Linjat 79 ja 500 poikkeusreitillä Herttoniemessä 8.6.-15.7.

Linjat 79 ja 500 ajavat poikkeusreittiä Herttoniemen metroaseman lähialueella 8.6.-15.7. Bussit ajavat Linnanrakentajantien sijaan Suunnittelijankadun sillan kautta. Linja 500 ajaa Herttoniemen aseman kautta myös itään. Syynä ovat Linnanrakentajantien ja Laivalahdenkadun risteysalueen kaivutyöt.

Linjat 79 ja 500 ajavat poikkeusreittiä Herttoniemen metroaseman lähialueella tiistaista 8.6. torstaihin 15.7. asti. Bussit ajavat Linnanrakentajantien sijaan aseman toiselta puolelta Suunnittelijankadun sillan kautta. Syynä ovat Linnanrakentajantien ja Laivalahdenkadun risteysalueen kaivutyöt.

Linja 79

Linja 79 ylittää Itäväylän Herttoniemen metroasemalla Suunnittelijankadun sillan kautta molempiin suuntiin Linnanrakentajantien kiertoliittymän sijaan. Linnanrakentajantie jää ajamatta ja siellä sijaitseva Herttoniemen suunnan pysäkki Laivalahdenportti (H4036) jää ilman linjan 79 palvelua. Suunnittelijankadulta bussi ajaa omalle reitilleen Laivalahdenkadulle.

Lähtöpysäkki (laituri 10, H4049) Herttoniemen metroasemalla ja muut pysäkit alueella pysyvät käytössä normaalisti. Bussi kiertää Herttoniemen metroaseman saapuessaan päätepysäkille.

Runkolinja 500

Kohti Itäkeskusta

Runkobussi 500 ajaa Herttoniemen metroaseman kautta myös Itäkeskuksen suuntaan. Bussi ajaa Itäväylältä Linnanrakentajantien sijaan aseman pohjoispuolen A-sisäänkäynnin eteen ja pysähtyy laiturissa 8 (H4040). Sama laiturialue on myös Laajasalon ja Roihuvuoren suunnan bussien päätepysäkki.

Asemalta bussi ajaa Suunnittelijankadun sillan kautta omalle reitilleen Laivalahdenkadulle. Poikkeus ei aiheuta muita pysäkkimuutoksia idän suuntaan ajettaessa.

Kohti Munkkivuorta

Runkobussi 500 ajaa Kalasataman ja Munkkivuoren suuntaan Laivalahdenkadulta Suunnittelijankadun sillalle. Bussi ohittaa Herttoniemen aseman Itäväylän rampin kautta. Poikkeus ei aiheuta pysäkkimuutoksia lännen suuntaan ajettaessa ja bussi pysähtyy normaalisti aseman länsipäädyn laiturissa 16 (H4006) Itäväylän reunassa.


Poikkeusreitit kartalla

Pois jäävä reittiosuus on merkitty karttoihin punaisella katkoviivalla. Linnanrakentajantiellä ilman palvelua jäävät pysäkit ovat merkittyinä linjan 79 karttaan ruksittuna.

Linja 79

Poikkeusreitti Herttoniemessä tekstin mukaisesti

Runkolinja 500

Linjan 79 poikkeusreitti Herttoniemessä tekstin mukaisesti