Artic-pikaratikka ei liikennöi 13. - 18.12.

Artic-pikaratikan protyyppi ei liikennöi 13. - 18.12. johtuen valmistajan vaunuun tekemistä järjestelmäpäivityksistä. Seuraavan kerran pikaratikka liikennöi normaalisti maanantaina 20.12. alkaen.

Artic-pikaratikan protyyppi ei liikennöi linjalla 4S Ooppera-Kauppatori 13. - 18.12 eli maanantaista-lauantaihin johtuen valmistajan vaunuun tekemistä järjestelmäpäivityksistä ja niihin liittyvistä testauksista.

Seuraavan kerran pikaratikka liikennöi normaalisti maantaista 20.12. alkaen. Tarkemmat aikataulut löydät Reittioppaasta

Tietoja pikaratikasta

  • Pikaratikka on koko pituudeltaan matalalattiainen, esteetön raitiovaunu. Vaunun keskimoduulissa ei ole portaita eikä vaunussa ole lattiakallistuksia.
  • Innovatiivisen teli- ja korirakenteen ansiosta ilmastoidussa raitiovaunussa on 78 istumapaikkaa. Matkustajapaikkoja on yhteensä 214.

  • Pikaratikka on viisiosainen. Siinä on neljä kääntyvää teliä kuten alkuperäisessä Articissakin. Vaunun älykäs ohjausmekanismi mahdollistaa erittäin tilavan monitoimialueen vaunun keskelle. Alueelle mahtuu kuusi lastenvaunua tai kaksi isoa pyörätuolia. Keskiosassa on kaksi paikkaa opaskoiran tai lemmikin kanssa matkustavalle.
  • Pikaratikka on 34 metriä pitkä ja ajettavissa kahteen suuntaan.

Lue lisää vaunun tekniikasta