Metron infotuotteiden vaihto on alkanut kantametron osuudella

Metroliikenne laajenee Ruoholahdesta Espoon Matikylään lauantaina 18. marraskuuta, ja uusien infotuotteiden vaihto nykyisille metroasemille on jo käynnistynyt Ruoholahden ja Itä-Helsingin välisellä osuudella. Tästä syystä kaikki metroasemien ja metrojunien informaatio ei välttämättä ole tällä viikolla täysin ajantasaista.

Kaikkein näkyvin uusi tuote on uusi metrokartta, joka kertoo, miten metroliikenne kulkee metroliikenteen laajennuttua Matinkylään. Lisäksi asemille vaihdetaan myös muita matkustajainformaatiotuotteita, joihin metron uuden osuuden avaaminen vaikuttaa.

Kaikki työt on pyritty ajoittamaan niin, että ne olisivat valmiita metroliikenteen laajentuessa 18. marraskuuta. Uusien infotuotteiden asennustyöt käynnistettiin viime perjantaina, kun tieto metron uudesta avajaispäivämäärästä saatiin. Töitä tehdään etuajassa, sillä kaikkien tuotteiden vaihtaminen ei onnistu yhdessä yössä. Esimerkiksi radan taustatauluja päästään asentamaan vain silloin, kun metrorata ei ole koulutus- tai vastaavassa muussa käytössä.

Lauttasaaren ja Matinkylän välisillä asemilla opasteet on asennettu paikoilleen jo aiemmin.

Metrokartta 18.11.2017 alkaen