Itä-Helsingin metroliikenne korvataan siltatyön takia busseilla 17.-25.7.

Metroliikenteessä on hieman yli viikon katko 17.-25.7. Metroliikenne Kulosaaresta itään on tuona aikana poikki ja kaikki metrot ajavat Matinkylän ja Kulosaaren välillä. Itä-Helsingin asemia palvelevat korvaavat bussilinjat 99B, 99V ja 99M Rautatientorilta.

Metroliikenteessä on hieman yli viikon katko 17.-25.7. Metroliikenne Kulosaaresta itään on poikki ja kaikki metrot ajavat Matinkylän ja Kulosaaren välillä. Itä-Helsingin asemia palvelevat korvaavat bussilinjat 99B, 99V ja 99M Rautatientorilta. Katkon syynä on Herttoniemen Kipparlahden metrosillan uusiminen. Vuonna 1972 valmistunut silta puretaan ja sen tilalle tehdään uusi silta.

Katkon ajan metroasemat Kulosaaren itäpuolella sekä näiden metroasemien sisällä olevat liiketilat ovat suljettuina. Metroasemien bussiterminaalit ovat käytössä normaalisti. Matkalippujen ostamiseen suosittelemme käyttämään HSL-sovellusta ja HSL-kortin nettilatausta, jossa voit ladata HSL-kortin etukäteen. Asemien lähellä olevat lipunmyyntipisteet, esimerkiksi kaupat ja kioskit, löydät HSL:n myyntipistehaulla.

Tätä sivua (hsl.fi/metrokatko2021) on päivitetty 8.7. tarkemmilla korvaavien bussien tiedoilla.

Lisätietoja sillan uusimisesta HKL:n metrosiltahankkeiden sivuilla (hel.fi).

Metroa korvaavat bussilinjat Rautatientorilta Itä-Helsinkiin

Korvaavat bussit ajavat nopeinta reittiä Itä-Helsinkiin Sörnäisten rantatien ja Itäväylän kautta.

Suosittelemme vaihtamaan metrosta korvaaviin busseihin Rautatientorilla, Hakaniemessä tai Kalasatamassa. Bussit ajavat Itä-Helsinkiin metron liikennöintiaikojen mukaisesti. Bussit ajavat aikaista aamua ja myöhäistä iltaa lukuun ottamatta 5 minuutin välein. Aikataulut ja bussien reitit löydät myös Reittioppaasta.

Korvaavissa busseissa on avorahastus eli myös keskiovista voi nousta sisään eikä voimassa olevia lippuja tarvitse näyttää kuljettajalle. Metrosta poiketen korvaavissa busseissa ei saa kuljettaa polkupyörää.

99B Herttoniemen aseman kautta Itäkeskukseen

Rautatientori – Hakaniemi – Kalasatama – Herttoniemi (metroasema) – Itäkeskus

Linja pysähtyy myös reitin varren väliasemilla. Oikeat pysäkit löydät Reittioppaasta. Huomaa lisäksi, että pysäkki Sörnäisissä sijaitsee rantatiellä ja Helsingin yliopiston asemalla Kaisaniemenpuiston ja Varsapuistikon välissä.

Linjan reitti ja aikataulut Reittioppaassa:

99B Rautatientori-Itäkeskus
99B Itäkeskus-Rautatientori

99V Vuosaaren metrohaaran asemille

Rautatientori – Hakaniemi – Kalasatama – Herttoniemi (Itäväylä) – Itäkeskus – Vuosaari

Linja pysähtyy myös reitin varren väliasemilla. Oikeat pysäkit löydät Reittioppaasta. Huomaa lisäksi, että pysäkki Sörnäisissä sijaitsee rantatiellä ja Helsingin yliopiston asemalla Kaisaniemenpuiston ja Varsapuistikon välissä. Myös Puotilassa pysäkit sijaitsevat kauempana metroasemasta, Meripellontiellä.

Linjan reitti ja aikataulut Reittioppaassa:

99V Rautatientori-Vuosaari
99V Vuosaari-Rautatientori

99M Mellunmäen metrohaaran asemille

Rautatientori – Hakaniemi – Kalasatama – Herttoniemi (Itäväylä) – Itäkeskus – Mellunmäki

Linja pysähtyy myös reitin varren väliasemilla. Oikeat pysäkit löydät Reittioppaasta. Huomaa lisäksi, että pysäkki Sörnäisissä sijaitsee rantatiellä ja Helsingin yliopiston asemalla Kaisaniemenpuiston ja Varsapuistikon välissä. Linja pysähtyy myös Puotilassa Kehä I ja Turunlinnantien risteyksen lähellä. Myllypurossa pysäkit sijaitsevat kauempana metroasemasta, Liikuntamyllyn kohdalla Kehä I:sellä.

Linjan reitti ja aikataulut Reittioppaassa:

99M Rautatientori-Mellunmäki
99M Mellunmäki-Rautatientori

Itä-Helsinkiin bussiliikennettä myös muilla linjoilla

Vaihtoehtoisia yhteyksiä on korvaavien bussien lisäksi esimerkiksi normaalireitin runkolinjabusseilla väleillä Itäkeskus-Herttoniemi-Kalasatama, Rastila-Vuosaari-Mellunmäki-Kontula. Alueella kulkee myös muita vaihtoehtoisia busseja, joista tiedon saat lähempänä katkoa Reittioppaan haulla.

560

Runkolinjabussi 560 tarjoaa yhteyden Rastila-Vuosaari-Mellunmäki-Kontula välille sekä Kontulasta Malmille, josta pääsee junalla Helsingin keskustaan. Huomioi, että myös lähijunilla on kesällä poikkeuksia ratatöiden takia.

500 ja 510

Runkolinjabusseilla 500 ja 510 pääsee Itäkeskuksesta/Herttoniemestä Pasilan asemalle, josta on yhteys junalla keskustaan. Busseilta on myös vaihtoyhteys metroon Junatien pysäkeillä, jotka ovat Junatien ja Aleksis Kiven kadun risteyksessä noin 400 metrin päässä Sörnäisten metroasemasta.

 

Asemakohtaiset tiedot metroa korvaaville busseille ja pysäkkipoikkeuksille

Suoralinkit tietyn aseman tietoihin:

Rautatientori
Hakaniemi
Kalasatama
Kulosaari
Herttoniemi
Siilitie
Itäkeskus
Puotila
Rastila
Vuosaari
Myllypuro
Kontula
Mellunmäki

Rautatientori

Metroa korvaavat bussit 99V Vuosaareen ja 99M Mellunmäkeen lähtevät laiturista 8. Metroa korvaava bussi 99B Herttoniemen aseman kautta Itäkeskukseen lähtee laiturista 7.
Huom! lähtölaiturit poikkeavat yleensä käytetyistä metroa korvaavien bussien lähtölaitureista (lähtevät normaalisti Ateneumilta laiturista 16).

Rautatientorilla on myös poikkeuksia muiden linjojen lähtölaitureissa. Ne ovat merkittyinä oheiseen karttaan. Tarkemmat tiedot löydät myös erillisestä tiedotteesta.

Esteetön kulku korvaaville busseille metrolta

Metroasemalta laitureille 7 ja 8 pääsee samalla hissillä kuin Elielinaukiollekin (Kompassitasolla tämä hissi on metron liukuportaiden yläpäädystä katsottuna noin 20 metriä oikealle). Mene hissillä ylimmälle tasolle, käänny uloskäynnistä heti oikealle ja jatka siitä Kaivokatua juna-aseman pääsisäänkäynnin ohi noin 80 metriä kohtaan, jossa on suojatie. Älä ylitä suojatietä, vaan käänny siitä vasemmalle juna-asemarakennuksen mukaisesti. Jatka vasemmalla olevaa jalkakäytävää noin 40 metriä ja ylitä oikealla oleva suojatie. Laiturit 7 ja 8 ovat järjestyksessä toisessa pysäkkikorokkeessa suojatietä kuljettaessa. Tuossa korokkeessa laituri 8 on suojatieltä vasemmalle noin 10 metriä ja laituri 7 on oikealle noin 20 metriä.

Tekstin mukaiset pysäkit kartalla. Linjatiedot myös Reittioppaassa.

Hakaniemi

Metroa korvaavat bussit 99B Herttoniemen aseman kautta Itäkeskukseen, 99V Vuosaareen, 99M Mellunmäkeen lähtevät laiturista 21 Hakaniemenrannasta, torin puolelta Hakaniemeä. Samaa pysäkkiä käyttävät myös Itä-Helsingin yöbussit. Metroa korvaavat bussit Rautatientorille käyttävät laituria 20.

Hakaniemessä on myös poikkeuksia muiden linjojen lähtölaitureissa. Linjat 616-643 lähtevät metrokatkon ajan Hakaniemenkadulta hieman normaalia kauempana asemasta. Niiden käyttämä pysäkki on merkittynä oheiseen karttaan ja tiedot ovat saatavilla myös Reittioppaassa.

Esteetön kulku korvaaville busseille metrolta

Metrosta korvaaville pysäkeille pääset laiturin länsipäästä. Reitti on sama kuin mennessä Hakaniementorille. Läntisessä lippuhallissa kulje hissiltä eteenpäin ja lippuhallin aivan vasemmassa reunassa olevaan nurkkaan, jossa on uusi hissi katutasoon. Hissistä kulje suoraan ulos ja jatka suoraan torin läpi noin 90 metriä suojatielle asti. Ylitä suojatie kadun toiselle puolelle. Suojatiellä on keskikoroke ja valo-ohjaus. Laituri 21 on noin 80 metriä vasemmalle suojatien jälkeen. Välissä on laituri 15, joka ei ole korvaavien bussien käytössä sekä pienempi suojatie suoraan eteenpäin. Keskustaan pääset laiturista 20, joka on saman tien vastakkaisella puolella eli torin puolella 70 metriä ensimmäisen suojatien alun kohdalta vasemmalle.

Tekstin mukaiset pysäkit kartalla. Linjatiedot myös Reittioppaassa.

Kalasatama

Metroa korvaavat bussit 99B Herttoniemen aseman kautta Itäkeskukseen, 99V Vuosaareen, 99M Mellunmäkeen lähtevät laiturista 1 Itäväylältä. Pysäkille pääsee metroaseman idän raiteelta kulkemalla laiturilta liukuportaita tai hissillä kauppakeskus Rediin ja sen läpi opasteiden näyttämää reittiä laiturille 1. Samaa pysäkkiä käyttävät myös bussi 16 Korkeasaareen, runkobussit 500 ja 510 itään sekä Itä-Helsingin yöbussit.

Metroa korvaavat bussit Rautatientorille käyttävät laituria 2 Itäväylän toisella puolella.

Molemmille laitureille on yhteys myös Kalasatamankadulta Redin eri puolten ovien ja hissien kautta.

Esteetön kulku idän suunnan busseille

Idän suunnan laiturille pääset idän metrolaiturilta laiturin itäpäädyn ovesta ja sen jälkeisestä aulasta menemällä suoraan eteenpäin olevala hissillä yhden kerroksen alaspäin. Jatka tässä kerroksessa hissiltä käytävää vasemmalle noin 20 metriä ja käytävän haarautuessa ota oikeanpuoleinen käytävä. Jatka tämän käytävän oikeaa reunaa noin 50 metriä, kunnes käytävä kaartuu jyrkemmin oikealle ja saavut hisseille.

Mene hisseillä kolmanteen kerrokseen, jossa aulassa käänny hisseiltä jyrkästi oikealle. Ovi Itäväylän viereiselle jalkakäytävälle on suoraan hissien vieressä. Ovelle on käytössä aulan puolelta portaat ja erillinen hissi. Rakennuksen ulkopuolella jatka ovesta oikealle noin 70 metriä ja saavut laiturin 1 katokselle. Huomioi, että samassa käytävässä on jalkakäytävän lisäksi myös vilkas pyöräreitti käytävän vasemmalla laidalla.

Tekstin mukaiset pysäkit kartalla. Linjatiedot myös Reittioppaassa.

Kulosaari

Metroa korvaavat bussit 99B Herttoniemen aseman kautta Itäkeskukseen, 99V Vuosaareen, 99M Mellunmäkeen lähtevät pysäkiltä Tupasaari H4003 Itäväylältä. Pysäkille pääsee metroasemalta Svinhufvudintien kautta. Samaa pysäkkiä käyttävät myös runkobussit 500 ja 510 itään sekä Itä-Helsingin yöbussit.

Metroa korvaavat bussit Rautatientorille käyttävät pysäkkiä Tupasaari H4002 Itäväylän toisella puolella.

Kulosaaressa ja Herttoniemessä on samalla myös poikkeuksia linjoilla 81, 85N ja 86N. Linja 81 ei aja Kulosaaressa katkon aikana. Yölinjat 85N ja 86N ohittavat Kulosaaren keskustan suuntaan Itäväylän kautta, jossa käytössä pysäkkejä. Tarkemmat tiedot löydät erillisestä tiedotteesta.

Esteetön kulku idän suunnan busseille metrolta

Kulje metrolta ulos normaalisti. Ulko-ovelta käänny vasemmalle ja jatka kulkua noin 40 metriä aukiolle. Aukiolta metrolta tullessa vasemmassa kulmassa on ramppi (Ukko-Pekan polku) ylös Svinhufvudintielle. Jatka rampilta tullessa suoraan Svinhufvudintien reunaa vasemmalle noin 80 metriä. Vasemmalla tulee tässä kohtaa asvaltoitu polku, joka vie pysäkille Tupasaari. Polkua kuljetaan noin 20 metriä. Kulje asvaltoidulla alueella 20 metrin kohdalla vasemmalla meluaidassa olevasta aukosta, josta pääset pysäkkialueelle. Samasta kohdasta polku vie myös meluaidan mukaisesti Itäväylän reunaa kohti itää. Meluaidan aukon läpi mentyästi tee jyrkkä käännös vasemmalle, jossa pysäkki on heti aukon vieressä Itäväylän reunassa.

Tekstin mukaiset pysäkit kartalla. Linjatiedot myös Reittioppaassa.

Herttoniemi

Metroa korvaavat bussit 99V Vuosaareen ja 99M Mellunmäkeen lähtevät laiturista 17 eli asemalta katsottuna Itäväylän toiselta puolelta, kauppakeskus Hertsin ja aseman välistä. Samaa pysäkkiä käyttävät myös monet Itä-Helsingin yöbussit. Metroa korvaava bussi 99B Herttoniemen aseman kautta Itäkeskukseen käyttää laituria 8 aseman vieressä. Sama pysäkki on myös Laajasalon ja Roihuvuoren bussien päätepysäkki Herttoniemessä.

Metroa korvaavat bussit Rautatientorille käyttävät laitureita 12 (99B) ja 16 (99V, 99M) Itäväylän varressa, aseman sivusisäänkäynnin (C-sisäänkäynti) lähellä.

Huom! Kulosaaressa ja Herttoniemessä on samalla myös poikkeuksia linjoilla 81, 85N ja 86N. Linja 81 ei aja Kulosaaressa katkon aikana. Linjan 81 lähtöpysäkki Herttoniemenrantaan siirtyy Hiihtomäentie 14 kohdalle (Alepan eteen). Yölinjat 85N ja 86N ohittavat Kulosaaren keskustan suuntaan Itäväylän kautta, jossa käytössä pysäkkejä. 85N ajaa lisäksi poikkeusreittiä myös Herttoniemenrannassa samaan suuntaan. Tarkemmat tiedot löydät erillisestä tiedotteesta.

Esteetön kulku metrolta korvaaville busseille

Itäkeskuksen bussiin 99B pääset aseman pääovelta (A-sisäänkäynti eli Hiihtomäentien puoli) laiturista 8. Vuosaareen ja Mellumäkeen menevät bussit 99V ja 99M käyttävät Itäväylän laituria 17, jonne kulku on metroasemalta Linnanrakentajantien sillan kautta. Kulje silloin aseman A-sisäänkäynnin ollessa edessäsi (Laajasalon ja Roihuvuoren bussien päätepysäkki) noin 20 metriä oikealle ja asemarakennuksen kulmasta vasemmalle noin 40 metriä viistosti kohti oikeaa kohti suojatietä, joka ylittää Itäväylän rampin. Samasta kohtaa menee suojatie sekä suoraan eteenpäin että oikealle, valitse näistä suojatie suoraan eteenpäin. Kulje tätä reittiä noin 80 metriä, kunnes vasemmalla on jalankulun ramppi alas pysäkille kauppakeskus hieman ennen Hertsiä. Tätä ennen reitillä on jo portaat alas samaan paikkaan. Jatka ramppia suoraan eteenpäin noin 40 metriä, josta reitti etenee oikealle ja jatka vielä noin 10 metriä laituriin 17.

Keskustan suunnan korvaavat bussit löydät menemällä A-sisäänkäynniltä sisäänkäynnin ollessa edessäsi (Laajasalon ja Roihuvuoren bussien päätepysäkki) noin 20 metriä oikealle ja asemarakennuksen kulmasta vasemmalle noin 40 metriä viistosti kohti oikeaa kohti suojatietä, joka ylittää Hiihtomäentien. Samasta kohtaa menee suojatie sekä suoraan eteenpäin että oikealle, valitse näistä suojatie oikealle. Suojatiellä on keskikoroke. Pysäkki linjalle 99B on heti suojatien jälkeen oikealla ja bussien 99V ja 99M pysäkki on suojatiestä 40 metriä suoraan eteenpäin.

Tekstin mukaiset pysäkit kartalla. Linjatiedot myös Reittioppaassa.

Siilitie

Metroa korvaavat bussit 99B Itäkeskukseen, 99V Vuosaareen, 99M Mellunmäkeen lähtevät pysäkistä H4011 Itäväylän toiselta puolelta rampista Itäväylälle. Samaa pysäkkiä käyttävät myös monet Itä-Helsingin yöbussit. Metroa korvaavat bussit 99B/V/M Rautatientorille käyttävät laituria 1 aseman vieressä Itäväylän rampissa.

Esteetön kulku metrolta korvaaville busseille

Keskustan suunnan busseille kulje aseman pääovelta (rakennuksen Siilitien reunan pääty) selkä rakennukseen päin ollessa oikealle ja käänny asemarakennuksen kulmassa oikealle. Pysäkki on ajotien reunassa noin 20 metriä asemasta viistosti vasemmalle. Bussit itään lähtevät Itäväylän toiselta puolelta. Idän busseille kulje aseman pääovelta selkä rakennukseen päin ollessa oikealle noin 80 metriä ja ylitä tällä reitillä kaksi suojatietä. Toisen suojatien jälkeen käänny suoraan vasemmalle, jossa on vielä yksi suojatie Muuntajankadun yli. Suojatien jälkeen pysäkki on noin 20 metriä suoraan eteenpäin.

Huomioi, että Siilitien aseman ympärillä on siltatöiden takia normaalia kapeammat, vaneriseinillä erotetut kulkureitit.

Tekstin mukaiset pysäkit kartalla. Linjatiedot myös Reittioppaassa.

Itäkeskus

Metroa korvaava bussi 99V Vuosaareen lähtee laiturista 26 Itäväylän puolelta asemaa. 99M Mellunmäkeen lähtee laiturista 2 Turunlinnantien puolelta asemaa.
Metroa korvaavat bussit 99B/V/M Rautatientorille lähtevät laiturista 30 Itäväylän puolelta asemaa.

Itäkeskuksen metroasemalla on myös poikkeuksia linjojen 54, 97/V ja 801-805 lähtölaitureissa. Ne ovat merkittyinä oheiseen karttaan. Tarkemmat tiedot löydät myös erillisestä tiedotteesta.

Esteetön kulku metrolta korvaaville busseille

Bussit keskustaan lähtevät aseman Itäväylän puoleiselta ovelta katsottuna noin 20 metrin päästä. Ylitä aseman ovelta selkä rakennukseen päin ollessa suoraan eteenpäin lähtevä suojatie ja suojatien jälkeen käänny vasemmalle, jossa pysäkki on melkein heti oikealla. Bussi 99V Vuosaareen lähtee samalta suojatieltä katsottuna noin 40 metriä oikealle. Bussi 99M Mellunmäkeen lähtee aseman toiselta puolelta. Kulje sinne toisen puolen aseman ovelta selkä rakennukseen päin ollessa suoraan eteenpäin kulkeva ensimmäinen suojatie ensimmäiseen pysäkkikorokkeeseen asti ja heti suojatien jälkeen käänny vasemmalle. Pysäkki on tällä reitillä noin 30 metriä eteenpäin.

Tekstin mukaiset pysäkit kartalla. Linjatiedot myös Reittioppaassa.

Puotila

Puotilan alueella ajavat sekä Mellunmäen korvaava linja 99M että Vuosaaren korvaava linja 99V. Pysäkit sijaitsevat Turunlinnantien ja Kehä I risteyksessä (Vanhanlinnantie H4281/Korsholmantie H4275 linjalle 99M) ja Meripellontiellä (Meripellontie H4502/Rusthollarintie H4501 linjalle 99V). Alueella on myös monia normaalilinjoja, joilla pääsee mm. Itäkeskukseen.

Esteetön kulku metrolta lähimmille korvaaville busseille

Asemaa lähimmät korvaavat bussit ovat bussit 99M, joka ajaa Mellunmäkeen pysäkiltä H4281. Pysäkille pääset aseman A-sisäänkäynniltä selkä rakennukseen päin ollessa kulkemalla kohti Prismaa eli suoraan eteenpäin noin 20 metriä jalankulun polkua. Autotien reunassa (Brahenlinnantie) käänny oikealle tien mukaisesti noin 30 metriä ja ylitä suoraan edessä oleva suojatie. Suojatien jälkeen käänny vasemmalle ja ylitä toinen suojatie. Tältä suojatieltä jatka suoraan eteenpäin noin 110 metriä kohtaan, jossa on valo-ohjattu suojatie Kehä 1 reunassa. Älä ylitä suojatietä, vaan käänny oikealle, jossa pysäkki on noin 30 metrin päässä. Välissä reitillä on yksi suojatie myös ilman liikennevaloja, joka ylitetään ennen Kehä I reunaa.

Keskustaan meneville busseille ylitä Kehä 1 aiemmin mainittua valo-ohjattua suojatietä ja jatka eteenpäin noin 80 metriä Turunlinnantien mukaisesti. Kehä 1 kohdalla on pitkä keskikoroke ja yhteensä siis kaksi suojatietä. Ennen pysäkkiä on myös suojatie Korsholmantien yli, jonka jälkeen oikea pysäkki on suoraan edessä.

Bussi 99V Vuosaareen lähtee pysäkiltä H4501, joka on Meripellontien ja Kauppakartanon kadun risteyksen lähellä. Puotilan puolelta tullessa ylitä Meripellontie niin, että menet tien yli Puotilasta katsottuna vasempaan kulmaan eli suuntaan kohti Marjaniemeä. Pysäkki on Meripellontiellä Kauppakartanonkadun kulmasta noin 40 metriä Vuosaaren suuntaan eli vasemmalle.

Tekstin mukaiset pysäkit kartalla. Linjatiedot myös Reittioppaassa.

Rastila

Metroa korvaavat bussit 99V Vuosaareen lähtevät laiturista 4, Vuotien Meri-Rastilan puolen reunalta, huoltoaseman toiselta puolelta. Samaa pysäkkiä käyttävät myös yöbussit 90A/N. Metroa korvaavat bussit Rautatientorille käyttävät laituria 2 aseman vieressä.

Vuosaareen, Mellunmäkeen ja Kontulaan pääset myös runkobussilla 560 Rastilan asemalta.

Esteetön kulku metrolta korvaaville busseille

Aseman länsipäädyn lippuhallirakennukselta pysäkki keskustan suunnan busseille eli laituri 2 on rakennuksen Meri-Rastilan eli Vuotien puoleisella reunalla. Pysäkin ja aseman välissä on pyöräparkki ja pysäkki on noin 10 metrin päässä aseman seinästä. Samalta pysäkiltä kulkee myös bussi 98 Itäkeskukseen.

Pysäkki Vuosaaren busseille on Vuotien toisella laidalla. Sinne pääset lippuhallilta kulkemalla A-sisäänkäynnin puolelta eli runkobussin 560 pysäkiltä selkä rakennukseen päin ollessa noin 20 metriä oikealle Vuotien reunaan. Tässä ylitetään kaksi suojatietä, joista ensimmäinen menee tien yli vasemmalle ja sitten käännytään oikealle seuraavan suojatien yli. Tämän jälkeen kulje noin 20 metriä seuraavalle suojatielle suoraan ja ylitä suojatie. Pysäkki on oikealla noin 5 metrin päässä ylittämäsi tien reunassa.

Tekstin mukaiset pysäkit kartalla. Linjatiedot myös Reittioppaassa.

Vuosaari

Metroa korvaavat bussit Rautatientorille käyttävät laiturin 16 viereistä väliaikaista pysäkkiä, joka on asemalta katsottuna aivan terminaalin Aurinkolahden ja terveysaseman päädyssä.

Rastilaan, Mellunmäkeen ja Kontulaan pääset myös runkobussilla 560 Vuosaaren asemalta.

Esteetön kulku metrolta korvaavalle bussille

Bussi 99V keskustaan lähtee bussiterminaalilta viimeisestä pysäkistä Aurinkolahden päästä. Kulje aseman bussiterminaalin puolen ovelta (A-sisäänkäynti) selkä rakennukseen päin ollessa heti oikealle ja jatka noin 80 metriä eteenpäin. Oikea pysäkki on väliaikainen tolppa lähibussien pysäkin jälkeen.

Tekstin mukaiset pysäkit kartalla. Linjatiedot myös Reittioppaassa.

Myllypuro

Metroa korvaavat bussit 99M Mellunmäkeen lähtevät pysäkiltä Liikuntamylly H4287 Kehä 1:seltä, voimalaitoksen puolelta kehätietä. Pysäkille pääsee metroasemalta Kehä I alikulun kautta. Kulje aseman pääovelta (A-sisäänkäynti) selkä rakennukseen päin ollessa noin 30 metriä eteenpäin viistosti oikealle kohti ammattikorkeakoulu Metropoliaa noin 30 metriä.

Jatka Metropolian rakennuksen mukaisesti vasemmalle noin 100 metriä alikulkuun (Myllyruuhenpolku), joka kulkee Kehä 1 ali. Alikulun jälkeen jyrkästi vasemmalle nousee jalankulun ramppi, jota kuljetaan noin 50 metriä pysäkille.

Metroa korvaavat bussit 99M Rautatientorille käyttävät pysäkkiä Liikuntamylly H4286 Kehä 1 toisella puolella eli samalla puolella kuin Liikuntamylly. Samalta pysäkiltä myös muita busseja Itäkeskukseen. Kulje aseman pääovelta (A-sisäänkäynti) selkä rakennukseen päin ollessa noin 30 metriä eteenpäin viistosti oikealle kohti ammattikorkeakoulu Metropoliaa noin 30 metriä.

Jatka Metropolian rakennuksen mukaisesti vasemmalle noin 70 metriä kohti alikulkua (Myllyruuhenpolku). Ennen alikulkua menee vasemmalla puolella jalankulun ramppi ylös kohti keskustan suunnan bussien pysäkkiä. Ramppia kuljetaan pysäkille suoraan eteenpäin noin 40 metriä.

Tekstin mukaiset pysäkit kartalla. Linjatiedot myös Reittioppaassa.

Kontula

Metroa korvaavat bussit 99M Mellunmäkeen lähtevät laiturista 21, Kontulantien kirkon puolen reunalta, asemalta noin 60 metriä Mellunmäen suuntaan. Kulku aseman suunnasta Kontulantien alittavan alikulun kautta. Kulku alikulkuun on noin 10 metriä metroaseman A-sisäänkäynniltä selkä rakennukseen päin ollessa oikealle, josta käännytään vasemmalle alas menevään ramppiin. ​

Ramppi alas on noin 30 metriä ja alikulku on siitä oikealle. Alikulussa kulje noin 30 metriä eteenpäin ja sen jälkeen käänny vasemmalle ensimmäisestä mahdollisesta polusta. Kulje tätä polkua noin 50 metriä. Välissä vasemmalla on kahdet portaat pysäkille, joiden jälkeen on tasainen asvalttipolku pysäkille. Kulje polkua noin 5 metriä tien reunaan, jossa oikea pysäkki on noin 5 metriä vasemmalle.

Samalta pysäkiltä myös bussi 95 Mellunmäkeen ja runkobussi 560 Mellunmäkeen, Vuosaareen ja Rastilaan.

Metroa korvaavat bussit Rautatientorille käyttävät laituria 22 aseman vieressä Kontulantien varressa. Pysäkki on noin 20 metriä metroaseman A-sisäänkäynniltä selkä rakennukseen päin ollessa oikealle kohti tien reunaa. Tien reunasta pysäkki on muutaman metrin vasempaan päin.
Samalta pysäkiltä ajaa myös runkobussi 560 Malmin suuntaan.

 

Tekstin mukaiset pysäkit kartalla. Linjatiedot myös Reittioppaassa.

Mellunmäki

Metroa korvaavat bussit Rautatientorille käyttävät laituria 15.

Rastilaan, Vuosaareen ja Kontulaan pääset myös runkobusseilla 560 Mellunmäen asemalta.

Esteetön kulku metrolta korvaavalle bussille

Bussi 99M keskustaan lähtee aseman pääovelta eli A-sisäänkäynniltä katsottuna vasemmalla olevasta bussiterminaalista. Käänny ovelta selkä rakennukseen ollessa vasemmalle ja jatka suoraan noin 50 metriä. Ylitä oikealla oleva suojatie ja pysäkki on noin 15 metrin päässä suoraan eteenpäin.

Tekstin mukaiset pysäkit kartalla. Linjatiedot myös Reittioppaassa.

Bussien 99B, 99V ja 99M reitit tekstin mukaan. Tekstin lisäksi reiteillä pysäkit Helsingin yliopistolla (Kaisaniemenpuisto), Sörnäisissä (Suvilahti), Kulosaaressa (Tupasaari), Siilitiellä, Puotilassa (Meripellontiellä ja Kehä I:sellä), Myllypurossa (Liikuntamylly), Kontulassa sekä Rastilassa.
Korvaavien linjojen reitit asemilla kulkevat nopeinta reittiä mm. Sörnäisten rantatietä, Itäväylää ja Kehä I pitkin.