Pääradan ratatöiden takia Ainolan asema suljetaan ja muutoksia D-, R- ja Z-junille 19.6. alkaen – heinäkuussa raidemuutoksia Tikkurilassa

Väyläviraston pääradan ratatyöt Tikkurilan ja Järvenpään välillä etenevät uuteen vaiheeseen ma 19.6. alkaen, jolloin D-, R- ja Z-junille tulee muutoksia aikatauluihin ja Ainolan asema on suljetaan. K-, I- ja P-junien harvennetut vuorovälit väleillä Kerava-Tikkurila-Helsinki ja Lentoasema-Tikkurila-Helsinki ovat voimassa vielä su 22.10. asti. Pe-la 28.-29.7. välisenä yönä Tikkurilassa otetaan takaisin käyttöön raiteet 5 ja 6 ja samalla raiteet 3 ja 4 poistuvat käytöstä. Kaikki voimassa olevat juna-aikataulut HSL-alueelle löydät Reittioppaasta.

Väyläviraston pääradan ratatyöt Tikkurilan ja Järvenpään välillä etenevät uuteen vaiheeseen ma 19.6. alkaen, jolloin D-, R- ja Z-junille tulee muutoksia aikatauluihin ja Ainolan asema suljetaan.

Toukokuussa alkaneet HSL:n K-, I- ja P-junien harvennetut vuorovälit väleillä Kerava-Tikkurila-Helsinki ja Lentoasema-Tikkurila-Helsinki ovat voimassa vielä sunnuntaihin 22.10. asti. Myös osa Tikkurilan raiteista on suljettuina vielä lokakuun lopulle asti. Pe-la 28.-29.7. välisenä yönä Tikkurilassa otetaan takaisin käyttöön raiteet 5 ja 6 ja samalla raiteet 3 ja 4 poistuvat käytöstä.

Kaikki voimassa olevat juna-aikataulut HSL-alueelle löydät Reittioppaasta.

Lue lisää pääradan aiemmin alkaneista muutoksista edellisestä tiedotteestamme.

D-, R- ja Z-junilla aikataulumuutoksia ja peruttuja vuoroja

  • D-junat on peruttu kokonaan 19.6.–9.12. Osa R-junista kulkee Hämeenlinnaan saakka.
  • R-junia kulkee 19.6.–9.12. ruuhka-aikoina normaalia vähemmän.
  • Z-junilla ja osalla R-junista on muutoksia lähtöajoissa molempiin suuntiin.


Ainolan asema suljetaan

Junat eivät pysähdy Ainolassa 19.6.–9.12. lisäraiteiden rakentamisen vuoksi. Ainola–Järvenpää-välillä kulkee korvaava bussi.

Korvaavissa busseissa matkaa ei voi maksaa HSL-kortilla. Suosittelemme kertalipun ostamista HSL-sovelluksella, jo junasta HSL-kortinlukijoilla tai asemien lippuautomaateista. Korvaavissa busseissa käyvät samat liput kuin korvatussa junassakin kävisivät.
Lisätiedot korvaavasta bussista löydät VR:n sivuilta.

Ainolan asema suljetaan, koska uuden raiteen vaatimien pohjanvahvistustöiden aikana kaikelle liikenteelle voidaan käyttää alueella vain yhtä raidetta.


Tikkurilassa raidemuutoksia myös kesällä

Tikkurilassa tehdään myös kesällä raide- ja vaihdemuutoksia, joilla mahdollistetaan neljä laituriraidetta kaukoliikenteen sekä Riihimäen ja Lahden suunnan lähijunien käyttöön nykyisten kolmen raiteen sijasta.

Työt vaikuttavat aikataulujen lisäksi myös junien lähtöraiteisiin Tikkurilan asemalla, koska lokakuuhun asti asemalla on suljettuna aina kaksi raidetta kerrallaan.

Pe-la 28.-29.7. välisenä yönä otetaan takaisin käyttöön nyt suljettuina olevat raiteet 5 ja 6, jolloin I-, P- ja K-junien liikenne siirtyy Tikkurilassa pääasiassa näille raiteille. Samalla poistuvat käytöstä raiteet 3 ja 4, jotka taas ovat poissa käytöstä perjantaiaamuun 20.10. asti.


Tikkurilan muutokset ja lisäraiteiden rakentaminen ovat osa laajempaa kokonaisuutta

Tikkurilan muutokset ja Kytömaa–Ainola-välin lisäraiteet ovat osa vaiheittain toteutettavaa Väyläviraston Helsinki–Riihimäki kapasiteetin lisääminen -hanketta. Hankkeen tavoitteena on parantaa Suomen vilkkaimmin liikennöidyn rataosuuden toimintavarmuutta kasvattamalla sen välityskykyä ja parantamalla sen häiriönsietokykyä. Koko hankkeen lopputilanteessa Keravan ja Riihimäen välinen rataosuus on neliraiteinen.

Seuraa Väyläviraston hanketta:
http://www.vayla.fi/helsinki-riihimaki