HSL:n liikenne itsenäisyyspäivänä 6.12. ja keskiviikkona 5.12.

HSL:n liikenne kulkee itsenäisyyspäivänä 6.12. sunnuntain aikataulujen mukaan. Keskustan raitiovaunu- ja bussiliikenteessä on kuitenkin poikkeuksia muun muassa opiskelijoiden soihtukulkueen ja Linnan juhlien vuoksi. Lisäksi muut yleisötapahtumat saattavat vaikuttaa joukkoliikenteeseen. Näistä tiedotetaan normaaliin tapaan HSL:n poikkeusinfon kautta.

Itsenäisyyspäivän aattona keskiviikkona 5.12. liikenne kulkee perjantain aikataulujen mukaan. Lisäksi ajetaan pikkujoulukauden lisälähdöt. Metro liikennöi noin kello 1.30:een asti.

Liikenne itsenäisyyspäivänä 6.12.

Liikenne kulkee sunnuntain aikataulujen mukaan. Keskustan raitiovaunu- ja bussiliikenteessä on poikkeuksia kulkueiden ja linnan juhlien vuoksi.

Opiskelijoiden itsenäisyyspäivän juhlakulkue

Kulkue lähtee liikkeelle kello 17 Hietaniemenkadulta ja kulkee reittiä Hietaniemenkatu - Arkadiankatu – Mannerheimintie – Pohjoisesplanadi – Presidentinlinna – Mariankatu – Aleksanterinkatu – Senaatintori.

Raitiolinjat 1 ja 2 ajavat noin kello 16.50–17.30 molempiin suuntiin suoraan Mannerheimintietä. Runeberginkadun ja Arkadiankadun reittiosuus jää ajamatta. Myös muille raitiolinjoille on odotettavissa hetkellisiä viivästyksiä kulkueen reittikaduilla.

Bussilinja 24:
Lähdöt Merikadulta klo 16.45 ja 17.05 ajetaan reittiä Pietarinkatu – Kapteeninkatu – Tehtaankatu – Laivurinkatu – Fredrikinkatu – Pohjoinen Rautatienkatu – Mechelininkatu. Korkeavuorenkadun, Mannerheimintien, Arkadiankadun ja Pohjoisen Rautatienkadun reittiosuus jää ajamatta.

Lähdöt Seurasaaresta klo 16.45 ja 17.05 ajetaan reittiä Mechelininkatu – Hietalahdenranta – Bulevardi – Yrjönkatu. Hietaniemen, Pohjoisen ja Eteläisen Rautatienkadun, Arkadiankadun ja Mannerheimintien reittiosuus jää ajamatta.
Bussit pysähtyvät kaikilla poikkeusreitin varrella olevilla pysäkeillä.
 
Kartta linjan 24 poikkeusreitistä opiskeilijoiden soihtukulkueen aikana

Lisäksi kulkue saattaa aiheuttaa hetkellistä viivästystä linjoille 14, 18, 37, 39, 41, 42, 63 ja 69 sekä Kampista liikennöiville U-linjoille.

Linnan juhlat

Tapahtuman aikana noin kello 17.30–22.00 raitiolinjat 2, 3, 4 ja 7 kulkevat poikkeusreiteillä. Raitiolinja 5 ei liikennöi. Eirassa ja Katajanokalla raitioliikennettä korvataan busseilla.

Kartta raitioliikenteestä ja korvaavien bussien reiteistä Linnan juhlien aikana

Raitiolinjat 2 ja 3 ajavat Mannerheimintien, Bulevardin, Fredrikinkadun ja Tehtaankadun kautta linjan 1 päätepysäkille Pursimiehenkadulle.

Bussi 3X korvaa ajamatta jäävää reittiosuutta. Se kulkee reittiä Eteläranta – Laivasillankatu – Tehtaankatu – Laivurinkatu – Fredrikinkatu – Bulevardi – Albertinkatu – Pursimiehenkatu – Viiskulma. Päätepysäkit ovat Viiskulma (1174) Pursimiehenkadulla ja Olympiaterminaali (1987) Laivasillankadulla. Bussi käyttää reitin varrella olevia raitiovaunupysäkkejä.

Raitiolinja 4 liikennöi Kolmikulmaan.
Bussi 4X korvaa Lasipalatsin ja Katajanokan välistä osuutta. Bussi lähtee Postitalon pysäkiltä (2038) ja kulkee reittiä Postikatu – Kaivokatu – Kaisaniemenkatu – Liisankatu – Pohjoisranta – Kanavakatu – Satamakatu – Kruunuvuorenkatu – Linnankatu – Merikasarminkatu.

Raitiolinja 5 ei liikennöi.
Bussi 5X korvaa raitioliikennettä. Bussi kulkee linjan 4X reittiä Kruunuvuorenkadulle ja siitä edelleen terminaalille.

Raitiolinja 7 ajaa Kaisaniemenkadun ja rautatieaseman kautta. Aleksanterinkadun, Snellmaninkadun ja Liisankadun osuus jää ajamatta.

Muut poikkeukset

Itsenäisyyspäiväksi on odotettavissa myös mielenilmauskulkueita, jotka voivat aiheuttaa poikkeuksia joukkoliikenteeseen.

Liikenne keskiviikkona 5.12.

Liikenne kulkee pääosin perjantain aikataulujen mukaan. Myös yöliikenne ja pikkujoulukauden lisälähdöt ajetaan kuten perjantain jälkeisinä öinä, eli metro kulkee kaksi tuntia normaalia pidempään ja joillain Helsingin keskustasta lähtevillä bussilinjoilla on lisälähtöjä. Lisätietoa saa erillisestä pikkujoulukauden liikennetiedotteesta

Joillain U-linjoilla ajetaan kuitenkin vain normaali keskiviikkoliikenne.

Tarkemmat aikataulut Reittioppaassa

HSL:n liikenteen tarkemmat aikataulut ovat saatavilla Reittioppaasta (reittiopas.fi). U-bussilinjojen aikataulut löytyvät Matkahuollon aikatauluhausta matkahuolto.fi