Ed Sheeranin konserttien aikaan lisäliikennettä Malmille tiistaina 23.7. ja keskiviikkona 24.7.

Ed Sheeranin konserttien vuoksi ajetaan lisäliikennettä tiistaina 23.7. ja keskiviikkona 24.7. HSL:n joukkoliikenteessä. HSL suosittaa varaamaan matkustamiseen aikaa ja käyttämään tarvittaessa vaihtoehtoisia reittejä. Suosittelemme saapumaan konserttiin ensisijaisesti lähijunalla, kävellen tai pyöräillen.

 

Lähijunien liikenne

Lisälähtöjä ja pidempinä junia ajetaan P,N,T-junilla Malmilta Helsingin suuntaan ja I,N,T-junilla Tikkurilaan, Lentoasemalle ja Myyrmäkeen, Keravalle ja Riihimäelle. Myös Espoon ja Kirkkonummen suunnan L-junilla ja Z-junalla Keravan ja Lahden suuntaan on yöllä lisäliikennettä. Tarkat aikataulut löydät Reittioppaasta.

Mikäli saavut etelästä eli Helsingin keskustan suunnasta, niin valitse juna I tai K ja jää pois Malmin asemalla. Malmin asemalta on noin 2 kilometri eli noin 15 minuutin kävelymatka konserttipaikalle.  

Jos saavut pohjoisen suunnasta, niin valitse juna P tai K ja jää pois Tapanilan asemalla (mikäli tulet K-junalla pohjoisesta niin jää pois Malmin asemalla). Tapanilan asemalta on noin 2 kilometrin eli noin 15 minuutin kävelymatka konserttipaikalle.

Huomioikaa, että vaikka junissa on lisävaunuja ja liikenteessä ylimääräisiä vuoroja, odotettavissa on ruuhkia. Varatkaa siis matkustamiseen riittävästi aikaa. Normaaleihin ja esimerkiksi Reittioppaan tarjoamiin matkustusaikoihin on syytä varata riittävän paljon lisää aikaa.

Suosittelemme lataamaan HSL-sovelluksen puhelimeen jolla voit ostaa lipun ilman jonotusta tai hankkimaan joukkoliikenteen liput etukäteen. Kannattaa myös huomioda että lähijunissa ei myydä lippuja. Lippuautomaateille on luvassa jonoja, joten sovelluksen lataaminen kannattaa.

 
Bussien liikenne

Malmin lentokentälle alueella liikennöi vain muutamia bussilinjoja, jotka ovat tapahtuman aikana todennäköisesti ruuhkaisia. Pyydämme huomioimaan, että vaikka luvassa on ylimääräisiä bussivuoroja, eivät kaikki halukkaat tule mahtumaan busseihin. Suosittelemme siis käyttämään mahdollisuuksien mukaan lähijunia.  

  • Linjalla 554  on lisälähtöjä Itäkeskuksen suuntaan kello 22.27 alkaen Malmin laiturista 17.
  • Linjalla 560 ajetaan lisälähtöjä Rastilan suuntaan eli Kontulaan ja Vuosaareen kello 22 jälkeen Malmin bussilaiturista 18.
  • Lisäksi liikennöidään yksittäinen lisälähtö linjalla 147N Kampin terminaalista Kivenlahteen kello 2.05 molempina öinä.

Alueella liikennöivillä linjoilla eli 69 ja 77 ei ole lisälähtöjä eikä poikkeusreittejä. Suuresta väkimäärästä johtuen viivästykset ovat kuitenkin mahdollisia.

Metroliikenne

Metrolla on kahdella tunnilla pidennetty liikenne niin, että osuudella Itäkeskus-Tapiola on 10 minuutin vuoroväli ja haaroilla Vuosaareen ja Mellunmäkeen 20 minuutin vuoroväli. Metroliikennettä on mahdollista käyttää yhdessä bussilinjojen 554, 560 ja 561 kanssa idän metroasemilta yhteytenä Malmille ja Malmilta