Tiheän vuorovälin metroliikennettä Matinkylään asti kokeillaan torstain aamuruuhkassa

Metrossa testataan torstaina 5.4. kello 7–9.30 liikennöintimallia, jossa kaikki metrojunat ajetaan poikkeuksellisesti Matinkylään asti. Kokeilu tarkoittaa sitä, että metrossa on tänä aikana 2,5 minuutin vuoroväli aiempaa pidemmällä osuudella Itäkeskuksen ja Matinkylän välillä.

Liikennöintimallin toimivuutta on aiemmin tutkittu simuloimalla. Torstaiaamun kokeilun tarkoituksena on ennen muuta kerätä lisätietoa liikenteen toimivuudesta tiheämmällä vuorovälillä todellisessa matkustajaliikenteessä. Selvitettävänä on muun muassa se, olisiko liikenne tällöin riittävän sujuvaa.

Tiheämpään liikenteeseen siirtymisestä ei ole vielä tehty päätöstä, vaan liikennettä tilaava HSL ja metroliikennettä operoiva HKL pohtivat sitä vielä erikseen. Siirtyminen Matinkylään ulottuvaan tiheään liikenteeseen olisi mahdollista aikaisintaan syksyllä.

Kaikkien junien ajaminen Matinkylään asti kasvattaisi samaan aikaan liikenteessä olevien junien määrää, ja toisaalta myös kuljettajia tarvittaisiin aiempaa enemmän. Tiheämpi liikenne pidemmällä välillä on myös nykyistä alttiimpaa häiriölle, koska junien kääntöpaikalla pelivaraa olisi nykyistä vähemmän.