Kampin metroaseman läntinen eli Fredrikinkadun sisäänkäynti poistuu käytöstä 4.12.

Kamppiin rakennettavan uuden terveys- ja hyvinvointikeskuksen rakentamisen valmistelevat työt siirtyvät seuraavaan vaiheeseen, mistä syystä Kampin metroaseman läntinen sisäänkäynti suljetaan 4.12.2023. Työt aiheuttavat muutoksia kulkemiseen metroasemalle.

Korvaava reitti metroasemalle kulkee Kampin kauppakeskuksen ja bussiterminaalin kautta. Sisäänkäynnin hissit ovat edelleen käytössä ja niille kuljetaan Kampinkujan kautta. Hissin käyttöä suositellaan vain liikkumisesteisille, lastenvaunujen kanssa liikkuville sekä polkupyörän kanssa matkustaville ruuhkan vähentämiseksi.

Sisäänkäynnin yhteydessä oleva Kampinkujan puoleinen hissi-, liukuporras- ja porrasyhteys Sähkötalon maanalaiselle kauppakäytävälle poistuu käytöstä samalla 4.12. Kauppakäytävälle pääsee jatkossa kulkemaan Sähkötalon kautta Kampinkujalta tai Malminrinteeltä.

Lippuhalli puretaan töiden edetessä

Keskustan terveys- ja hyvinvointikeskus sai rakennusluvan 9.11. ja rakennusluvan alaiset työt alkavat suunnitelmien mukaan vuodenvaihteen tienoilla. Työt alkavat töillä Runeberginkadun alla sekä Salomonkadun ja lippuhallin välisellä osuudella, ja töiden edetessä nykyinen lippuhalli puretaan. Uusi lippuhalli rakennetaan tulevan terveys- ja hyvinvointikeskuksen katutasoon.

Lisätietoja hankkeesta Helsingin kaupungin sivuilla https://www.hel.fi/fi/kaupunkiymparisto-ja-liikenne/kaupunkisuunnittelu-ja-rakentaminen/hae-suunnitelmia-ja-hankkeita/keskustan-terveys-ja-hyvinvointikeskus

Kartta kulkureiteistä 4.12.2023 alkaen

Kartta kampin sulusta