Raitiolinjat 1 ja 8 palaavat Sörnäisten metroasemalle 4.5.2020

Päivitys 4.5: Bussipysäkit siirtyvät tiedotteen paikoille vasta torstaina 7.5.

Raitiolinjat 1 sekä 8 alkavat liikennöidä 4.5. alkaen Helsinginkatua pitkin Sörnäisten metroaseman kautta. Linjat 6T ja 7 jatkavat vielä poikkeusreitillä Sturenkadun kautta. Samalla Sörnäisten metroaseman bussipysäkkien sijainteihin tulee muutoksia.

Raitiovaunupysäkki Töölön suuntaan on uudella paikallaan Helsinginkadun puolella risteystä. Pysäkki pohjoisen suuntaan on lähes samalla paikalla kuin ennen uudistusta eli kadun keskiosassa. Ratikkapysäkit on siirretty uudistuksen yhteydessä Hämeentien ja Helsinginkadun risteyksen eri puolille. Uudella pysäkkijärjestelyllä pyritään parantamaan liikenteen luotettavuutta sekä pysäkkialueen toimivuutta. Aiemmista tiedoista poiketen linjat 6T ja 7 jatkavat edelleen liikennöintiä poikkeusreitillä Sturenkadun kautta.

Bussipysäkit pohjoisen suuntaan sijaitsevat entisellä paikallaan Vilhonvuorenkujan ja Kulmavuorenkadun välillä, mutta niitä jatkossa vain kaksi kappaletta. Eteläiseltä pysäkiltä kulkevat bussit Mäkelänkatua pohjoiseen ja pohjoiselta pysäkiltä bussit Hämeentietä pohjoiseen. Bussipysäkki keskustan suuntaan säilyy nykyisellä paikallaan.

Sörnäisten metroaseman sisäänkäynnit sijaitsevat Vaasanpuistikossa sekä Hämeentie 54:n ja 29:n edustalla. Metroaseman molemmat hissit ovat käytössä 4. toukokuuta lähtien.

Sörnäisten ratikkakiskojen käyttöönotto aiheuttaa myös muutoksia myös Kurvin ulkopuolella: Urheilutalon Helsinginkadulla sijaitseva väliaikainen raitiovaunupysäkki poistetaan käytöstä ja normaalit pysäkit Urheilutalolla palaavat käyttöön. Porvoonkadun bussi- ja raitiovaunupysäkit ovat kuitenkin edelleen poissa käytöstä, koska raitiolinjat 6T, 7 ja bussilinja 51 eivät voi liikenteen ruuhkautumatta käyttää kyseisiä pysäkkejä. Pysäkit otetaan käyttöön kun raitiolinjojen määrä Läntisellä Brahenkadulla vähenee nykyisestä.

Sörnäisten raitiovaunu- ja bussipysäkit sekä linjat 4.5.2020

Sörnäisten metroaseman pysäkit 4.5. alkaen

Urheilutalon raitiovaunupysäkit 4.5.2020

Raitiolinjojen kartta 4.5.2020

Raitiolinjakartta 4.5.2020 alkaen

Muutokset linjakohtaisesti

Muutokset linjalla 1

Linja 1 kulkee Urheilutalon ja Hattulantien välisen osuuden Sörnäisten metroaseman ja Helsinginkadun kautta kautta. Linja käyttää jatkossa pysäkkejä; Urheilutalo, Helsinginkatu, Sörnäinen (M), Lautatarhankatu, Vallilan kirjasto.

Poistuvat pysäkit: Urheilutalo (Läntisellä Brahenkadulla) ja Roineentie.

Muutokset linjalla 6T

Urheilutalon pysäkki (H0278) Helsinginkadulla poistuu käytöstä. Linja pysähtyy suunnassa Länsiterminaaliin jatkossa Läntisen Brahenkadun pysäkillä.

Muutokset linjalla 7

Urheilutalon pysäkki (H0278) Helsinginkadulla poistuu käytöstä. Linja pysähtyy suunnassa Länsiterminaaliin jatkossa Läntisen Brahenkadun pysäkillä.

Muutokset linjalla 8

Linja 8 kulkee Urheilutalon ja Paavalinkirkon välisen osuuden Helsinginkadun kautta. Linja käyttää pysäkkejä: Urheilutalo, Helsinginkatu, Sörnäinen, Lautatarhankatu, Hauhon puisto, Vallilan varikko.

Poistuvat pysäkit: Urheilutalo (Läntisellä Brahenkadulla) ja Roineentie.