Hakaniemen metroasemalla avattu uusia sisäänkäyntejä

Hakaniemen metroasemalla on avattu uusia sisäänkäyntejä eteläisen lippuhallin peruskorjauksen valmistuttua.

Peruskorjauksen valmistuminen helpottaa liikkumista Hakaniemen metroasemalla, kun kaksi uutta sisäänkäyntiä otetaan tänään käyttöön. Molemmat avatut sisäänkäynnit ovat Siltasaarenkadulla. Toinen niistä sijaitsee Ympyrätalon edessä Siltasaarenkadun ja Eläintarhantien risteyksessä. Tämä sisäänkäynti on peruskorjattu ja avautuu samaan kohtaan, jossa on ollut myös ennen peruskorjausta sisäänkäynti. Toinen avatuista sisäänkäynneistä on saman risteyksen toisella puolella. Tämä sisäänkäynti on rakennettu Siltasaarenkadun varressa olevan talon sisään tilaan, jonne on ovi Siltasaarenkadulta. Samalla kohtaa on ollut ennen peruskorjausta erillinen rakennus sisäänkäynnille jalkakäytävän keskellä. Tämä vanha sisäänkäynti on peruskorjauksessa poistettu ja korvattu nyt avatulla uudella sisäänkäynnillä.

Metroaseman peruskorjauksessa parannettiin esteettömyyttä ja uusittiin myös koko aseman eteläpäädyn lippuhalli, jonne rakennettiin samalla isommat tilat liikkeille. Osa lippuhallista ja Hakaniementorille vievät sisäänkäynnit on peruskorjattu jo remontin aiemmissa vaiheissa. Metroaseman peruskorjaus jatkuu aseman pohjoisosassa, kun seuraavaksi uudistetaan sen päädyn lippuhalli.

Molemmat uudet sisäänkäynnit kartalla

Kiinteistön sisään rakennetun uuden sisäänkäynnin kohdalla on kartassa näkyvissä vielä vanha jalkakäytävän keskellä ollut sisäänkäynti, joka on jo purettu.