Muutoksia metron aikatauluissa ja Itäkeskuksen pysähtymispaikassa 6.4.

Metron aikataulut muuttuvat 6.4. tiistaina. Vuorovälit palaavat aikaisempaan aikatauluun ruuhka-ajan ympärillä. Kaikkien lähtöjen aikataulut löydät Reittioppaasta. Samalla metro alkaa pysähtyä Itäkeskuksen idän suunnan raiteella kauppakeskukseen vievien liukuportaiden kohdalla.

Muutokset arkipäivien aikatauluissa

Ruuhka-aikoina metroliikenteen vuoroväli pysyy samana. Liikenne palaa koronaa edeltäneeseen aikatauluun ruuhkan ympärillä eli syksyllä 2020 käyttöön otettu pidennetty tiheimmän vuorovälin liikenne jää pois. Arjen myöhäisiltojen ja aikaisen aamun aikatauluihin ei tule muutoksia. Kaikkien lähtöjen aikataulut löydät tarkemmin Reittioppaasta.

6.4. alkaen metro kulkee ruuhka-ajan vuorovälillä eli Itäkeskuksen ja Tapiolan välillä 2,5 minuutin välein ja metron haaroilla Vuosaareen, Mellunmäkeen ja Matinkylään 5 minuutin välein klo 6.30-9.30 sekä 14.00-18.30. Ruuhka-aikojen välin ja alkuillan vuorovälillä eli Itäkeskuksen ja Tapiolan välillä 4 minuutin ja haaroilla 7,5 minuutin välein metro kulkee noin klo 9.30-14.00 sekä 18.30-20.00.

Metron matkustajamäärät ovat olleet kaikkina vuorokaudenaikoina koko korona-ajan huomattavasti alhaisemmalla tasolla kuin ennen koronaa ja eniten matkustajamäärät ovat vähentyneet ruuhka-aikoina.

 

Muutokset viikonlopun aikatauluissa

Viikonlopun aikatauluissa tehdään pienet muutokset parantamaan Matinkylän yhteyksiä: lauantain myöhäisilloissa vuoro Mellunmäestä klo 22.57 ajetaan Tapiolan sijaan Matinkylään saakka ja sunnuntaiaamuisin vastaavasti ajetaan aiemmin Tapiolasta klo 7.45 lähtenyt vuoro jo Matinkylästä klo 7.39 alkaen Mellunmäkeen.

 

Metro pysähtyy Itäkeskuksessa lännempänä kuin aiemmin

Samalla metro alkaa pysähtyä Itäkeskuksen idän suunnan raiteella n. 20 metriä kauempana aseman itäpäädystä. Metro pysähtyy jatkossa niin, että junan keula on kauppakeskukseen vievien liukuportaiden kohdalla. Uuden pysähtymispaikan voi 6.4. alkaen tarkistaa myös laiturin reunan keltaisesta merkinnästä, joka näyttää, missä metrovaunu ei pysähdy.

Muutoksella helpotetaan junan ensimmäisen vaunun ovien ja itäpäädyn hissin edustojen ruuhkatilanteita päädyn kapeammalla laituriosuudella. Uusi pysähtymispaikka on myös lähempänä bussiterminaaliin vievää hissiä laiturin länsipäädyssä. Metron viimeisen vaunun takaovet pysähtyvät jatkossa länsipään hissin kohdalla.


Metron uusi pysähtymispaikka Itäkeskuksessa kuvina

Metron uusi pysähtymispaikka on 20 metriä aiempaa lännempänä eli kauempana kauppakeskuksesta

Metron pysähtymispaikka laiturin itäpäässä siirtyy kauppakeskukseen vievien liukuportaiden kohdalle. Hissi on aivan kuvan oikeassa reunassa. Metro pysähtyy 20 metriä nykyistä lännempänä. Keltainen merkintä kuvaa aluetta, jolla metro ei pysähdy. Nuoli on metron kulkusuunta kohti Vuosaarta ja Mellunmäkeä.
Kuva: HKL / Ramboll

Metro pysähtyy Itäkeskuksessa laiturin länsipäässä jatkossa bussiterminaalin hissin kohdalla

Metron pysähtymispaikka laiturin länsipäässä. Metron peräpää pysähtyy jatkossa bussiterminaaliin vievän hissin kohdalla.
Kuva: HKL / Ramboll