Osa Rantaradan E- ja U-junista ajetaan pidempinä ruuhka-aikaan maanantaista 29.10. alkaen

Päivitys 28.1. Jatkossa junan viimeisessä yksikössä voi matkustaa, mutta yksikön ovet ovat lukittuna Jorvaksessa eli Jorvaksessa voi nousta.

Maanantaista 29.10. alkaen osaa ruuhka-ajan E- ja U-junista ruvetaan arkisin liikennöimään kolmen Flirt-junayksikön pituisina kasvaneiden matkustajamäärien takia. Junista poistumiseen tulee poikkeuksia Masalasta länteen eli Jorvaksen, Tolsan ja Kirkkonummen asemilla ja kalustomuutoksen takia junilla tapahtuu myös muutoksia Helsingissä lähtöraiteissa.

Kolmella yksiköllä ajettavat E- ja U-junat ma-pe 29.10. alkaen ovat:

  • Helsingistä U-junat  klo 6.42, 15.42 ja 16.12 sekä E-juna 7.27
  • Kirkkonummelta Helsinkiin U-junat  klo 7.37, 16.37 ja 17.07 (Kauklahdesta klo 7.49, 16.49 ja 17.19)
    • Kauklahdesta Helsinkiin E-juna klo 8.05

Jorvaksen aseman laiturin lyhyyden takia Kirkkonummelle kulkevien junien viimeinen yksikkö kuitenkin tyhjennetään Helsingistä tultaessa Masalassa. Jorvakseen tai muille Masalan jälkeen oleville asemille jäävät matkustajia kannattaakin sijoittua junan ensimmäiseen yksikköön tai keskimmäisen yksikön etuosaan eli esimerkiksi Helsingissä ja Pasilassa junan pohjoispäähän. Kirkkonummelta lähdettäessä kolmen yksikön junan viimeinen yksikkö pidetään suljettuna Masalaan asti. Matkustajien kannattaa siis noudattaa erityistä varovaisuutta ja tarkkaavaisuutta näissä tilanteissa. Lisäksi kolmen yksikön junissa on myös konduktööri mukana koko matkan ajan opastamassa matkustajia.