Poikkeuksia I- ja P-junien aikatauluissa sekä liikenteessä öisin 20.-23.9. – korvaava bussi 499X käytössä

Kannelmäki-Vantaankoski välin vaihdetöiden takia ti-illan 20.9. ja pe-aamun 23.9. välisinä öinä kello 22-05 I- ja P-junien liikenteessä on katkoja Pohjois-Haagan/Malminkartanon ja Vantaankosken/Vehkalan asemien välillä. Katkojen aikana tietyt asemavälit ovat kokonaan ilman junaliikennettä. Katkot vaikuttavat myös I- ja P-junien aikatauluihin koko reitillä. Junayhteyksiä korvataan busseilla 499X.

Päivitetty 22.9. klo 21.30

Poikkeuksia I- ja P-junien aikatauluissa ja liikenteessä to-pe-yönä 22.-23.9. – korvaava bussi 499X käytössä

22.-23.9. torstain ja perjantain välisenä yönä junaliikenne on poikki Martinlaakson ja Vantaankosken välillä klo 22-23 ja Malminkartanon ja Vehkalan välillä kello 23-05. Bussi 499X korvaa puuttuvia yhteyksiä asemien välillä. Bussi kulkee noin 15 minuutin välein.

klo 23-05

Helsinki – Malminkartano
P-junat kulkevat Helsingistä vain Malminkartanoon asti. Marlminkartanossa junat kääntyvät takaisin Helsinkiin I-junina. Molemmilla linjoilla liikenne Malminkartanon ja Helsingin välillä kulkee poikkeuksen ajan 15 minuutin välein.

Helsinki – Lentoasema - Vehkala
I-junat kulkevat Helsingistä Lentoaseman kautta vain Vehkalaan asti. Vehkalassa junat kääntyvät takaisin kohti Lentoasemaa P-junina. Molemmilla linjoilla liikenne Lentoaseman kautta Vehkalan ja Helsingin välillä kulkee poikkeuksen ajan 30 minuutin välein.

Poikkeuksellisesti voit matkustaa junalla myös pelkällä AB-lipulla C-vyöhykkeen kautta Vehkalan ja Helsingin välisillä matkoilla.

 

Alkuperäinen tiedote

Kannelmäen, Myyrmäen ja Laajavuoren alueilla tehdään vaihteiden kunnostustöitä tiistai-illan 20.9. ja perjantaiaamun 23.9. välisinä öinä kello 22-05. Töiden takia I- ja P-junien liikenteessä on katkoja Pohjois-Haagan ja Vantaankosken asemien välillä, jolloin tietyt asemavälit ovat kokonaan ilman junaliikennettä.

Katkot vaikuttavat poikkeuksellisten pääteasemien takia myös I- ja P-junien aikatauluihin koko reitillä.

Pois jääviä junayhteyksiä korvataan busseilla 499X.

Poikkeukset junaliikenteessä tarkemmin

Ti-ke yö 20.-21.9.

Pohjois-Haagan ja Myyrmäen välillä ei ole junaliikennettä kello 22-05. Bussi 499X korvaa puuttuvia yhteyksiä Kannelmäki - Pohjois-Haaga – Vantaankoski välillä, bussin tiedot löydät tiedotteen lopusta.

Poikkeus kartalla tekstin mukaisesti.

Helsinki - Pohjois-Haaga

P-junat kulkevat Helsingistä vain Pohjois-Haagaan asti. Pohjois-Haagassa junat kääntyvät takaisin Helsinkiin I-junina. Molemmilla linjoilla liikenne Pohjois-Haagan ja Helsingin välillä kulkee poikkeuksen ajan 15 minuutin välein.

 • P-junat lähtevät Helsingistä kello 21.53–0.53 kunkin tunnin minuuteilla .08, .23, .38 ja .53.
 • I-junat lähtevät Pohjois-Haagasta Helsinkiin 15 minuutin välein kello 22.11–0.56 sekä vielä lähtö kello 1.16.

Helsinki – Lentoasema- Myyrmäki

I-junat kulkevat Helsingistä Lentoaseman kautta vain Myyrmäkeen asti. Myyrmäessä junat kääntyvät takaisin kohti Lentoasemaa P-junina. Molemmilla linjoilla liikenne Lentoaseman kautta Myyrmäen ja Helsingin välillä kulkee poikkeuksen ajan 30 minuutin välein.

 • I-junat lähtevät Helsingistä kello 21.36–0.36 kunkin tunnin minuuteilla .06 ja .36. Lisäksi I-juna Helsingistä kello 21.21 on peruttu kokonaan.
 • P-junat Myyrmäestä Lentoaseman kautta Helsinkiin lähtevät 30 minuutin välein kello 22.35–1.35

Poikkeuksellisesti voit matkustaa junalla myös pelkällä AB-lipulla C-vyöhykkeen kautta Myyrmäki–Vantaankoski -välin asemien ja Helsingin välisillä matkoilla.

Ke-to yö 21.-22.9.

Malminkartanon ja Louhelan välillä ei ole junaliikennettä kello 22-05. Bussi 499X korvaa puuttuvia yhteyksiä Kannelmäki - Pohjois-Haaga – Vantaankoski välillä, bussin tiedot löydät tiedotteen lopusta.

Poikkeus kartalla tekstin mukaisesti.

Helsinki – Malminkartano

P-junat kulkevat Helsingistä vain Malminkartanoon asti. Malminkartanossa junat kääntyvät takaisin Helsinkiin I-junina. Molemmilla linjoilla liikenne Malminkartanon ja Helsingin välillä kulkee poikkeuksen ajan 15 minuutin välein.

 • P-junat lähtevät Helsingistä kello 21.53–0.53 kunkin tunnin minuuteilla .08, .23, .38 ja .53.
 • I-junat lähtevät Malminkartanosta Helsinkiin 15 minuutin välein kello 22.07–0.52, jonka jälkeen on vielä lähtö kello 1.12.

Helsinki – Lentoasema- Louhela

I-junat kulkevat Helsingistä Lentoaseman kautta vain Louhelaan asti. Louhelassa junat kääntyvät takaisin kohti Lentoasemaa P-junina. Molemmilla linjoilla liikenne Lentoaseman kautta Louhelan ja Helsingin välillä kulkee poikkeuksen ajan 30 minuutin välein.

 • I-junat lähtevät Helsingistä kello 21.36–0.36 kunkin tunnin minuuteilla .06 ja .36. Lisäksi I-juna Helsingistä kello 21.21 on peruttu kokonaan.
 • P-junat Louhelasta Lentoaseman kautta Helsinkiin lähtevät 30 minuutin välein kello 22.36–1.36.

Poikkeuksellisesti voit matkustaa junalla myös pelkällä AB-lipulla C-vyöhykkeen kautta Louhela–Vantaankoski -välin asemien ja Helsingin välisillä matkoilla.

To-pe yö 22.-23.9. ks. 22.9. päivityt tiedot uutisen alusta

Martinlaakson ja Vantaankosken välillä ei ole junaliikennettä 22.-23.9. torstaina ja perjantain välisenä yönä kello 22-05. Bussi 499X korvaa puuttuvia yhteyksiä Martinlaakson ja Vehkalan asemien välillä.

Helsinki – Martinlaakso

P-junat kulkevat Helsingistä vain Martinlaaksoon asti. Martinlaaksossa junat kääntyvät takaisin Helsinkiin I-junina. Molemmilla linjoilla liikenne Martinlaakson ja Helsingin välillä kulkee poikkeuksen ajan 15 minuutin välein.

 • P-junat lähtevät Helsingistä kello 21.53–0.53 kunkin tunnin minuuteilla .08, .23, .38 ja .53.
 • I-junat lähtevät Martinlaaksosta Helsinkiin 15 minuutin välein kello 22.01–0.46, jonka jälkeen on vielä lähtö kello 1.06.

Helsinki – Lentoasema - Vantaankoski

I-junat kulkevat Helsingistä Lentoaseman kautta vain Vantaankoskelle asti. Vantaankoskella junat kääntyvät takaisin kohti Lentoasemaa P-junina. Molemmilla linjoilla liikenne Lentoaseman kautta Vantaankosken ja Helsingin välillä kulkee poikkeuksen ajan 30 minuutin välein.

 • I-junat lähtevät Helsingistä kello 21.36–0.36 kunkin tunnin minuuteilla .06 ja .36. I-juna Helsingistä kello 21.21 on peruttu kokonaan.
 • P-junat Vantaankoskelta Lentoaseman kautta Helsinkiin lähtevät 30 minuutin välein kello 22.40–1.40.

Poikkeuksellisesti voit matkustaa junalla myös pelkällä AB-lipulla C-vyöhykkeen kautta Vehkalan ja Helsingin välisillä matkoilla.

Korvaava bussi 499X

Korvaavissa busseissa voit matkustaa samalla matkalipulla, joka kävisi korvatussa junassakin. Korvaavien bussien kyytiin voit nousta voimassa olevalla lipulla myös keskiovesta eikä sinun tarvitse näyttää lippua kuljettajalle.

Bussi 499X kulkee ti-ke ja ke-to välisinä öinä 20.- 22.9. reitillä Kannelmäki – Pohjois-Haagan asema – Vantaankosken asema. Junaliikenteen reiteistä poiketen bussi ajaa siis Kannelmäestä Lassilan kautta kohti Vantaankoskea.

Ti-ke yönä pääset Kannelmäkeen Pohjois-Haagasta siis eri suuntaan kulkevalla 499X-bussilla, kuin jolla kuljetaan kohti Vantaankoskea.

Jos kuljet esimerkiksi Helsingin keskustasta kohti Myyrmäkeä sinun kannattaa myös ke-to välisenä yönä siis vaihtaa junasta bussiin jo Pohjois-Haagan asemalla Kannelmäen sijaan. Tuona yönä voit vaihtaa junasta bussiin myös Malminkartanossa, mutta siellä korvaavien bussien pysäkki on kauempana itse asemasta.

Viimeisenä poikkeusyönä eli to-pe välisenä yönä 22.-23.9. bussi 499X kulkee vain Martinlaakson ja Vantaankosken asemien välillä. Bussi lähtee näiltä asemilta samoilta pysäkeiltä kuin aiempina öinäkin.

Bussi kulkee kaikkina öinä 15 minuutin välein.

Bussin reitin ja aikataulut tarkemmin löydät Reittioppaasta:


Näillä pysäkeillä bussi pysähtyy


Kannelmäki:


Pohjois-Haaga:

 • kohti Vantaankoskea: laituri 11 (asemarakennuksen vieressä Ropokujalla)
 • kohti Kannelmäkeä: laituri 12 (pysäkki Lassila Kaupintiellä, noin 50m päässä asemasta)


Malminkartano:

 • kohti Vantaankoskea: pysäkit Puustellintie (H1554, Malminkartanontiellä) sekä Kehruutie (V1557, Malminkartanon pohjoisosassa Korutiellä)
 • kohti Pohjois-Haagaa: pysäkit Puustellintie (H1555, Malminkartanontiellä) sekä Kehruutie (V1558, Malminkartanon pohjoisosassa Korutiellä)


Myyrmäki:

 • kohti Vantaankoskea: laituri 20 (Jönsaksentiellä)
 • kohti Pohjois-Haagaa: laituri 18 (Jönsaksentiellä)


Louhela:


Martinlaakso:


Vantaankoski:

 • kohti Martinlaaksoa ja Pohjois-Haagaa: laituri 13 (asemarakennuksen vieressä) sekä laituri 14 (Kivivuorentiellä)