Työmaat aiheuttavat muutoksia HSL:n lähijunaliikenteessä kesällä

Väyläviraston teettämät ratatyöt vaikuttavat lähijunien liikennöintiin HSL-alueella myös tulevana kesänä. Alle on listattu merkittävimmät ratatyöt HSL-alueella ja niiden vaikutukset.  Erilliset tiedotteet yksittäisistä poikkeuksista julkaistaan kun työmaat lähestyvät. Junien tarkat aikataulut löydät Reittioppaasta aina neljä viikkoa etukäteen.

Pääradalla K-junilla harvennettu vuoroväli ja R- sekä Z-junilla poikkeuksia 15.6. - 9.8.

Pukinmäessä tehtävistä sillankorjaustyöstä johtuen K-junilla on kesällä 20 minuutin vuoroväli maanantaista perjantaihin klo 6-19. Esimerkiksi Keravalle ja Koivukylään junia kulkee siis vain 20 minuutin välein. Lisäksi työmaan takia R- ja Z-junat liikennöivät harvennetulla vuorovälillä ruuhkan ulkopuolelle. Ruuhka-aikoina ajetaan noin kaksi R-junaa tunnissa, mutta ruuhkan ulkopuolella ja viikonloppuisin R-junien vuoroväli harvenee tuntiin. Näiden lisäksi myös Z-junille tulee muutoksia aikatauluihin työmaasta johtuen.

U- ja L-junaliikennettä korvataan busseilla juhannuksena (20.6.– 21.6.) Kauklahden länsipuolella

Juhannuksena tehdään perinteisesti paljon ratatöitä ja tänä vuonna nämä työt sijoittuvat HSL-alueella Rantaradan suuntaan. U- ja L-junaliikenteessä on muutoksia lauantaista 20.6. klo 2.10 – sunnuntaihin 21.6. klo 8.09 Kauklahden länsipuolella johtuen ratatöistä. Junaliikenne on korvattu busseilla osuudelle Kauklahti-Kirkkonummi/Siuntio. Junat korvataan bussilla 911X Kauklahti-Kirkkonummi juhannuspäivänä 20.6. sekä sunnuntai-aamuna 21.6. Yksittäisen bussivuoro jatkaa myös linjana 182X Kirkkonummelta Siuntioon. Työt liittyvät Jorvaksen aseman parantamisen valmisteluun ja Luomassa tehtäviin korjaustöihin.

Muita tiedossa olevia ratatöitä

Edellä mainittujen lisäksi alueella on käynnissä myös muita töitä. Esimerkiksi Helsingin ratapihan toimivuutta parantavan hankkeen puitteissa tehdään ratatöitä Pasilassa 17.5. Tuolloin yksittäisiä E-junia on peruttu ja osalla L- ja U-junista on tavallista myöhäisemmät lähtöajat. Pasilassa on junien lähtöraiteissa on myös muutoksia.