Uusi suora yhteys junilta T2-terminaaliin ja uudistettu bussiterminaali käyttöön Helsinki-Vantaan lentoasemalla 30.11.

Kulku juna-asemalta lentoasemalle lyhenee merkittävästi, kun uusi yhdyskäytävä vie suoraan T2-terminaaliin tiistaista 30.11. klo 18 alkaen. Samana päivänä keskipäivällä otetaan käyttöön myös uudistettu bussiterminaali T2-terminaalin laajennusosan vieressä.

Kulku juna-asemalta lentoasemalle lyhenee merkittävästi, kun uusi yhdyskäytävä vie suoraan T2-terminaaliin tiistaista 30.11. klo 18 alkaen.

Samana päivänä keskipäivällä otetaan käyttöön myös uudistettu bussiterminaali T2-terminaalin laajennusosan vieressä. Lentoaseman HSL-bussien lähtölaiturit siirtyvät lähemmäs T2-terminaalin ovea, kun bussiterminaali otetaan uudistettuna käyttöön.

Muutokset liittyvät Finavian Helsinki-Vantaan lentoasema-alueen uudistukseen, jossa T2-terminaalille on rakennettu kokonaan uusi rakennus terminaalin lähtevien ja saapuvien matkustajien auloille. Lentomatkustajan reitit siirtyvät 1.12. T2-terminaalissa kulkemaan uuden rakennuksen kautta. Silloin terminaalissa otetaan käyttöön uusi saapuvien matkustajien aula ja sisääntulo lähteville matkustajille.

Lisätietoja lentoaseman uusista tiloista Finavian tiedotteesta (linkki johtaa sivulle finavia.fi).


Lentoasemalta joukkoliikenteeseen

Pääset bussiterminaaliin ja juna-asemalle suoraan T2-terminaalin saapuvien matkustajien tasolta. Kulku lähijunille ja busseille on jatkossa samasta aulasta. Uusi yhteys helpottaa myös vaihtoja bussien ja lähijunien välillä.

Reitti kulkee uuden saapuvien matkustajien aulan oikeasta takanurkasta, josta pääset juna-asemalle jatkamalla käytävää suoraan eteenpäin. Kun haluat bussiterminaaliin, käänny ensimmäisestä ovesta ulos oikealle eli käänny oikealle lentoaseman infopisteen kohdalta.

Suora yhteys lähijunilta T2-terminaaliin

Pääset Lentoaseman juna-asemalta jatkossa suoraan T2-terminaaliin. Aiempi yhteys T1- ja T2-terminaalien väliseen yhdyskäytävään jää käyttöön T1-terminaalin suuntaan meneville.

Uusi yhteys T2-terminaaliin on juna-asemalla samasta aseman päädystä kuin vanhakin reitti. Reitit eri terminaaleihin eroavat jatkossa asemalaitureita yhtä kerrosta ylempänä olevalla välitasanteella. Uusi kulku on vanhan reitin tapaan esteetön.

Välitasanteelta uusi kulku T2-terminaaliin on liukuportaiden yläpäädystä vasemmalle. Vanha yhteys kohti T1-terminaalia on samoista liukuportaista viistosti oikealle.

Uusi kulkuyhteys kartalla

imageo4jik.png

Uudistettu bussiterminaali

Lentoaseman bussiterminaali on uudistettu kokonaan. Bussiterminaali palvelee molempien lentoaseman terminaalien matkustajia. Kaikki bussiliikenne käyttää jatkossa samaa bussiterminaalia.

Lentoaseman HSL-bussit lähtevät jatkossa bussilaitureista 10 ja 11, jotka ovat T2-terminaalin ovia lähimmät laiturit. Saapuvien bussien pysäkki on samassa tasossa lähtevien bussien kanssa laiturin 10 lähellä.

Lentoasemalle ajavat bussit 415, 561, 615 ja 617 sekä runkobussi 570. Elokuussa 2021 aloittanut runkobussi 570 kulkee Lentoasemalta Aviapoliksen, Jumbon, Tikkurilan ja Hakunilan kautta Mellunmäkeen ympäri vuorokauden.

Bussiterminaalissa on käytössä Finavian lennolle lähtevien liikuntarajoitteisten ja muiden avustettavien matkustajien kutsupiste. Kutsupiste on ulkona bussilaiturin 10 ja pyöräparkin välissä terminaalin ulko-ovien lähellä.

Bussiterminaalilla käyttöön uusi pyöräparkki

Bussiterminaalin laiturin 10 lähellä matkustajien käytössä on maksuton sateelta suojattu pyöräparkki, jossa on runkolukittavia paikkoja sadoille polkupyörille.

Parkki sijaitsee saapuvien matkustajien aulan pääovelle vievän ajorampin alla samassa tasossa bussiterminaalin kanssa. Pääset pyöräparkkiin Lentäjäntieltä bussiterminaalin tasolta.

Uudistettu bussiterminaali kartalla

imagef4819.png