Kaisantunnelin työt etenevät Päärautatieasemalla - raiteiden 1-3 uudet laiturit avataan 19.8.

Päärautatieasemalla avataan lauantaiaamuna 19.8. matkustajien käyttöön uudet reitit laitureille 1-3. Avaamista edeltää perjantaista 18.8. kello 22.10 lauantaihin 19.8. kello 6.20 kestävä raiteiden 1-3 käyttökatko. Muutokset liittyvät Kaisantunnelin töiden etenemiseen alueella.

Muutokset ovat osa Kaisantunneli-hanketta, jossa rakennetaan kävelijöiden ja pyöräilijöiden tunneli Päärautatieaseman ratakiskojen alle. Tunnelin päät tulevat olemaan Töölönlahdenkadulla ja Kaisaniemenpuiston lounaiskulmassa. Tunneli helpottaa pyöräliikennettä itä-länsi-suunnassa huomattavasti.

Työmaa alkoi raiteiden ja laitureiden 1-3 alkupään aitaamisella talvella 2020-2021. Väliaikaisten järjestelyiden osalta junat pysähtyvät vielä raiteilla 1-3 noin 50 metriä pohjoisempana. Syyskuun viimeisellä viikolla suoritetaan junaliikenteeseen liittyviä koeajoja sekä 1-3 että Töölönlahden puolen 10-13 raiteilla. Tämän jälkeen myös junien pysähtymispaikat on mahdollista siirtää lähemmäs asemaa.

Tunnelin molempiin päihin jää vielä työmaa-alueet, joiden sisällä valmistellaan ja viimeistellään sisäänkäyntejä ja kiveyksiä. Maan alla on jo kaikki betonirakenteet valettuina, ja urakassa päästään pikkuhiljaa aloittamaan tunnelin sisätyöt, kuten valaistukset, maalaukset ja laatoitukset.

Lisätietoja hankkeesta ja sen etenemisestä löydät Kaisantunnelin sivuilta.

Kartta 19.8. muutoksista