Metrolla pidennetty yöliikenne, P-, K- ja L-junilla lisävaunuja sekä tietyillä busseilla lisälähtöjä Suvilahden ja Olympiastadionin yleisötapahtumiin pe-la jälkeisinä öinä 1.-3.7.

Suvilahdessa järjestettävän Tuska-festivaalin ja Olympiastadionin la 2.7. konsertin takia jatkamme pe ja la 1.–2.7. jälkeisten öiden metroliikennettä ja lisäämme tiettyihin K- ja P-juniin lisävaunuja. Lisäksi la jälkeisenä yönä on lisävaunuja myös L-junissa sekä yksittäisiä lisälähtöjä tietyillä busseilla. Kaikki lisälähdöt näet myös Reittioppaasta.

Suvilahdessa järjestettävän Tuska-festivaalin ja Olympiastadionin lauantain 2.7. konsertin takia jatkamme perjantain ja lauantain 1.–2.7. jälkeisten öiden metroliikennettä ja lisäämme tiettyihin K- ja P-juniin lisävaunuja. Sekä Suvilahti että Olympiastadion ovat joukkoliikenteellä helposti saavutettavissa useasta suunnasta.

Lisäksi lauantain jälkeiselle yölle lisäämme vaunuja myös tiettyihin L-juniin sekä yksittäisiä ylimääräisiä lähtöjä Olympiastadionin läheltä ajaville busseille.

Kaikki lisälähdöt näet myös Reittioppaasta.

Metron pidennetty liikenne

Metro kulkee perjantain ja lauantain jälkeisinä öinä noin kaksi tuntia tavallista pidempään.

Molemmat metrolinjat M1 ja M2 kulkevat 15 minuutin välein liikenteen loppumiseen asti eli Matinkylän ja Itäkeskuksen välillä metrot kulkevat yöllä 7,5 minuutin välein. Mellunmäestä alkava ja sinne päättyvä liikenne kulkee yöllä Matinkylään asti. Tähän poikkeuksena on kuitenkin viimeinen Mellunmäestä lähtevä metro (kello 0.57), joka kulkee vain Tapiolaan asti.

Viimeiset metrovuorot

Viimeiset vuorot pääteasemilta lähtevät molempina öinä Mellunmäestä kello 0.57, Vuosaaresta kello 1.05 ja Matinkylästä kello 1.34.

Rautatientorilta pääset metrolla siis Mellunmäkeen kello 1.46 asti ja Vuosaareen kello 1.54 asti. Rautatientorilta Matinkylään pääset kello 1.26 asti. Kalasatamasta taas pääset Mellunmäkeen kello 1.52 asti ja Vuosaareen kello 2.00 asti. Kalasatamasta Matinkylään viimeinen lähtö kulkee jo kello 1.19.

Viimeiset vuorot saapuvat pääteasemille Mellunmäkeen kello 2.07, Vuosaareen kello 2.15 ja Matinkylään kello 1.46.

Lähijunien lisävaunut

Perjantain ja lauantain jälkeisinä öinä lisäämme vaunuja osaan Helsingistä keskiyön aikaan ja sen jälkeen lähtevistä K- ja P-junista. Junat kulkevat normaalien aikataulujensa mukaan. K-junilla lisävaunuja on vastaavasti myös muutamissa Keravalta lähtevissä junissa.

Lauantain jälkeisenä yönä lisävaunuja on myös osassa L-junista.

Bussien lisälähdöt

Busseilla 37, 40, 321, 322, 431N ja 500 on yksittäisiä lisälähtöjä keskiyön aikaan lauantain jälkeisenä yönä. Linjojen normaalit lähdöt sekä lisälähdöt lauantaiyönä näet tarkemmin Reittioppaasta.

 

Suvilahteen ja Olympiastadionille helposti joukkoliikenteellä

Sekä Suvilahti että Olympiastadion ovat joukkoliikenteellä helposti saavutettavissa useasta suunnasta.

Näin pääset Suvilahteen

Suvilahteen pääset helpoiten metrolla Kalasataman metroasemalta. Metroasemalta on noin sadan metrin kävelymatka festivaalialueen portille, Koksikadun ja Leonkadun risteykseen.

Huom! Normaalisti Koksikadulle asti ajava bussi 738 on festivaalin takia poikkeusreitillä Kalasatamassa 23.6.-5.7. Bussi ajaa Koksikadun päätepysäkin sijaan Panimokadulle ja pysähtyy asemalla bussilaitureissa 5 ja 6. Lisätiedot erillisestä tiedotteestamme.

Näin pääset Olympiastadionille

Keskustasta Olympiastadionille pääset helposti sekä raitiovaunuilla että busseilla. Olympiastadionia lähin pysäkki busseille on Töölön kisahalli (H1913 / H1915). Raitiovaunuille lähin pysäkki on Töölön halli (H0109).

Kaikki bussit Elielinaukiolta päärautatieaseman ja Postitalon välistä ajavat Töölön kisahallin pysäkin kautta. Lisäksi busseja lähtee Kampin bussiterminaalista (linjat 63, 212 ja 213). Raitiovaunuista linjat 4 ja 10 kulkevat Lasipalatsin pysäkiltä (H0101) Töölön hallin pysäkille (suuntaan Munkkiniemi tai Pikku Huopalahti).

Junalla saapuvien kannattaa ottaa oranssi runkobussi 500 tai 510 jo Pasilasta, aseman pääovien edestä (bussilaituri 36, bussit suuntaan Munkkivuori tai Westendinasema). Olympiastadionia lähin pysäkki näille busseille on nimeltään Auroran sairaala (H2072).

Itä-Helsingistä saapuvat voivat ottaa runkobussin 500 ja 510 jo esimerkiksi Herttoniemen metroasemalta.