Kruunuvuorenrannan lauttaliikenne alkaa vapunpäivänä 1.5.

Laajasalon Kruunuvuorenrannan ja Kruununhaan Meritullintorin välillä käynnistyy lauttaliikenne maanantaina 1.5. Lauttamatkalle käy HSL:n AB-vyöhykkeet sisältävä lippu. Matkustajien kannattaa ostaa lipun ennakkoon tai käyttää lipun ostoon HSL-korttia tai HSL-sovellusta. Lautalla tai lauttarannoissa ei ole lipunmyyntiä.

Lauttaliikenteen järjestää Kaupunkiliikenne Oy:n tytäryhtiö Suomenlinnan liikenne Oy. Operointia hoitavat yhteistyössä helsinkiläiset Sun Ferry ja JT-Line.

Ensimmäinen lautta lähtee vapunpäivänä 1.5. kello 7.15 Kruunuvuorenrannan saaristovenelaiturista, joka sijaitsee Saaristolaivastonkatu 11 kohdalla. Lautan aikataulut ja reitti lisätään ennen liikenteen alkua Reittioppaaseen.

Lauttamatka kestää yhteen suuntaan noin 20 minuuttia. Lauttaliikenne kulkee kesällä kaikkina päivinä ja talvella arkisin noin kello 7-22. Vuoroväli on noin 50 minuuttia. Talviviikonloppuisin lautta kulkee noin kello 10-18. Lautan talviliikennekausi alkaa marraskuun alussa.

Lautalle saa tuoda polkupyörän ilman lisämaksua, mikäli lautalla on tilaa sille. Lautassa saa myös matkustaa lastenvaunujen kanssa ilmaiseksi.

Reitti Meritullintorilta lauttaan on esteetön. Kruunuvuorenrannan väliaikainen laituri ei ole kaikilta osin esteetön, ja henkilökunta avustaa tarvittaessa lauttaan nousemisessa. Lauttaliikenne operoidaan ympäristöystävällisellä uusiutuvalla dieselillä (HVO).

Helsingin kaupunginhallituksen päätöksen mukaan lauttaliikenteen kysyntää ja tarvetta arvioidaan liikennöinnin aikana ja liikennöintiä jatketaan enintään Kruunusiltojen valmistumiseen asti. Vuoden 2024 liikenne varmistuu Helsingin talousarviovalmistelun yhteydessä.

Kruunuvuorenranta_netti