Raitiolinjat 6 ja 7 palaavat kulkemaan Hämeentien kautta 14.12.

Raitiolinjat 6 ja 7 palaavat kulkemaan Hämeentien kautta maanantaina 14.12.2020. Samalla Hämeentien uudet raitiovaunupysäkit Kurvin ja Hakaniemen välillä otetaan käyttöön. Sturenkadun reittiosuus poistuu käytöstä ratikoilta muutosten yhteydessä.

Hämeentien bussi- ja raitiovaunupysäkit ovat joulukuun puolivälissä lopullisilla paikoillaan. Hämeentien auetessa ratikkaliikenteelle myös Sörnäisten, Lintulahden ja Haapaniemen uudet raitiovaunupysäkit otetaan käyttöön. Osa pysäkeistä on kuitenkin eri paikassa kuin ennen uudistusta.

Sörnäisten ratikkapysäkki Hakaniemen suuntaan siirtyy Helsinginkadun eteläpuolelle. Pysäkkiä käyttävät linjat 6 ja 7 suunnassa kohti Hakaniemeä eli Sörnäisten metroasemalla on jatkossa kolme ratikkapysäkkiä, joilta liikennöidään eri suuntiin.

Käenkujan pysäkki Hakaniemeen päin poistuu, mutta uusi Sörnäisten pysäkki on noin puolen korttelin päässä Kurvin suuntaan vanhasta paikasta. Suunnassa kohti Sörnäistä otetaan käyttöön Lintulahden raitiovaunupysäkki, joka sijaitsee Hämeentie 15 kohdalla. Sörnäisten ja Hakaniemen välillä otetaan käyttöön uudet Haapaniemen pysäkit, jotka sijaitsevat Väinö Tannerin kentän länsipuolella. Uudet pysäkkijärjestelyt tähtäävät kokonaisuutena sujuvampaan ratikkaliikenteeseen.

Kuva: Raitiovaunupysäkit ja bussit pysäkit Hämeentiellä 14.12. alkaen

Raitiolinjojen 6 ja 7 palatessa kulkemaan normaaleja reittejä Sörnäisten kautta, Sturenkatu poistuu säännöllisen raitioliikenteen käytöstä. Pysäkeiltä Roineentie(H0263, H0264) ja Porvoonkatu (H0261, H0262) ei siis ole raitioliikennettä 14.12. alkaen. Raitioliikenteen poistuessa bussilinja 51 ottaa Porvoonkadun pysäkin (H0261) käyttöön ja samalla pysäkki Sturenkatu (H2153) poistuu käytöstä. Liikenteen muutkin poikkeusjärjestelyt esimerkiksi ajoneuvoliikenteen osalta poistetaan tämän jälkeen. 

Ratikkaliikenne poistui Hämeentieltä alun perin 4.3.2019 kun kadun uudistustyöt alkoivat. Hämeentie Kurviin saakka otettiin raitioliikenteen käyttöön jo 4.5.2020.

Linjakohtaiset muutokset

Muutokset linjoilla 6/6T

Linjoilta poistuu osuus Paavalinkirkko - Kallio - Hakaniemi. Linjat kulkevat jatkossa Paavalinkirkolta suoraan Hakaniemeen Hämeentietä.

Muutokset linjalla 7

Linjalta poistuu osuus Roineentie - Kallio -Hakaniemi. Linja ajaa Mäkelänkadun ja Hämeentien kautta Hakaniemeen

Raitiolinjat 14.12.2020 alkaen

Linkki linjakarttaan suurempana

Kuva: Ratikka linja 14.12.2020 alkaen. Tiedot myös Reittioppaassa.