Viivästyksiä ja poikkeuksia Helsingin keskustan joukkoliikenteessä torstaina ja perjantaina 16.–17.5.

Helsingin keskustan bussi- ja raitioliikenteeseen on odotettavissa merkittäviä viivästyksiä ja poikkeuksia torstaina ja perjantaina 16.–17.5. Finlandia-talolla järjestettävän Euroopan neuvoston kokouksen vuoksi. Lisäksi lauantaina 18.5. järjestettävä Helsinki City Running Day -juoksutapahtuma aiheuttaa merkittäviä poikkeusreittejä (lisätietoa: linkki erilliseen tiedotteeseen).

Kaikkein suurimmat joukkoliikennevaikutukset kohdistuvat Mannerheimintiellä Finlandia-talon kohdalla kulkeviin liikennevälineisiin: siis raitiovaunuille sekä Elielinaukiolta ja Kampista liikennöiville bussilinjoille. Erityisen suuria vaikutukset ovat torstaina 16.5. noin kello 15 alkaen aina iltaan asti sekä perjantaina 17.5. noin kello 11 alkaen alkuiltaan asti.

Kokouksen vuoksi Mannerheimintie joudutaan hetkittäin sulkemaan Finlandia-talon kohdalta kadulla kulkevien saattueiden vuoksi, ja lisäksi saattueita kulkee myös muualla pääkaupunkiseudulla. Viivästyksiä liikenteeseen voi tulla myös lentoaseman ja Helsingin keskustan välisillä reiteillä sekä joidenkin hotellien läheisyydessä. Poliisin arvion mukaan liikennettä joudutaan katkaisemaan saattueiden vuoksi joillain reittiosuuksilla enintään 20 minuutiksi kerrallaan.

Kokouksen aikana metro, lähijunat ja Suomenlinnan lautta kulkevat ennakkotietojen mukaan normaalisti.

Turvallisuussyistä saattueiden tarkkoja reittejä ja ajankohtia ei ole mahdollista kertoa etukäteen. Torstain ja perjantain aikana mahdollisista liikenteen poikkeuksista kerrotaan HSL:n verkkosivuilla osoitteessa hsl.fi.

Lisätietoa liikennejärjestelyistä: linkki Helsingin poliisilaitoksen tiedotteeseen