Kävely-yhteydet Kalasataman metroaseman alueella muuttuvat torstaina 20.9.

Kalasataman metroaseman yhteys Redi kauppakeskukseen aukeaa torstaina 20.9. HSL osallistuu kauppakeskus Redin avajaisiin ja HSL:n joukkoliikennesuunnittelija on tavattavissa K1-kerroksessa kello 12.30-17.

Jatkossa kauppakeskuksen aukioloaikoina metrolaiturilta pääsee suoraan kauppakeskukseen. Muutoksella ei ole vaikutusta bussien käyttämiin pysäkkeihin tai reitteihin, mutta vaihdot Itäväylää kulkeviin busseihin helpottuvat Kalasatamassa. Samoin yhteydet metrolta ja busseilta Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskukseen paranevat; Itäväylän pysäkeiltä ja metrolta pääsee jatkossa helpommin ja esteettömästi terveys- ja hyvinvointikeskukseen.

Kauppakeskuksen avautumisen myötä rakentamisen aikana käytössä ollut tilapäinen porrasyhteys Itäväylän bussipysäkille poistuu 24.9.2018. Kulku idän suunnan bussipysäkille tapahtuu joko Redi kauppakeskuksen sisältä hissillä tai Leonkadun länsipäästä, jossa kevyen liikenteen väylä nousee Itäväylälle. Redi kauppakeskus jakautuu itä- ja länsiosaan, joiden keskellä kulkee kävelykatu, Kalasatamankatu. Idän suunnan bussipysäkille pääsee kauppakeskuksen itäosasta hissillä kolmanteen kerrokseen nousemalla. Lännen suunnan bussipysäkille pääsee aiemman reitin lisäksi muun muassa metroaseman D-uloskäynnin kautta.

Yöbussit

Kulku hissillä Itäväylän eteläpuolen eli idän suunnan bussipysäkeiltä katutasoon on käytössä arkisin klo 05.00–02.30 ja viikonloppuisin sekä arkipyhinä 24h. Lännen suunnan eli Itäväylän pohjoispuolen bussipysäkille kulku tapahtuu metron kulkuaikojen ulkopuolella Capellan puistotieltä Kulosaaren sillalle vievät pyöräilyn ja jalankulun rampin kautta.

 

Kalasataman metroaseman yhteydet 20.9. alkaen:

Kalasatama lähialuekartta