Ratikkapysäkit Urheilutalolla 4.10. alkaen

Raitioliikenne palaa kesän poikkeusjärjestelyiden jälkeen Helsinginkadulle maanantaina 4.10. Pysäkki Urheilutalo Sörnäisten suuntaan (linjat 1 ja 8) ja Olympiaterminaalille (linja 3) on pysyvästi Helsinginkadulla, suurin piirtein Työväenopiston edessä. Uusi pysäkkinumero on H0278.

Raitioliikenne palaa kesän poikkeusjärjestelyiden jälkeen Helsinginkadulle maanantaina 4.10. Linkki erilliseen tiedotteeseen.

Pysäkki Urheilutalo Olympiaterminaalin suuntaan on pysyvästi Helsinginkadulla, suurin piirtein Työväenopiston edessä. Uusi pysäkkinumero on H0278.

Pysäkkiä käyttävät linjat 1 Käpylään, 3 Olympiaterminaalin suuntaan ja 8 Arabiaan.

Tähän Läntisen Brahenkadun ja Kaarlenkadun väliin siirrettyyn pysäkkiin on yhdistetty aikaisemmat Sörnäisten ja Hakaniemen suunnan pysäkit Urheilutalo ja Kaarlenkatu.

Uusi pysäkkijärjestely helpottaa linjalta toiselle vaihtamista (esimerkiksi linjalta 3 Meilahden suunnasta linjalle 8 Sörnäisten suuntaan) kun vaihto voi tapahtua samalla pysäkillä. Järjestely myös vapauttaa tilaa, kun samaan kohtaan ei tarvitse mahduttaa kahta pysäkkilaituria rinnakkain. Näin saadaan leveämmät eli esteettömyydeltään paremmat pysäkit sekä tilaa esimerkiksi pyöräteille ja pysäköinnille. Lisäksi pysäkkien yhdistäminen nopeuttaa ratikkaliikennettä alueella, jossa on tiheä pysäkkiverkko.

Oopperan, Meilahden ja Pasilan suuntien pysäkit ovat entisillä paikoillaan.

Katutyöt Urheilutalon pysäkkien lähellä eivät ole aluksi täysin valmiit. Esimerkiksi jotkut kulkuyhteydet pysäkeille ovat väliaikaisia eikä kaikkia katoksia ole vielä asennettu.

Kartta Helsinginkadun, Läntisen Brahenkadun ja Kaarlenkadun risteyksien pysäkeistä

Kartta pysäkeistä 4.10. alkaen