaasta uudet aikataulut löytyvät, kun reittihaun päivämääräksi valitsee aikaisintaan 19.6. Yksittäisten linjojen tulostettavat pdf-aikataulut löytyvät täältä.

Kesäaikatauluihin pääset myös täältä:

Kesän linjakohtaiset aikataulut

Kesän pysäkkikohtaiset aikataulut

Huomaa, että kunkin linjan kesäaikatauluihin ja pysäkkikohtaisiin kesäaikatauluihin pääsee vain suoraan ko. sivuilta. Siirtyessäsi sivulta toiselle tarkista, ettet ole siirtynyt talviaikataulusivulle. Takaisin kesän tietoihin pääset yllä olevien linkkien kautta.