Itä-Helsingin metroliikenne korvataan siltatyön takia busseilla 17.-25.7.

Metroliikenteessä on kesällä hieman yli viikon katko 17.-25.7. Metroliikenne Kulosaaresta itään on tuona aikana poikki ja kaikki metrot ajavat Matinkylän ja Kulosaaren välillä. Itä-Helsingin asemia palvelevat korvaavat bussilinjat 99B, 99V ja 99M Rautatientorilta.

Metroliikenteessä on hieman yli viikon katko 17.-25.7. Metroliikenne Kulosaaresta itään on poikki ja kaikki metrot ajavat Matinkylän ja Kulosaaren välillä. Itä-Helsingin asemia palvelevat korvaavat bussilinjat 99B, 99V ja 99M Rautatientorilta. Katkon syynä on Herttoniemen Kipparlahden metrosillan uusiminen. Vuonna 1972 valmistunut silta puretaan ja sen tilalle tehdään uusi silta.

Katkon ajan metroasemat Herttoniemestä itään sekä näiden metroasemien sisällä olevat liiketilat ovat suljettuina. Metroasemien bussiterminaalit ovat käytössä normaalisti. Matkalippujen ostamiseen suosittelemme käyttämään HSL-sovellusta ja HSL-kortin nettilatausta, jossa voit ladata HSL-kortin etukäteen. Asemien lähellä olevat lipunmyyntipisteet, esimerkiksi kaupat ja kioskit, löydät HSL:n myyntipistehaulla.

Päivitämme tätä sivua (hsl.fi/metrokatko2021) lähempänä katkoa tarkemmilla tiedoilla.

Lisätietoja sillan uusimisesta HKL:n metrosiltahankkeiden sivuilla (hel.fi).

Metroa korvaavat bussilinjat Rautatientorilta Itä-Helsinkiin

Korvaavat bussit ajavat nopeinta reittiä Itä-Helsinkiin Sörnäisten rantatien ja Itäväylän kautta.

Suosittelemme vaihtamaan metrosta korvaaviin busseihin Rautatientorilla, Hakaniemessä tai Kalasatamassa. Bussit ajavat Itä-Helsinkiin metron liikennöintiaikojen mukaisesti. Bussit ajavat aikaista aamua ja myöhäistä iltaa lukuun ottamatta 5 minuutin välein. Aikataulut ja bussien reitit löydät lähempänä katkoa myös Reittioppaasta.

Korvaavissa busseissa on avorahastus eli myös keskiovista voi nousta sisään eikä voimassa olevia lippuja tarvitse näyttää kuljettajalle. Metrosta poiketen korvaavissa busseissa ei saa kuljettaa polkupyörää.

99B Herttoniemen aseman kautta Itäkeskukseen

Rautatientori – Hakaniemi – Kalasatama – Herttoniemi (metroasema) – Itäkeskus

99V Vuosaaren metrohaaran asemille

Rautatientori – Hakaniemi – Kalasatama – Herttoniemi (Itäväylä) – Itäkeskus – Vuosaari

99M Mellunmäen metrohaaran asemille

Rautatientori – Hakaniemi – Kalasatama – Herttoniemi (Itäväylä) – Itäkeskus – Mellunmäki

 

Itä-Helsinkiin liikennettä myös muilla linjoilla

Vaihtoehtoisia yhteyksiä on korvaavien bussien lisäksi esimerkiksi normaalireitin runkolinjabusseilla väleillä Itäkeskus-Herttoniemi-Kalasatama, Rastila-Vuosaari-Mellunmäki-Kontula. Alueella kulkee myös muita vaihtoehtoisia busseja, joista tiedon saat lähempänä katkoa Reittioppaan haulla.

560

Runkolinjabussi 560 tarjoaa yhteyden Rastila-Vuosaari-Mellunmäki-Kontula välille sekä Kontulasta Malmille, josta pääsee junalla Helsingin keskustaan. Huomioi, että myös lähijunilla on kesällä poikkeuksia ratatöiden takia.

500 ja 510

Runkolinjabusseilla 500 ja 510 pääsee Itäkeskuksesta/Herttoniemestä Pasilan asemalle, josta on yhteys junalla keskustaan. Busseilta on myös vaihtoyhteys metroon Junatien pysäkeillä, jotka ovat Junatien ja Aleksis Kiven kadun risteyksessä noin 400 metrin päässä Sörnäisten metroasemasta.

Bussien 99B, 99V ja 99M reitit tekstin mukaan. Tekstin lisäksi reiteillä pysäkit Helsingin yliopistolla (Kaisaniemenpuisto), Sörnäisissä (Suvilahti), Kulosaaressa (Tupasaari), Siilitiellä, Puotilassa (Meripellontiellä ja Kehä I:sellä), Myllypurossa (Liikuntamylly), Kontulassa sekä Rastilassa.
Korvaavien linjojen reitit asemilla kulkevat nopeinta reittiä mm. Sörnäisten rantatietä, Itäväylää ja Kehä I pitkin.