Keskustan raitioliikenteessä poikkeuksia juhlaparaatin vuoksi perjantaiaamupäivänä 1.2.

Helsingin keskustan raitiolinjat kulkevat poikkeusreiteillä perjantaina 1.2.2019 noin kello 9.30–11.30 Itsenäisen Suomen kadettikoulutus 100 vuotta -juhlaparaatin takia.

Poikkeuksen aikana Aleksanterinkadulla, Kruununhaassa, Katajanokalla ja Olympiaterminaalilla ei ole lainkaan raitiovaunuliikennettä. Bussit 4X ja 5X korvaavat raitiovaunuilta ajamatta jäävää osuutta Mannerheimintien, Kruununhaan ja Katajanokan välillä.

Poikkeukset linjoilla 2 ja 3

Linjat 2 ja 3 ajavat Hietalahteen linjan 6 päätepysäkille. Linjan 2 reitti on Hietalahti–Lasipalatsi–Töölö–Länsi-Pasila. Linjan 3 reitti on Hietalahti–Rautatieasema–Hakaniemi–Meilahti.

Linjalta 2 jäävät ajamatta seuraavat pysäkit: Ylioppilastalo (Aleksanterinkadulla), Aleksanterinkatu, Senaatintori, Kauppatori, Eteläranta, Olympiaterminaali

Linjalta 3 jäävät ajamatta seuraavat pysäkit: Olympiaterminaali, Kaivopuisto, Neitsytpolku, Kapteeninkatu, Eiran sairaala, Viiskulma, Iso Roobertinkatu

Poikkeukset linjoilla 4 ja 5

Linjan 4 reitti on Kolmikulma–Mannerheimintie–Munkkiniemi. Aleksanterinkadun ja Katajanokan reittiosuus jää kokonaan ajamatta.

Linjalta 4 jäävät ajamatta seuraavat pysäkit: Ylioppilastalo (Aleksanterinkadulla), Aleksanterinkatu, Senaatintori, Ritarihuone, Tove Janssonin puisto, Kauppiaankatu, Vyökatu, Ulkoministeriö, Merisotilaantori.

Linja 5 ei liikennöi.

Korvaavat bussit 4X ja 5X

Mannerheimintien ja Katajanokan välinen osuus korvataan busseilla 4X ja 5X, jotka lähtevät Postitalon pysäkiltä (laituri 55, H2038) Sokoksen edestä Postikadulta.

Linjojen 4X ja 5X reitti kulkee seuraavia katuja pitkin: Postikatu–Asema-aukio–Kaivokatu–Kaisaniemenkatu–Liisankatu–Pohjoisranta–Kanavakatu–Satamakatu–Kruunuvuorenkatu. Linja 4X liikennöi Merisotilaantorille, linja 5X Katajanokan terminaalille.

Poikkeukset linjalla 7

Linja 7 ajaa suoraan Kaisaniemenkadun kautta, ja Kruununhaan reittiosuus jää ajamatta.

Linjalta 7 jäävät ajamatta seuraavat pysäkit: Mikonkatu, Aleksanterinkatu, Senaatintori, Hallituskatu, Kansallisarkisto, Snellmaninkatu

Raitiolinjojen 2, 3, 4, 5 ja 7 poikkeusreitit ja korvaavien bussien 4X ja 5X reitit 1.2.2019 noin kello 9.30-11.30 kartalla