Rautatientorin metroasemalla muutoksia liukuportaiden järjestyksessä kokeilun ajan ma 17.10. alkaen

Rautatientorin metroasemalla muutetaan Kompassitason ja metron välisten liukuportaiden kulkusuuntia neljä viikkoa kestävän kokeilun ajaksi ma 17.10. alkaen. Muutoksen tavoitteena on, että matkustajien liikkuminen olisi sujuvampaa ja metrojunaan olisi mahdollista siirtyä nopeammin.

Rautatientorin metroasemalla muutetaan Kompassitason ja metron välisten liukuportaiden kulkusuuntia neljä viikkoa kestävän kokeilun ajaksi maanantaista 17.10. alkaen.

Kokeilulla testataan, voidaanko ylös ja alas menevien liukuportaiden järjestystä muuttamalla vaikuttaa matkustajavirtojen liikkumiseen asemalla ja laitureilla. Tavoitteena on, että matkustajien liikkuminen olisi sujuvampaa ja metrojunaan olisi mahdollista siirtyä nopeammin.

Järjestystä muutetaan niin, että alas vie toinen keskimmäisistä liukuportaista ja ylös kuljetaan reunimmaisia liukuportaita pitkin. Kompassitasolta eli aseman välitasolta liukuportaiden yläpäädystä katsottuna alas menee kokeilun ajan järjestyksessä toinen liukuporras vasemmalta. Eri suuntien liukuportaiden määrä ei siis muutu nykyisestä: yksi liukuporras kulkee jatkossakin alaspäin ja kolme ylöspäin. Uusi järjestys on käytössä koko testijakson ajan. Aseman muihin liukuportaisiin ei tehdä muutoksia.

Testijakson ajan matkustajia tiedotetaan asemalla muuttuneista kulkusuunnista tehostetusti muun muassa liukuportaiden yläpäädyssä, HSL-kortinlukijoiden kohdalla olevan äänimajakan avulla. Etenkin näköesteisiä varten käyttöönotetun äänimajakan toistama viesti herättää yleisellä tasolla huomion, että edessä olevissa liukuportaissa on muutoksia aiempaan järjestykseen. Voit tarkastaa liukuportaiden kulkusuunnat myös esimerkiksi liikennevalo-opasteista portaiden yläpuolelta.

Jos tulokset ovat hyviä eli asemalla liikkuminen muuttuu sujuvammaksi ja nopeammaksi, liukuportaiden kulkusuuntien järjestys jätetään pysyväksi.

Vaikuta ja vastaa kyselyyn 13.11. mennessä

Toivomme matkustajien kommentteja uudesta liukuporrasjärjestyksestä Kaupunkiliikenne Oy:n kyselyyn. Vastauksien avulla arvioidaan järjestelyn toimivuutta ja se vaikuttaa myös kokeilun jälkeen käyttöön tulevaan liukuporrasjärjestykseen asemalla.

Vastauksia käytetään myös muiden asemien vastaavien järjestelyiden mahdollisessa suunnittelussa, jos Rautatientorin kokeilu todetaan toimivaksi.

Voit vastata kyselyyn kokeilun loppuun eli sunnuntaihin 13.11. asti.

Vastaa kyselyyn (linkki johtaa sivustolle webropolsurveys.com)

Kuva Rautatientorin metroaseman liukuportaista ennen muutosta.
Kuva: Kaupunkiliikenne Oy