Metrolla pidennetty yöliikenne ja P-, K- ja L-junilla lisävaunuja Suvilahden yleisötapahtumaan pe-la jälkeisinä öinä 12.-13.8.

Suvilahdessa järjestettävän Flow Festivalin takia jatkamme pe ja la 12.-13.8. jälkeisten öiden metroliikennettä ja lisäämme tiettyihin K-, L- ja P-juniin lisävaunuja. Kaikki lisälähdöt näet myös Reittioppaasta.

Suvilahdessa järjestettävän Flow Festivalin takia jatkamme perjantain ja lauantain 12.-13.8. jälkeisten öiden metroliikennettä ja lisäämme tiettyihin K-, L- ja P-juniin lisävaunuja.

Kaikki lisälähdöt näet myös Reittioppaasta.

Suvilahti on helposti saavutettavissa joukkoliikenteellä useasta suunnasta.

Metron pidennetty liikenne

Metro kulkee perjantain ja lauantain jälkeisinä öinä noin kaksi tuntia tavallista pidempään.

Molemmat metrolinjat M1 ja M2 kulkevat 15 minuutin välein liikenteen loppumiseen asti eli Matinkylän ja Itäkeskuksen välillä metrot kulkevat yöllä 7,5 minuutin välein. Mellunmäestä alkava ja sinne päättyvä liikenne kulkee yöllä Matinkylään asti. Tähän poikkeuksena on kuitenkin viimeinen Mellunmäestä lähtevä metro (kello 0.57), joka kulkee vain Tapiolaan asti.

Viimeiset metrovuorot

Viimeiset vuorot pääteasemilta lähtevät molempina öinä Mellunmäestä kello 0.57, Vuosaaresta kello 1.05 ja Matinkylästä kello 1.34.

Rautatientorilta pääset metrolla siis Mellunmäkeen kello 1.46 asti ja Vuosaareen kello 1.54 asti. Rautatientorilta Matinkylään pääset kello 1.26 asti. Kalasatamasta taas pääset Mellunmäkeen kello 1.52 asti ja Vuosaareen kello 2.00 asti. Kalasatamasta Matinkylään viimeinen lähtö kulkee jo kello 1.19.

Viimeiset vuorot saapuvat pääteasemille Mellunmäkeen kello 2.07, Vuosaareen kello 2.15 ja Matinkylään kello 1.46.

Lähijunien lisävaunut

Perjantain ja lauantain jälkeisinä öinä lisäämme vaunuja osaan Helsingistä keskiyön jälkeen lähtevistä K-, L- ja P-junista. Junat kulkevat normaalien aikataulujensa mukaan. K-junilla lisävaunuja on vastaavasti myös muutamissa Keravalta lähtevissä junissa.

Suvilahteen helposti joukkoliikenteellä

Suvilahteen pääset helpoiten metrolla Sörnäisten tai Kalasataman metroasemilta. Sörnäisten metroasemalta on noin 700 metrin kävelymatka Käenkujan tai Vilhonvuorenkadun kautta festivaalialueen portille, Sörnäisten rantatien varrelle. Yöllä festivaalin päätyttyä käytössä ovat metron lisäksi myös Sörnäisten rantatietä ajavat Itä-Helsingin suunnan yöbussit. Suosittelemme metroliikennettä festivaaleista poistuville, sillä metrossa tilaa riittää busseja enemmän.

Huom! Normaalisti Koksikadulle asti ajava bussi 738 on festivaalin takia poikkeusreitillä Kalasatamassa 1.8.-19.8. Bussi ajaa Koksikadun päätepysäkin sijaan Panimokadulle ja pysähtyy asemalla bussilaitureissa 5 ja 6. Lisätiedot erillisestä tiedotteestamme.